Реклама
Реклама
Реклама

Ціна на гіпсокартон: чому все купують Knauf?

  1. Зміна ціни з 2013 по 2016 рр
  2. споживання гіпсокартону

Ринок ремонтно-будівельних робіт показує зростаючу динаміку з 2010 року Ринок ремонтно-будівельних робіт показує зростаючу динаміку з 2010 року. З появою нових технологій і методів будівництва та ремонту, фахівці і споживачі почали віддавати перевагу сухим матеріалами. Найбільш широко використовується гіпсокартон. Це сухий матеріал, який використовується для:

  • Створення міжкімнатних перегородок.
  • Вирівнювання і обробки стін і стель.
  • Установки підвісних стель і т.д.

Гіпсокартон являє собою лист з гіпсової начинкою, з двох сторін покритою будівельним папером. Завдяки ряду переваг він широко використовується в ремонтно-будівельних роботах: легкий монтаж, економія часу і коштів, легка вага.

Зміна ціни з 2013 по 2016 рр

Відповідно до думки багатьох фахівців ринок гіпсокартону за останні роки зазнала значних змін, а динаміка його мала як підйоми, так і падіння. Так, в 2009-10 р.р. ринок був досить активний з темпом приросту 14%. Також фахівці стверджують, що в 2011 р темп приросту склав 18%.

Уже в 2012 році, коли спостерігалося значне зниження показників імпортних завезенням будматеріалу, динаміка показує зменшення ринку. Незважаючи на серйозний спад, з початку 2013 року і по 2014 рік ринок показник темпу приросту склав 4%. Найбільша частка обсягу загального ринку СНД належить московському ринку.

Сьогодні російськими виробниками випускається 4% від світового обсягу виробництва гіпсокартону. Основну частину виконують виробники США, ними випускається більше 47% світового обсягу.

Одним з провідних виробників в СНД є компанія Knauf. Компанія має 60% продажів на білоруському ринку. Це обумовлено тим, що після різкого стрибка долара (з 10 000 до 16 000 BYR за долар), продукція польського виробника Norgips стала «не по кишені» білоруському споживачеві. Так, якщо в 2013 році ціна на Norgips становила 2,45 $, то в цьому році її ціна залишилася майже незмінною - 2,35 $. Однак, якщо перевести цю суму в рублі, то ціна стала в рази вище, тоді як Knauf в 2013 році встановив ціну 2,3 $, а в 2016 році ціна гіпсокартону даного виробника склала 1,6 $. Це обумовлено тим що ціна в російських рублях залишилася такою-ж, але в доларах вона зменшилася майже вдвічі.

Також на ринку присутня продукція компанії Белгіпс, чия ціна в 2013 році становила 1,9 $, а в 2016 - 1,5 $. Така низька ціна виправдана дуже низькою якістю продукції і відповідно низьким попитом. Виробник був змушений тримати ціну нижче ніж у Knauf, що-б зберегти попит. Наочно це видно в графіку нижче.

У чому ж успіх продукції Knauf? Компанія має понад 10 заводів по всій країні, які повністю відповідають географічній структурі і зосередження виробництва в регіонах. Фабрики випускають більш всі види гіпсокартону.

споживання гіпсокартону

Що стосується споживання гіпсокартону по всій Білорусі, то можна виявити таку статистику:

  • У Мінську і мінської області застосування матеріалу становить більшу частину загального обсягу споживання.
  • На другому місці після столиці коштує Брестська область.
  • Споживання імпортного ГКЛ склало 9% протягом двох років з 2009 р У 2013 році ми істотне зниження темпу приросту до 6%. На думку фахівців, все ще очікується зниження рівня споживання імпортних матеріалів по всій країні.
  • Якщо говорити про експорт російських виробників ГКЛ, то спостерігається незначне зростання вивезення продукції. Виробництво здійснюється більшою мірою для задоволення попиту на матеріал всередині країни. З 2008 по 2011 р.р. експорт продукції досяг мінімального рівня. У 2012 році спостерігалася позитивна динаміка, яка погіршилася в 2013 р Скорочення обсягу експорту склало 40%.

Вартість матеріалу визначається різними факторами. У тому числі товщиною листа, додатковими характеристиками, країни-виробника, цінової політики, яку веде продавець, закупівельною вартістю і інші умови купівлі. Так, на ринку спостерігається коливання цін від 2 до 10% у різних продавців.

Якщо говорити про середньодушове споживання ГКЛ, то в Білорусі він складає близько 2 кв.м. в рік. Тоді як в США - 8 кв.м. , В Японії - 5 кв.м. і т.д. Виходячи з цього можна сказати, що низький розвиток і розширення виробництва вітчизняних виробників цілком виправдано.

Низький попит на гіпсокартон є наслідком відсутності культури споживання матеріалу, за словами аналітиків. Однак, вони заявляють про високий потенціал розвитку даної культури, внаслідок якої очікується розширення виробництва.

Виробники також пропонують споживачам альтернативні матеріали: скло-магнієві плити, Аквапанель та ін.

За даними статистики пошукової системи Яндекс навесні поточного року жителі СНД запитували ціну та іншу інформацію про гіпсокартон більше 590 000 разів.

За словами аналітиків зростання споживання і підвищення темпу приросту гіпсокартону на рику триватимуть до тих пір, поки середньодушове споживання не дійде до позначки 5 кв.м в рік. Незважаючи на те, що в березні 2015 року споживання значно знизилося, на сьогоднішній день динаміка має позитивні показники. Результати 2016 року буде відомі в результаті загальної економічної активності.

Дізнатися ціну на гіпсокартон в нашому магазині →

Схожі статті

У чому ж успіх продукції Knauf?