Реклама
Реклама
Реклама

В Україні скасовуються санітарні норми часів СРСР

  1. Орфографічна помилка в тексті:

23 лютого 2016, 15:54 Переглядів: 23 лютого 2016, 15:54 Переглядів:   Кабмін скасував санітарні норми часів СРСР

Кабмін скасував санітарні норми часів СРСР. Фото: AFP.

Кабінет Міністрів України визнав такими, що втратили силу і такими, що не застосовуються на території України, акти санітарного законодавства, видані центральними органами виконавчої влади Української РСР, а також центральними органами виконавчої влади СРСР.

Це закріплено розпорядженням № 94-р від 20 січня 2016 року, оприлюдненими на сайті уряду.

Згідно з текстом документа, визнані такими, що втратили силу санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи і санітарні регламенти.

Розпорядження набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Як пояснив в. о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, зазначеним розпорядженням скасовуються санітарні норми СРСР, які були прийняті до 1991 року.

"Система санітарного нормування була вкрай зарегульована, і велика частина актів колишнього СРСР на сьогодні є неактуальною і непотрібною.

Наприклад, такі акти, які регламентували порядок видачі мила для шахтарів, видані ще в 1923-му році, або такі акти, як санітарні вимоги до колгоспних ринків, або санітарні вимоги до громадських туалетів окремо в містах та окремо в сільській місцевості, та інше " , - сказав Протас.

Разом з тим, за його словами, велика частина санітарних актів, які необхідні для захисту здоров'я населення в даний час продовжують діяти.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні скасовуються санітарні норми часів СРСР". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