Реклама
Реклама
Реклама

Fairmont Hotels and Resorts НЕ буде управляти готелем «Пекін»

Готель «Пекін» була побудована в 1956 р

А. Махонін / Відомості

Махонін / Відомості

Люксовая готельна мережа Fairmont Hotels and Resorts НЕ буде управляти готелем «Пекін», розповіли «Відомостям» три консультанта, які працювали з оператором і з власником «Пекіна» - компанією « Галс-девелопмент ». Також про це відомо людині, близькій до топ-менеджерам «Галс-девелопменту», і девелоперу, будуючи готель недалеко від «Пекіна».

Представник «Галс-Девелоп-мента» від коментарів відмовився. Запит в Fairmont залишився без відповіді. У розділі «Що будуються проекти» на офіційному сайті мережі (тут представлені готелі, запланованих до відкриття до 2020 р) інформація про московському готелі відсутня.

4-зірковий готель «Пекін», що поруч зі ст. м. «Маяковська», була побудована в 1956 р У різні роки тут зупинялися і жили Марсель Марсо, Василь Сталін, Аркадій Райкін і ін. «Галс-девелопмент» і Fairmont підписали угоду на управління «Пекіном» ще в 2011 р Відкриття нового готелю під вивіскою Fairmont Pekin Moscow планувалося в 2017 р, повідомляли сторони у спільній заяві. Домовленості між сторонами залишаються в силі, запевняє чоловік, близький до «Галс-девелопменту», але точну дату відкриття готелю під брендом Fairmont він назвати не зміг.

Не вийшло

Американська Morgans Hotel Group повинна була відкрити Апарт-готель під брендом Delano Moscow в МФК «Око» в «Москва-сіті», але через санкції відносно Росії вийшла з проекту. Структура Бідзіна Іванішвілі ще до кризи 2008 р підписала угоду з люксової мережею Mandarin Oriental на управління готелем «Люкс'» на Тверській. Новий власник - структура групи «Бін» замість неї вирішила співпрацювати з Hilton Worldwide.

Через економічну ситуацію на російському ринку і девальвації рубля девелопер «Пекіна» так і не приступив до реконструкції об'єкта, тоді як Fairmont мала управляти оновленої готелем, пояснює керівник відділу готельного бізнесу і туризму Сushman & Wakefield Марина Смирнова. У реконструкцію «Пекіна» «Галс-девелопмент» планував вкласти понад $ 100 млн.

Міжнародна 5-зірковий мережу Fairmont Hotels and Resorts зі штаб-квартирою в Канаді управляє 65 готелями майже в 20 країнах. Найвідоміші з її об'єктів - The Plaza в Нью-Йорку і Savoy в Лондоні. Fairmont належить готельної компанії Fairmont Raffles Hotel International (FRHI), якою володіють катарська Katara Hospitality, американська Colony Capital і Kingdom Holding з Саудівської Аравії. У FRHI також входять готельні мережі Raffles і Swissotel.

«Пекін» був єдиним проектом Fairmont в Росії. Втім, у головної компанії оператора досить багатий досвід роботи в нашій країні, тому знайти інший майданчик в Москві їй буде легше, ніж деяким іншим люксовим операторам (див. Вріз), вважає Станіслав Івашкевич з CBRE. З ним згодна і Смирнова. Вона нагадує, що Swissotel вже управляє готелями в Москві (Swissоtel Krasnye Holmy) і Сочі (Swissоtel Sochi Kamelia і Swissоtel Sochi Krasnaya Polyana), а Raffles буде управляти готелем компанії Alt Corporation, яка будується в рамках реконструкції садиби братів Салтикових в Чижевського подвір'я в Москві .