Реклама
Реклама
Реклама

Здорове харчування, вік і краса жінки. Харчування жінки після 30, 40 і 50 років. Як правильно харчуватися в 30,40 і 50 років

  1. Здорове харчування, вік і краса жінки
  2. Харчування жінки після 30 років. Як правильно харчуватися в 30 років
  3. Харчування жінки після 40 років. Як правильно харчуватися в 40 років
  4. Харчування жінки після 50 років. Як правильно харчуватися в 50 років

Здорове харчування, вік і краса жінки

Багато пані старше 30 років помічають, що підтримувати форму, залишатися легкою і стрункою стає набагато важче, ніж в юності. Ми дотримуємося дієти, влаштовуємо собі лікувальне голодування, намагаємося більше рухатися і займатися доступним спортом, а зайва вага ніяк не бажає зникати. Чому так відбувається?

Багато в чому це пояснюється тим, що після 30 років обмін речовин стає повільніше. Енергії нам потрібно менше, а харчуватися ми продовжуємо тими ж продуктами і стравами, до яких звикли в юності, отримуючи при цьому ту ж калорійність їжі.


Витрата енергії після 30 років, навпаки, у багатьох людей зменшується. Особливо це стосується жінок, які мало рухаються на роботі, наприклад, працюють в офісі, а, приходячи додому, займаються господарськими справами, не виходячи з квартири до наступного ранку.

Зрозуміло, що рух виходить різко обмеженим у порівнянні з періодом юності, коли дівчина була активною, рухливою, брала участь в суспільному житті, часто зустрічалася з друзями і т.д.

Однак не варто впадати у відчай: рекомендації компетентних фахівців, вчених і дієтологів, допоможуть довше зберегти форму і залишитися молодий. Потрібно тільки пристосувати свій раціон до свого віку, і все знову буде в порядку.


Харчування жінки після 30 років. Як правильно харчуватися в 30 років

Отже, харчування після 30-ти. Вранці потрібно «підштовхнути» організм, змусити його працювати, тому на сніданок їжте страви, що містять білок і клітковину. Кращим сніданком завжди є фрукти, але, коли їх немає, можна їсти зернові - наприклад, хлібці, а в якості білка - яєчню. Такий сніданок буде перетравлюватися поступово, змусить працювати кишечник і надовго зменшить відчуття голоду.

В обід потрібно зарядитися енергією, щоб бути працездатною і активної до кінця робочого дня. Не слід, однак, захоплюватися продуктами з високим вмістом вуглеводів: бутербродами, макаронами, солодкими стравами. Якщо ви все ж їсте макарони або картопля, то на гарнір візьміть побільше зелених і яскравих овочів: зелений салат, брокколі, помідори, солодкий перець.

Від десерту в цьому віці вже варто починати відмовлятися, але якщо ви поки не в силах це зробити, їжте на десерт молочні продукти з низьким вмістом цукру і жирів: йогурти, сирки, ряжанку і т.п. Такі продукти прекрасно втамовують голод, і в той же час знижують відчуття втоми.


Увечері багатьом дамам хотілося б не їсти після 18 годин, проте мало хто може це собі дозволити. Причина проста, але від неї складно позбутися - багато працюють до пізнього вечора. Не варто засмучуватися: не так важливо, коли є, важливо - що є.

Вечеря може бути дуже смачним і корисним, проте містити мінімум калорій. Свіже відварне м'ясо або риба (краще червоного кольору) не додадуть вам зайвих кілограмів, але дозволять організму отримати необхідний жінкам елемент живлення - залізо. Не забудьте разом з м'ясом велику порцію салату, або тушкованих овочів, якщо ви погано переносите сиру клітковину на ніч.

Ні в якому разі не намагайтеся поліпшити смак ваших страв за допомогою загальновідомих соусів - майонезу або кетчупу. Такі приправи можуть звести нанівець всі ваші зусилля по зміні раціону харчування. Звичайно, кетчуп безпечніше майонезу, проте краще приготувати соус самої, з великою кількістю смачних прянощів і трав, свіжого соку фруктів і овочів, і з меншою кількістю солі.


