Реклама
Реклама
Реклама

Серпастим голуби, голуби батерфляй серпастий (фото і відео)

  1. Житла і селекція
  2. Відмінні риси зовнішності
  3. зачаровує політ
  4. невибагливі створення

У небі серпастим голуби дуже незвичайні і явно відрізняються від інших видів

У небі серпастим голуби дуже незвичайні і явно відрізняються від інших видів. Коли вони знаходяться в певному ракурсі, відразу стає зрозуміло, звідки з'явилася назва. Ім'я породи визначив розмах крил, тому що візуально вони нагадують форму серпа. Вони як би вивертаються, утворюючи тим самим щось схоже на півмісяць. Голубівники в своїх колах називають такий спосіб польоту серпастим танцем.

Житла і селекція

Абсолютно точних відомостей про походження породи немає, але є деякі дані, що вона почала своє існування в Туреччині і Сирії. Лише в ХХ столітті про цієї чудової птиці дізналися в Росії - колишньому Радянському Союзі. Почалося все з міста Миколаєва, а звідти голуб потрапив до Очакова. Уже в цьому місці він піддавався селекції в колах голубівників.

Серпастим голуби настільки оригінальні в своєму польоті, що про неї мріяли і любителі, і професіонали. У зв'язку з цим йшла активна діяльність по розмноженню породи. З'явилося три підвиди - музікінскіе, Гаркушинська і калачовскіе.

Кінцеве, відбиралися тільки особини з найкращими льотними характеристиками, де, в першу чергу, оцінювався помах крил. Саме через нього друга назва голубів «очаківські виворітні» або «очаківські серпастим». Перше слово відповідає місцю розмноження птахів, а друге характеризує постановку крила в польоті. Виворотність - це значить, що при змаху крайні пір'я стикаються, утворюючи замкнене коло.

Під час селекції голубівники намагаються поліпшити якість польоту голубів, так як птахи можуть впасти, втративши рівновагу.

Відмінні риси зовнішності

У даних голубів тіло має довжину до 40 см, і воно досить гармонійно, ладно складений. Загальні дані птахів:

  • голова дрібна і округла, а профіль вважається увігнутим;
  • лапи мають довжину до 8 см, без оперення;
  • вузька груди;
  • оперення щільне і густе;
  • довжина пір'я в крилі дорівнює довжині хвостового пір'я;
  • очі повинні бути світлого відтінку (це чистота породи).

Такий своєрідний розмах крила серпастий голуб отримав за рахунок опуклості в четвертому суглобі. Тільки йому властива ця особливість.

У серпастим голуба немає чіткого стандарту в забарвленні, тому птахи зустрічаються досить різнобарвні - білі, чорні, попелясті і з відтінками червоного, синього, оранжевого.

зачаровує політ

Серпастим голуби літають не просто оригінально і заворожуюче, але і різними способами.

Один з варіантів - це простий років, в процесі якого серп виходить відносно невеликий. При цьому способі птицю може нести великими поривами вітру.

Ще один із способів - батерфляй. При ньому голуби виробляють руху, що нагадують змахи рук плавців. Крила відводять назад з деякою паузою, а після - викидають вперед. Це відбувається різко і імпульсивно. Здалеку може здатися, що птах б'ється в якихось конвульсіях в повітрі, але сам по собі політ можна вважати плавним.

Голуби, які здатні літати батерфляєм, не бояться поривів вітру і добре триматися в небі. Однак такі активні рухи швидко вимотують птицю.

Однак такі активні рухи швидко вимотують птицю

Ще один дуже оригінальний спосіб - це, коли серпастий голуб виробляє над своєю головою гру крилами. Так званий серп вивертається і згинається (виворотність серпастий). Такий варіант вважається складним, але дуже красивим.

Таких голубів можна назвати льотними, так як вони погано розганяються і нагадують декоративних вольєрних птахів. Лише мала кількість особин може протриматися в небі близько години.

Виворотність голуб погано орієнтується в просторі, і бувають випадки, коли він не може знайти голубник після зльоту.

Виворотність голуб погано орієнтується в просторі, і бувають випадки, коли він не може знайти голубник після зльоту

невибагливі створення

Як вже говорилося, серпастим птиці дуже енергійні і активні, але до того ж вони дуже невибагливі створення. Утримувати таких голубів можна в різних кліматичних зонах. Особи життєздатні і підлаштовуються під будь-які умови.

Серпастим голубів можна назвати хорошими батьками, тому що вони в змозі самостійно виходити своє потомство. Пташки дуже плідні.

Утримувати цих голубів можна в тісних приміщеннях, на лоджіях або горищах. Обов'язково потрібно прийнятний простір, без обмежень. Звичайно ж, в голубника повинні бути дотримані необхідні санітарні норми.

Харчуються голуби таким кормом, який можна вважати легкопереваріваемие, так як їх кишечник невеликий. Це може бути невелика частина пшениці, змішана з більшою частиною бобових і просом. Детальніше про це розповість матеріал «Чим годувати голубів».

Якщо стаття сподобалася, то чекаємо ваших лайків.

Пишіть коментарі на тему серпастим голубів і їх незвичайного польоту.