Реклама
Реклама
Реклама

Пятницкое шосе: новобудови уздовж зеленої дороги

  1. Пятницкое шосе: історія і географія
  2. Аристова
  3. Сабурова
  4. Брёхово

Зазвичай, говорячи про «квартирах за МКАД», ми розуміємо житло в одному з міст найближчого пояса Підмосков'я. Пятницкое шосе - виняток. Тут новобудови зводяться не в містах, а в селищах, де ще кілька років тому планували лише котеджне будівництво. Зазвичай, говорячи про «квартирах за МКАД», ми розуміємо житло в одному з міст найближчого пояса Підмосков'я

Очевидно, що з відкриттям станції метро Митино просування міської забудови вздовж П'ятницького шосе було лише справою часу. Причому, перші забудовники цієї території сподівалися так само зняти вершки на темі екології. Адже оселитися за межею міста, але в безпосередній близькості від нього - мрія будь-якого сучасного мешканця столичного мегаполісу.

І якщо ми говоримо про Москву, то краще за все десь на північний захід від МКАД. Тут і ліс зеленішою, і повітря чистіше, завдяки тому, що повітряні маси в московському регіоні переміщаються в південно-східному напрямку. Залишається тільки вибрати місце.

Рублівка - дорогувато, не кожному по кишені. Та й пропозицій поблизу Москви практично не залишилося, як і на «Новій Ризі». Уздовж Ленінградки - далеко, адже Химки фактично є продовженням Москви, а майже відразу за ними - Зеленоград.

І ось - П'ятницький шосе, де на 20-кілометровій ділянці між Москвою і Зеленоградом досить активно ведеться будівництво житлових кварталів міського типу, з пропозиціями в середньому і нижньому ціновому сегменті. Незважаючи на те, що як заміське напрямок Пятницкое шосе було досить респектабельним, міська забудова виявилася дуже різнорідної.

Наприклад, є ЖК «П'ятницька квартали», які можна сміливо відносити до бізнес-класу. І в кількох же кілометрах - ЖК «П'ятниця» з 17-ти поверховими панельними будинками, що вбивають чарівність даної місцевості.

Умовно забудову П'ятницького шосе можна розділити на три сегменти. Відрадненське поселення , Розташоване всього в 1,5 км від кордону московського району Мітіно і в 2-х км від станції метро Пятницкое шосе. Аристова і Сабурова - 7-11 км від МКАД. Село Брёхово в 12 км від «великої» Москви і в 2-х км від Зеленограда, про який ви дізнаєтеся з нашого наступного огляду.

Село Брёхово в 12 км від «великої» Москви і в 2-х км від Зеленограда, про який ви дізнаєтеся з нашого наступного огляду

Пятницкое шосе: варіанти для вибору житла

Пятницкое шосе: історія і географія

Пятницкое шосе бере свій початок на 68-му км МКАД, на розв'язці з Волоколамському. У нього велика історія: в давнину в цих місцях проходила Велика Волоцкая дорога, яка веде в Волоколамськ. Але з підставою в 1656 році Воскресенського Новоіерусалімского монастиря шлях в Волоколамськ перемістився на південь, і стара дорога втратила колишнє значення. Остаточно вона запустіла вже в 1935-му, після спорудження Істрінського водосховища.

Пятницкое шосе, яким ми його знаємо сьогодні, було прокладено відносно недавно, в 1990-х роках, коли почав забудовуватися новий московський район Митино, розташований за МКАД. Причому нове шосе не збігається зі старим, воно проходить приблизно на 500 м на схід від, а на місці Великий Волоцкой дороги тепер Митинському вулиця.