Харчування жінки після 40 років. Як правильно харчуватися в 40 років

Сніданок після 40 років повинен включати продукти, здатні не тільки наситити, але і підняти настрій. Психологи вважають цей вік кризовим (можливо, це пояснюється змінами гормонального фону), і пропонують збільшити споживання продуктів, здатних уберегти від депресії і перепадів настрою. Гормон гарного настрою - серотонін, міститься в деяких продуктах в більшій кількості.

З фруктів краще віддати перевагу банани, а з каш - вівсянку з горішками, краще мигдальними. Якщо ви полюбите такі сніданки, то це принесе користь не тільки в психологічному плані, але і допоможе роботі серця і судин.

Період після 40 років прийнято вважати віком, коли підвищується ризик розвитку хронічних захворювань, в тому числі онкологічних. Слід враховувати це при виборі продуктів для свого повсякденного обіднього меню.

Зберегти судини здоровими і захиститися від раку допоможуть продукти, що містять багато вітамінів і антиоксидантів: яскраві овочі та фрукти, ягоди, бобові, авокадо, помідори, свіжа зелень.


А ось про обіди з жирним м'ясом, смаженою картоплею, тістечками і тортиками краще назавжди забути. Якщо дуже хочеться, можете дозволити їх собі у свята, а наступного дня зробити розвантажувальним.

Травна система після 40 років теж уповільнює свою роботу. Тому, якщо ви приходите додому пізно, вечеряєте і незабаром лягайте спати - проблеми вам майже забезпечені. У кращому випадку ви просто будете погано спати, а в гіршому - заробите захворювання шлунка і кишечника. Щоб пом'якшити ці протиріччя, влаштовуйте собі полуденок (або перший вечерю) на роботі.

Приготуйте собі бутерброд із зернових хлібців, наприклад, з сиром і яблуком. Так ви стимулюєте роботу кишечника, і додасте організму вітамінів і мінералів. Прийшовши з роботи пізно, ви зможете з'їсти не дуже калорійний вечерю - наприклад, рибна страва. Калорій в рибі не так багато, зате є необхідні речовини - фосфор і кислоти Омега-3.


Харчування жінки після 50 років. Як правильно харчуватися в 50 років

Вважається, що після 50 років наш скелет починає втрачати свої властивості, зменшується кісткова маса, слабшають суглоби, а потім - артрити, артрози, інші проблеми з кістками ... Вам не здається, що це занадто? Невже в 50 років життя скінчилося ?!

Збільште на сніданок споживання кальцію (хоча це краще робити змолоду), їжте свіжий сир, нежирний сир, йогурти, вершки, горіхи, брокколі, листову капусту, ріпу, сардини і лосось. Зменшіть кількість солі, і взагалі перестаньте є «солоненьке» - це не для вас.

Солона їжа сприяє тому, що з організму з сечею виводиться занадто багато кальцію - він буквально вимивається з кісток. До речі, цьому ж сприяє і кофеїн, так що споживання кави теж слід різко зменшити.

Мед і сухофрукти також допоможуть забезпечити ваш організм необхідними вітамінами і мінералами.


Свій обід слід спланувати таким чином, щоб отримати якомога більше поліненасичених жирних кислот і білка. Ці продукти допоможуть нормалізувати роботу серця, зберегти ясність мислення, підтримають м'язовий тонус. Будівельний матеріал для м'язової тканини - натуральне м'ясо, морепродукти, бобові. Тваринні жири краще обмежити.

Що стосується вечері, то тут слід віддавати перевагу овочам і фруктам. Їх бажано їсти сирими, або запікати, відварювати і тушкувати, знову ж з меншою кількістю солі. Капуста, зелень і квасолю допоможуть зберегти фігуру і сповільнять поява зморшок.

Ще кілька порад, як продовжити молодість.


Забудьте про переїдання, куріння та алкоголь; не сидіть вдома біля телевізора; ставитеся до оточуючих спокійно і доброзичливо, особливо до молоді; не бійтеся висловлювати свої найкращі почуття; не здумайте носити похмурі і похмурі сукні або туфлі на дуже високих підборах.

Пийте більше свіжої чистої води, а не кави або чаю; ходіть пішки, при будь-якому зручному випадку; намагайтеся виїжджати за місто, на свіже повітря; спите здоровим, повноцінним сном.

І звичайно, кохайте і будьте коханою - це і є секрет вічної молодості!

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Чому так відбувається?
Вам не здається, що це занадто?
Невже в 50 років життя скінчилося ?