Реклама
Реклама
Реклама

Валерій СЮТКІН - Особа кампанії - Звукі.Ру

Роскомнадзор на прохання Валерія Сюткина подав до суду на портал Lurkmore Роскомнадзор на прохання Валерія Сюткина подав до суду на портал Lurkmore. Відомство вимагає заблокувати сторінку , Присвячену сексистські мему "ББПЕ", особою якого мимоволі став Сюткін. Чому саме його злі мережеві мови обрало в якості ілюстрації, достовірно невідомо (як нагадує сам Лурк, мем вперше з'явився на форумі анонімів 2ch в 2008 році, а портрет співака за ним закріпився вже пізніше), але самого артиста таке позиціонування явно не влаштовує.

"Коли моїй мамі поставили інтернет, вона виявила, що моє зображення використовується в Мережі недобросовісно. Вона повідомила про це мені. Я звернувся в юрвідділ Роскомнадзора за консультацією, так як знаю, що вони займаються захистом персональних даних. Це не перше їхнє діло такого роду . На сайті без мого дозволу використовують мої персональні дані, м'яко кажучи, не в інтелігентному напрямку ", - розповів Сюткін виданню "Известия".

Як зазначено вище, що славиться своєю неполіткоректністю енциклопедія мережевого фольклору, не є автором мема, а лише пояснює його походження і контекст вживання. Незважаючи на це, Роскомнадзор і Сюткін вимагають внести в чорні списки саме сторінку на Lurkmore.

У 2012 з Луркмор вже збиралася судитися партія Єдина Росія, якій не сподобалася видана порталом характеристика (сторінка, втім, заблокована була ). У 2010 році проти присвяченій їй невтішною чолі енциклопедії повстала Катя Гордон. Суперечка була врегульована в позасудовому порядку (див. "Справа Каті Гордон" ).

Останній приклад вкрай показовий: видалення сторінки на Лурк Каті Гордон домогтися вдалося, проте численні копії спірного контенту як і раніше можна знайти в мережі, звідки, як відомо, ніщо не зникає повністю.