Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | Житомиряни, які встановили автономне опалення по незаконному рішенню виконкому, отримали повістки в суд

Повістки в суд отримали житомиряни, які встановили в своїх квартирах автономне опалення відповідно до рішення міськвиконкому, опротестованим прокуратурою.

Про це Житомир.info повідомив власник порядку на 4 вересня для участі в засіданні Королівського райсуду Житомира.

«Ми надали всі документи, які були потрібні, відбулося засідання комісії, виконкому, нам дали дозвіл ще на початку року і автономне опалення вже встановлено, це коштує чималих грошей. А сьогодні викликають до суду, тому що прокуратура вважає рішення виконкому Житомирської міськради незаконним », - пояснив один з отримали дозвіл на відключення від централізованого опалення.

5 липня Корольовський районний суд ухвалив залучити 39 чоловік в якості третіх осіб, які не пред'являють самостійних вимог, на стороні відповідача.

Адміністративна справа порушена за позовом в.о. прокурора Житомира до виконавчого комітету Житомирської міської ради про визнання протиправним та скасування протоколу міської постійно діючої міжвідомчої комісії №16 від 17.01.2013 року та рішення виконкому міськради №73 від 20.02.2013 року.

як повідомляв Житомир.info , Постановою Вищого адміністративного суду України задоволено касаційну скаргу заступника прокурора Житомирської області та визнано протиправним і скасовано незаконне рішення виконкому Житомирської міськради про відключення квартир від централізованого теплопостачання.

«Встановлено, що рішенням виконкому міської ради безпідставно надано дозвіл споживачам на відключення окремих квартир від мережі централізованого опалення та постачання гарячої води для установки автономного опалення. Зазначене рішення порушувало права громадян, оскільки чинне законодавство передбачає, що відключення від мережі централізованого опалення можливе лише за згодою всіх мешканців багатоквартирного будинку », - повідомила прес-служба прокуратури.

Міськвиконком 17 липня цього року прийняв рішення «з метою врегулювання питання надання дозволів на відключення від мережі централізованого опалення та гарячого водопостачання (далі - ЦО і ГВП) і пристрій індивідуальних (автономних) систем теплопостачання в приміщеннях житлових будинків в місті Житомирі». У змінах нічого не сказано про узгодження відключення з іншими мешканцями будинку.

Житомир.info