Причому нове шосе не збігається зі старим, воно проходить приблизно на 500 м на схід від, а на місці Великий Волоцкой дороги тепер Митинському вулиця

п'ятницьке шосе

Шосе є автодорогою регіонального значення та має номер Р-111. Його загальна протяжність становить приблизно 60 км: дорога закінчується в Солнечногорську, вливаючись в Ленінградське шосе (М-10). П'ятикілометровий ділянку в межах Москви є головною транспортною магістраллю району Мітіно і має 8 смуг (по 4 в кожну сторону). Але за межами міста шосе швидко звужується до двосмугового. Дорога досить звивиста: реальне відстань між Москвою і Солнечногорском по трасі М-10 (до точки перетину з Р-111) становить 46 км.

Ділянка за кордоном Мітіно, протяжністю близько 20 км, проходить через поселення, багаті сучасної міської забудовою. Тут є як багатоповерхові квартали, так і мікрорайони малоповерхових багатоквартирних будинків. Цей відрізок ми вже частково розглядали в попередньому огляді , Про нього ж піде мова і сьогодні.

Далі дорога перетинає передмістя Зеленограда. А потім, до самого Солнечногорска, напрямок не представляє особливого інтересу для тих, хто вибирає собі міського житла.

Олешківські ліс

Аристова

Село Аристова розташована в 5 км по Пятницькому шосе від кордону Мітіно і в 6 км від станції метро Пятницкое шосе. Як Ангелово, Мар'їно і Відрадне, вона також входить до складу Отрадненського сільського поселення . З різних сторін до неї примикають ще кілька навколишніх сіл, в деяких з них побудовані сучасні котеджні селища.

Селища і села оточені Алешкінскіе лісом, поблизу протікає річка Синичка, яка поруч з Арістова розливається теж широко, тут можна купатися і ловити рибу. По річці з селом межує селище Світлі Гори, де розташовані однойменні санаторій і культурно-рибальське господарство. У майбутньому тут планується побудувати причал для човнових прогулянок. У чотирьох кілометрах по Пятницькому шосе знаходиться ТРЦ «Отрада».

Транспортна ситуація така ж, як в Ангелово і Відрадному, з поправкою на зайві 5 км до Москви. На автомобілі до метро їхати хвилин 15, також можна дістатися на автобусі № 1016 і на маршрутках № 460м, № 707м і «Мітіно-Брёхово».

Діючих шкіл і дитячих садів на сьогоднішній день в Аристова немає, навіть приватний дитячий садок «Домовичок» мається на сусідній Мар'їнці. Тому дітей потрібно буде влаштовувати або в Мітіно, або в сусідні Відрадне і Ангелово. Ще варіант - приватна школа і дитячий садок «Світлі Гори» в Юрлов (приблизно в 4 км углиб області).

Втім, представники забудовника мікрорайону «Аристова-Мітіно» відзначають, що в найближчому майбутньому тут почне працювати власний дитячий садок. Також планом освоєння території передбачені магазин, фізкультурно-оздоровчий комплекс і центр побутового обслуговування.

Про ситуацію з медичними установами ми також розповідали в минулому огляді . Крім того, є приватна клініка в Юрлов, приблизно в 1 км далі по Пятницькому шосе.

Крім того, є приватна клініка в Юрлов, приблизно в 1 км далі по Пятницькому шосе

Житловий квартал «Аристова-Мітіно» (проект)

ЖК «Аристова-Мітіно»

Новий житловий квартал розташований на квадратному ділянці площею 10 га, що прилягає до Пятницькому шосе, від якого будинку будуть відгороджені будівлею фізкультурного комплексу і торгового центру. З трьох сторін ЖК оточений соснами, також до його території примикає ставок, на березі якого повинна відкритися човнова станція.

В цілому тут 29 4-5-поверхових корпусів різного планування з монолітного залізобетону. Оздоблення фасадів виконана з використанням дерева, натурального каменю та декоративної штукатурки. Загальний стиль - скандинавський мінімалізм з елементами неоконструктівізм.

У кожному будинку 8 однокімнатних, 4 двокімнатних та 2 трикімнатних квартири. Загальна кількість квартир в комплексі - 406. В принципі, зрозуміло бажання забудовника спроектувати якомога більше ліквідних «одиничок».

