Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн кухні їдальні в квартирі - Дизайн інтер'єрів квартир і котеджів

  1. планувальне рішення
  2. про проект в загальному
  3. Передпокій
  4. кухня-їдальня
  5. вітальня
  6. спальня
  7. спальня
  8. санвузли
  9. Чим відрізняється ЗD від реальної фотографії?

Подорож під назвою «ремонт по дизайн-проекту» наші замовники почали з безкоштовного планувального рішення. Дизайнер студії Олександра Чёміна запропонувала планувальне рішення, яке, на її погляд, відображало поставлені вимоги і побажання замовників, описані в анкеті, використовуючи весь простір квартири по максимуму.

планувальне рішення

При розробці планувального рішення було запропоновано декілька варіантів, всі вони передбачали наявність необхідних зон для кожного члена сім'ї. Вивчивши варіанти, всі прийшли до висновку, що найкраще відмовитися від експериментів в розташуванні стін і зробити все максимально просто - з правильною геометрією і не сильно відходячи від існуючого планування. До того ж, обраної стилістикою інтер'єру стала легка сучасна класика, яка також любить правильні форми і симетрію.

До того ж, обраної стилістикою інтер'єру стала легка сучасна класика, яка також любить правильні форми і симетрію

про проект в загальному

Основним завданням було обов'язкове створення просторого і відкритого приміщення кухні-їдальні. Їй було приділено особливу увагу, адже для господині, засновниці Кулінарної школи, майбутній простір кухні повинно було стати улюбленим місцем, в якому хотілося б не просто жити, але ще і займатися трудомістким професійним кулінарним справою. Ще одним завданням стало ізолювання кухні-їдальні від інших приміщень квартири, щоб у родині ніхто нікому не заважав, при необхідності.

Ще одним завданням стало ізолювання кухні-їдальні від інших приміщень квартири, щоб у родині ніхто нікому не заважав, при необхідності

Хоч початкове приміщення кухні в новобудові було не сильно маленьким (13,6 м2), Замовники хотіли його ще більше збільшити. Для цього стіну між коридором і кухнею знесли зовсім, об'єднавши тим самим приміщення кухні, коридору та вітальні. Відкрита кухня-їдальня стала центральним ядром квартири, від якого відходять всі інші зони: примикає вітальня і коридор, що веде в приватну зону зі спальними кімнатами і ванною. Від кухні вони відокремлюються однаковими двостулковими дверцятами, які, при необхідності, можуть як ізолювати простір, так і об'єднати його з іншими зонами.

Що стосується інших кімнат, то тут на перший план виступила функціональність. Передпокій зона лише візуально зонирована. Звідси можна потрапити в невеликий гостьовий с / у. У вітальні перегородка під 45 градусів, що відокремлює кухню, не збентежила Замовників, адже геометрично підтримала форму еркера. Приміщення дитячої для двох дівчаток було вирішено трохи збільшити за рахунок вітальні. А хазяйська спальня залишилася практично незмінною, лише збільшили за рахунок коридору трохи нішу під шафу, він все-таки важливіше, ніж площа коридору.

Передпокій

Вхідна зона вийшла невеликою, але за рахунок максимального об'єднання з кухнею-їдальні, вона не втратила своєї парадності. Використання дзеркал в дверях вбудованої шафи і у вхідних дверях також дозволили візуально збільшити площу. Зонально передпокій відокремлена від кухні порталом на стелі, декорованого ліпниною.

Зонально передпокій відокремлена від кухні порталом на стелі, декорованого ліпниною

кухня-їдальня

Замовники хотіли бачити таке приміщення, в якому відчуття «кухні» було б зведено до мінімуму на користь затишній їдальні. Кухонний гарнітур безсумнівно повинен бути великим і тільки з натуральних матеріалів. Зупинилися на Г-образній формі і класичних фасадах з масиву. Такі кухні виглядають досить громіздкими, але ми полегшили всю композицію використанням навісних шаф тільки по одній стіні. Холодильник не хотіли виставляти напоказ, тому вибрали вбудований, поєднавши його з шафою - все вдало встало в ніші в стіні навпроти вікна.

Холодильник не хотіли виставляти напоказ, тому вибрали вбудований, поєднавши його з шафою - все вдало встало в ніші в стіні навпроти вікна

Створити атмосферу саме їдальнею допоміг окремий комод, виготовлений в єдиному стилі з гарнітуром. І, звичайно, почесне місце зайняв великий розкладний обідній стіл, також з масиву, виробництва РБ. Він є центром окреслені композиційної осі приміщення: плита з витяжкою - стіл - комод. Стеля тут в один рівень, на увазі початкової невеликої висоти, але задекорований ліпниною, стільки характерною для класичних інтер'єрів. Над обіднім столом, по центру, частина стелі оброблена декоративною перламутровою штукатуркою і висить класична багаторіжкові люстра.

