Реклама
Реклама
Реклама

Не можуть більше мерзнути: жителі Сміли влаштували пікет під Кабміном (відео)

Напередодні в Смілі оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення. Напередодні в Смілі оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення

Жителі Сміли, замерзають у власних домівках, з відчаю приїхали пікетувати Кабмін / фото УНІАН

Активісти з міста Сміла Черкаської області, яке залишилося без опалення, влаштували пікет під будівлею Кабінету міністрів. Люди вимагають, щоб їм в будинку дали тепло.

Читайте також Депутати місцевої ради Сміли виділили собі премій на 10 млн грн, але не змогла знайти 15 млн на опалення - Зубко

Про це повідомляється в сюжеті «ТСН». Відзначається, що 80 тисяч жителів міста фактично залишилися без опалення. Температура в квартирах - до 12 градусів тепла. Не працюють дитсадки і школи, в лікарнях холодно.

Відзначається, що постачальник, який надавав опалення в будинку, заборгував 80 мільйонів гривень. У той же час, жителі справно платили за опалення.

Мітингувальники кажуть, що прийшли під Кабмін з відчаю, тому що мерзнути в своїх квартирах більше не можуть. Вони зверталися до місцевої влади, але безуспішно.

До Києва, як повідомляється, прибув також і мер міста Сміла, його нібито запросили до Кабінету міністрів, де він повинен був виступити з доповіддю по ситуації. Міський голова, як стверджується, пішов до Кабміну, проте буквально через кілька хвилин вийшов, оскільки пропуск на вхід йому чомусь анулювали.

У той же час, в уряді розглядалося питання Сміли. Зараз є рішення по проведенню в місті перевиборів.

Завтра в Смілу відправляється делегація в складі чиновників і представників «Нафтогазу», які будуть присутні на сесії міськради. Крім того, порушено кримінальну справу про бездіяльність міської влади.

Напередодні в Смілі оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення.

Раніше повідомлялося, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на поставку газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами країни через накопичення істотних боргів перед «Нафтогазом» і відсутність угод про їх реструктуризацію.

Ключові проблемні ситуації з виробниками тепла в даний час склалися в Кривому Розі, Херсонської області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter