Реклама
Реклама
Реклама

Аквастоп гідроізоляція, її особливості та застосування

  1. Особливості та призначення
  2. виконання
  3. Виробники
  4. технологія нанесення

Те, що обмазочная гідроізоляція сьогодні вважається найпопулярнішою, ніхто сперечатися не буде Те, що обмазочная гідроізоляція сьогодні вважається найпопулярнішою, ніхто сперечатися не буде. Адже її нанесення - це практично фарбування або шпаклівка, з якою може впоратися навіть новачок в будівельній справі. Правда, не варто спрощувати цей процес, в ньому є свої нюанси, незнання яких може привести до зниження якості. Одним з видів обмазувальної ізоляції є гідроізоляція «Аквастоп», яка з недавнього часу користується великим попитом на.

Що собою являє цей гідроізоляційний матеріал, якими технічними характеристиками він наділений, і які вимоги пред'являються до нього в процесі застосування?

Особливості та призначення

Почнемо з того, що ізоляція марки Аквастоп є універсальним матеріалом Почнемо з того, що ізоляція марки Аквастоп є універсальним матеріалом. Їм можна обробляти бетонні, цегляні, дерев'яні поверхні, які несуть на собі різні навантаження. Тобто, це може бути підлогу, стіни, стелю, міжповерхові перекриття, фундаменти, елементи підвалів і так далі. Але найголовніше, що цю гідроізоляцію можна використовувати як для внутрішніх приміщення, так і для зовнішніх поверхонь, наприклад, для захисту фасадів.

Це, що стосується будівель. Виробник же рекомендує використовувати Аквастоп для гідроізоляції басейнів, різних резервуарів, навіть з питною водою, для обмазки тунелів, септиків, колодязів та інших гідротехнічних споруд. Тобто, область застосування Аквастоп досить широка.

Технічні характеристики:

  • Водонепроникність, як основний показник, відповідає класу W Це означає, гідроізоляція марки Аквастоп може витримати тиск води, що дорівнює 12 атм.
  • Межа міцності 20 МПа.
  • Межа міцності на вигин 5 МПа.
  • Міцність зчеплення 1 МПа.
  • Витрата гідроізоляції 1,2 кг / м² при товщині шару, що наноситься 1 мм.
  • Товщина нанесення, рекомендована виробником, 2-5 мм.
  • Після початку робіт суміш не змінює своїх якостей протягом 180 хвилин.
  • Термін зберігання - рік.

виконання

В даний час Аквастоп гідроізоляція випускається двох видів: В даний час Аквастоп гідроізоляція випускається двох видів:

  • Готові до застосування суміші.
  • Суха суміш, яку необхідно розбавити водою в пропорції: на один кілограм порошку 0,12-0,18 літра води.

Необхідно відзначити, що другий вид виконання дешевше. Натомість перший є готовою ізоляцією, яку немає необхідності готувати і витрачати час. До того ж є ймовірність, що пропорції компонентів точно дотримані можуть і не бути.

Виготовляють гідроізоляцію Аквастоп з високоякісних цементів спеціального призначення, що модифікують і гидрофобизирующих добавок, а також фракціонованих заповнювачів. Різні компанії виробляють її як по ГОСТам, так і по ТУ (технічними характеристиками).

Порада. Перш ніж платити за обраний вами товар, обов'язково ознайомтеся з сертифікатом якості та відповідності, в якому зазначено, за якими документами Аквастоп виготовлялася. Перевагу краще за все варто віддати виробленої по ГОСТам.

Виробники

Всі вищеописані технічні характеристики і особливості гідроізоляції Аквастоп - це певний стандарт, який не всіма виробниками дотримується. Особливо ті, хто працює за технічними умовами.

Наприклад, компанія з Новосибірська «Геркулес-Сибір» випускає гідроізоляцію Аквастоп тільки у вигляді сухого порошку, в паперових мішках по 25 кг. Геркулес Аквастоп має знижену життєздатність - всього лише годину, рекомендована товщина нанесення - 2,5-3 мм. Звідси і невелика витрата. Зате у суміші Геркулес вищий показник адгезії - 1,2 МПа.

Як і всі гідроізоляційні розчини, Геркулес наноситься тільки на чисту і міцну поверхню, без плям фарби, жиру, масел і оліфи. Так що перед нанесенням гідроізоляції доведеться трохи попрацювати. Зверніть увагу, що Аквастоп Геркулес на стіни можна наносити тільки через 3 місяці після зведення останніх.

Є ще один російський виробник обмазувальної гідроізоляції Аквастоп - це торговий дім «Екс Море», який пропонує матеріал модельного ряду «Perfekta». Тобто, це лінійка будівельних матеріалів, куди входить і гідроізоляція. Практично всі технічні характеристики, про які говорилося вище, визначають властивості гідроізоляційного матеріалу Аквастоп Perfekta.

технологія нанесення

Система або технологія нанесення даного ізоляційного матеріалу чимось схожа зі шпаклювальними роботами Система або технологія нанесення даного ізоляційного матеріалу чимось схожа зі шпаклювальними роботами.

  • В першу чергу оброблювану поверхню очищають.
  • Потім її зволожують.
  • Після чого наносять гідроізоляцію.

Є певні умови, як необхідно наносити розчин Аквастоп. Зазвичай його наносять в два шари. Перший за допомогою широкої кисті невеликим шаром (1 мм), який буде виконувати функції своєрідної грунтовки. Другий шар наноситься шпателем товщиною 3-4 мм.

Важливо. Перед укладанням другого шару перший добре просушується.

Правда, двошарова ізоляція використовується не завжди, тому товщина його буде залежати від умов експлуатації ізолюючої конструкції. Якщо це вологі приміщення, то можна відразу одним шаром 5 мм шпателем нанести готову суміш. Якщо приміщення не вимагають посиленої гідроізоляції, наприклад, підлоги другого або більш високого поверху в звичайних приміщеннях, то розчин можна наносити в один шар пензлем.

Подобається?

Посмотрите похожие статті:

Що собою являє цей гідроізоляційний матеріал, якими технічними характеристиками він наділений, і які вимоги пред'являються до нього в процесі застосування?
Подобається?