Але незрозуміло, що буде з цим комплексом через 10 років: адже в «однушках» живуть або пенсіонери, або пари без дітей, або їх купують для подальшої здачі в оренду. Життя в комплексі, де більшість квартир здається в оренду, задоволена своєрідна.

Корпуси утворюють внутрішні дворики. Площа квартир варіюється від 32 до 267 кв.м, висота стель всюди 3 м, що створює відчуття двухсветного простору. У кожному з чотирьох типів будинків передбачений аттиковий поверх, який дозволяє запроектувати квартири з просторими терасами і мансардами.

ЖК обгороджений, в'їзд організований через контрольно-пропускні пункти, на території працюють служби сервісу і безпеки.

Вартість квартир на кінець липня 2016 р варіюється від 3,5 до 18,8 млн рублів, вартість квадратного метра - від 88,6 до 120,7 тис. Рублів. Всі будинки введені в експлуатацію і заселяються. Кілька насторожує те, що на сайті Ціан нижній цінову межу - 3,1 млн рублів (дешевше, ніж у забудовника). І немає фото самі квартир, про які написано, що ключі отримані, а самі квартири з оздобленням.

І немає фото самі квартир, про які написано, що ключі отримані, а самі квартири з оздобленням

Будинок з Аттиковий поверхом

Сабурова

Село Сабурова, яка також входить до складу Отрадненського поселення, розташована з протилежного від РК «Аристова-Мітіно» сторони П'ятницького шосе, але знаходиться в приблизно в двох кілометрах від нього. На тривалості поїздок на автомобілі це практично не позначається, а от маршрутка з Сабурова ходить з інтервалом 15 хвилин, тому дорога до метро на громадському транспорті займе півгодини.

Село оточена лісом, і з-за такого вдалого розташування тут планувалося досить масштабне житлове будівництво: повинні були з'явитися кілька великих РК.

Однак криза внесла свої корективи. Сьогодні в Сабурова зводяться два нових житлових кварталу: «ЗаМітіно» і «П'ятницька квартали». Обидва будуються на узліссі, по різні боки від головної дороги. Також тут розташований великий споруджуваний і вже частково заселений селище таунхаусів «Сабурова Парк».

На даний момент власних дитячих садків, шкіл та медичних установ в Сабурова немає. Влітку 2016 р Мінбуд Московської обрости видав дозвіл на будівництво школи на 750 місць в межах мікрорайону «П'ятницька квартали». Що стосується іншої інфраструктури, то вся вона розташована в сусідніх населених пунктах, про які ми розповідали раніше.

Що стосується іншої інфраструктури, то вся вона розташована в сусідніх населених пунктах, про які ми розповідали раніше

ЖК «ЗаМітіно» (проект)

ЖК «ЗаМітіно»

Житловий комплекс почав зводитися навесні 2014 г. На території 12,5 га ведеться будівництво 17-ти чотириповерхових цегляних будинків і квартирами площею від 31,7 до 75 кв.м - одно-, дво- і трикімнатних. Вартість квартири варіюється від 2,4 до 7,04 млн. Руб., Вартість квадратного метра - від 74 757 до 104 652 руб.

Згідно з планом забудови, на території ЖК повинні бути побудовані дитячий сад і мінімаркет. Закінчення будівництва заплановане на 2017 рік, частина будинків здана в 2016-м, навесні почали видавати ключі. Забудовник - «Kaskad Family», той же, що і в будинках «Сабурова Парк».

ЖК «П'ятницька квартали»

Проект комплексної забудови бізнес-класу змішаного типу: 39 танхаусов і 37 багатоквартирних будинків від 4 до 8 поверхів, всі будівлі монолітно-цегляні. Площа забудови - більше 38 га. Кожна будівля витримано у власному стилі, з елементами середньовічної італійської архітектури (хоча хтось бачить в цьому «сталінський стиль»). В облицюванні фасадів використаний цегла різних відтінків і натуральна штукатурка пастельних тонів.