Над обіднім столом, по центру, частина стелі оброблена декоративною перламутровою штукатуркою і висить класична багаторіжкові люстра

вітальня

Місце для спільного сімейного відпочинку було вирішено виконати приземистим, теплим і затишним, з елементами «кабінетного» стилю. Для цього використовували досить темний колір стін в зеленому тоні і класичну масивну меблі. За рахунок зменшення вітальні на користь кухні і дитячої, на одній зі стін використовували дзеркальну плитку з метою візуального розширення простору. До того ж, подвійного ефекту можна домогтися, відкривши двері у вітальні, і тоді ця стіна проглядається навіть з кухні.

До того ж, подвійного ефекту можна домогтися, відкривши двері у вітальні, і тоді ця стіна проглядається навіть з кухні

З стелею все просто - один рівень, люстра по центру, карнизи по периметру. Короба над дверима уникнути не вдалося, виконаний він для конструктивно-технічних цілей, по всій квартирі розлучена система припливно-витяжної вентиляції.

спальня

Найніжніше і легке приміщення, незважаючи на невелику площу і насиченість меблями. Функціонал - на першому місці, тому поставили і велике ліжко, і вбудована шафа, комод, і навіть невелике робоче місце. Але за рахунок світлої обробки стін і меблів, вся тяжкість композиції зникла.

Але за рахунок світлої обробки стін і меблів, вся тяжкість композиції зникла

Тут також було вирішено використовувати дзеркала для візуального розширення. А щоб воно не вийшло сильно великим і незатишним, їх не використали традиційно - в дверцятах шафи, а розмістили на стіні по двох сторонах від ліжка, як частини композицій з декоративної ліпнини. Стеля в один рівень, з класичної люстрою. Для вентиляції був змонтований короб на стелі, але він вдало розмістився над комодом, не порушивши загальної композиції.

спальня

Спочатку Замовники відмовилися від ідеї робити дитячу кімнату в світлих пастельних тонах в класичному стилі, а хотіли яскравість, соковитість і різноманітність, адже діти ще маленькі і їм цікавіше буде жити в буяння фарб. Тому ми сміливо використовували яскраві кольори і різноманітні візерунки в обробці стін. Тут чотири види шпалер, в т.ч. казкове фотопанно на всю стіну. Для тематичного підтримки природного пейзажу панно на стелі виконали конструкцію, що нагадує сонце з променями.

Для тематичного підтримки природного пейзажу панно на стелі виконали конструкцію, що нагадує сонце з променями

За проектом передбачалося і його пофарбувати в яскраві кольори, але при реалізації відмовилися від цієї ідеї - стеля низька, в два рівня - кольорові плями б ще більше опустили його. Але ось кольором меблів не змінили - як і у всій квартирі - вони світлі. Відносно меблевого оснащення, то тут є все необхідне. На невеликій площі вмістилися двох'ярусна ліжко, дві шафи, в майбутньому з'являться два повноцінних навчальних столу. В кімнаті у всіх кутах є конструктивні колони, які вирішено було маскувати, залишити як є, адже вони і так все симетричні.

В кімнаті у всіх кутах є конструктивні колони, які вирішено було маскувати, залишити як є, адже вони і так все симетричні

санвузли

Планування ванній і гостьового с / у залишилися незмінними. У великій ванній розмістили класичні прямокутну ванну, тумбу з умивальником і дзеркалом, навпроти входу, поставили другий унітаз (спочатку в квартирі він був тільки один в гостьовому с / у) і передбачили навіть господарський блок з шафою і колоною з пральної та сушильної машин, місця вони займають багато, але зате все функціонально. Класичний стиль ванною витриманий завдяки відповідній колекції плитки і бронзовим змішувачів в стилі ретро.

Класичний стиль ванною витриманий завдяки відповідній колекції плитки і бронзовим змішувачів в стилі ретро

У гостьовому с / у дуже хотілося створити кулуарну атмосферу. І Замовники з радістю підтримали цю ідею. Відмінною особливістю стала обробка приміщення - використовувалися шпалери з класичним візерунком на стінах, в комбінуванні з плиткою «кабанчиком». Все це дуже властиво для класичних інтер'єрів. Свої нотки привнесли фасади шафок з фільонками, бронзовий змішувач і відмінно підібраний до нього багет для дзеркала. Варто відзначити, що з такого маленького приміщення вичавили максимум користі: зліва при вході була вузька ніша на глибину вентканала, яку зашивати не стали, а влаштували всередині шафка для дрібної побутової начиння, дверцята обклеїли шпалерами, тим самим візуально приховавши його.

Варто відзначити, що з такого маленького приміщення вичавили максимум користі: зліва при вході була вузька ніша на глибину вентканала, яку зашивати не стали, а влаштували всередині шафка для дрібної побутової начиння, дверцята обклеїли шпалерами, тим самим візуально приховавши його

Чим відрізняється ЗD від реальної фотографії?

3D ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

3D ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

РЕАЛЬНИЙ ФОТО

РЕАЛЬНИЙ ФОТО

Проект реалізований в 2016 році.

Чим відрізняється ЗD від реальної фотографії?