Загальна кількість квартир в багатоквартирних будинках - 5800, різноманітної планування. Тут є і квартири-студії, і дворівневі апартаменти, і житло мансардного типу. Окремої згадки заслуговують квартири унікальною планування - дворівневі з стелями висотою 6 м.

На даний момент всі квартири в будинках і дворівневі квартири в зданих будинках вже продані, в продажу є квартири в 1, 2, 3 і 4 кімнати площею від 31 до 116 кв. м і вартістю від 3 до 11 млн. руб. (Від 93 до 107 тис. Руб. За кв. М). Однак ще не всі будинки надійшли в продаж. Забудовник - «Вектор Інвестменс».

ЖК «П'ятницька квартали» (будівництво)

Брёхово

Село Брёхово розташована по обидва боки П'ятницького шосе, в 13 км від Мітіно, і в 2 км від Зеленограда по Кутузовському шосе. Якщо взяти до уваги нову забудову, то можна сказати, що це один з передмість Зеленограда. Однак від міста цю ділянку відділений лісом, який оперізує село з усіх боків. Тому в цілому екологічна обстановка тут сприятлива.

На східному краю Брёхово, в мкр. Шкільний на березі ставка поруч з лісом, побудований ЖК «П'ятниця». На західній стороні, також на узліссі будується ЖК «Мітіно далеке».

Дорога до Мітіно на автомобілі, без урахування пробок, займає хвилин 20, в Зеленоград - майже стільки ж, незважаючи на те, що він значно ближче. До станції метро Пятницкое шосе на автобусі або маршрутці - близько 40 хвилин, до залізничної станції Крюково Жовтневого напрямки - приблизно стільки ж.

У Шкільному районі є дитячий сад і Кутузовская школа, поблизу працюють 2 дитячі центри. У достатній кількості вони є і в Зеленограді, який за своїм адміністративно-територіальним положенню є районом Москви. Дитяча лікарня є і в самому Брёхово.

У Зеленограді є також торговельні центри, кінотеатри, театри, численні спортивні клуби та секції, дитячі дозвільні установи, стадіон, міські парки. Тут же можна знайти і роботу.

ЖК «Мітіно далеке»

ЖК «Мітіно далеке»

Квартал малоповерхової забудови економ-класу, 34 монолітно-цегляних чотириповерхових житлових корпуси на площі в 42 га. На даний момент здані перші 4 будинки, завершення всього проекту - 2018 р

Будинки розфарбовані в різні кольори і мають «тематичні» двори: зони відпочинку, літні естради з каркасом для екрану, дитячі майданчики, паркові зони, спортмайданчики і т. Д. В'їзд у двори для автомобілів закритий, багатоярусні парковки будуть розташовані на прилеглій території. Передбачено місце для міні-городів жителів комплексу. Квартири від 1 до 3 кімнат, площею 29-59 кв. м, за ціною 1,7-3,7 млн. рублів (51-88 тис. рублів за кв. м).

Проектом передбачено будівництво парковок, дитячого садка на 150 місць і школи на 550 місць, а також невеликого торгового центру.

Забудовник - «Комстрин».

ЖК «П'ятниця»

Добре зарекомендували себе 17-поверхові панельні будинки типової серій П-44Т і П-44К комбінату «ДСК-1». В районі будується власна інфраструктура, є школа, гаражний комплекс на 700 машиномісць, парковки.

У продажу залишилося небагато двокімнатних квартир площею 62-64 кв. м за ціною 4,1-4,6 млн. руб. (63,5-71,4 тис. руб. за кв. м). Тут же можна знайти вторинне пропозицію, одно-, дво- і трикімнатні квартири. З найбільш вигідних пропозицій на вторинному ринку по базі Ціан - двокімнатна квартира 64 кв. м за 3,65 млн руб.

ЖК «П'ятниця»

Рівень комфорту Брёхово- 13,8 з 20

Рівень комфорту Аристова і Сабурово- 12,6 з 20