Реклама
Реклама
Реклама

На вході на МКЖД з'являться контролери

Фото: m24.ru/Михаил Сипко

На всіх станціях МКЖД з'являться контролери, які перевіряють наявність проїзних квитків. Співробітники будуть стояти біля вхідних турнікетів. Про це йдеться в документації ВАТ "Центральної приміської пасажирської компанії" (ЦППК). Контролери перевірятимуть наявність і дійсність квитків у пасажирів, які будуть проходити через турнікети на "друге кільце" метрополітену, а також припиняти прохід безбілетників. Крім того, контролери перевірятимуть наявність оплати за "провезення зайвої і негабаритної ручної поклажі". У прес-службі метрополітену сказали, що поки вирішується питання з приводу контролю проходу на МКЖД.

Передбачається, що на кожній з 31 станції МКЖД будуть цілодобово чергувати по 4 контролера в спеціальній формі з "бейджами". Вони зможуть перевіряти наявність і дійсність квитків, зупиняти безбілетників. Пасажирам також треба буде пред'явити квиток "на провезення зайвої і негабаритної ручної поклажі", наголошується в тексті документа. Крім того, співробітники будуть контролювати працездатність самих турнікетів в разі поломок.

У прес-службі московського метрополітену пояснили m24.ru, що зараз питання з приводу контролерів на МКЖД вирішується. "ЦППК виграла конкурс на організації контролю проїзду, тому цим питанням займаються ця компанія і РЖД", - зазначив співрозмовник m24.ru.

У прес-службі ЦППК відзначили, що зараз проводиться конкурс серед компаній по організації контролю проходу на МКЖД. Виграла компанія буде здійснювати роботу протягом 3 років - з 2016 по 2019 рік.

Зараз перевіряти квитки можуть контролери ГБУ "Організатор перевезень" при вході в метро, ​​а також в наземному міському транспорті. Штраф за безквитковий проїзд становить 1 тисячу рублів. Крім того, контролери можуть оштрафувати на 2,5 тисячі рублів за користування чужою соціальною картою. Незабаром співробітники "Організатора перевезень" зможуть блокувати транспортний додаток соціальних карт, якими незаконно користуються сторонні люди.

На МКЖД для оплати проїзду будуть дійсні всі міські квитки і пільги, а пересадки між метро і МКЖД будуть безкоштовними для пасажирів. причому, пільги на проїзд збережуть і студенти з інших регіонів країни. Правом на отримання пільги в розмірі 50% при оплаті проїзду можуть скористатися студенти очної форми навчання незалежно від місця проживання і перебування вузу. Для захисту від "зайців" на МКЖД також встановлять щити , Які пройдуть уздовж залізничних колій.


Заступник керівника аналітичного сервісу "Пробок.нет" Олександр Чекмарьов вважає, що контролери на МКЖД ні затребувані. "Зараз в громадському транспорті досить рідко зустрічаються контролери, тому що їх досить мало. На вході в метро також є фахівці, які перевіряють квитки і роботу турнікетів. В ідеалі вони повинні займатися перевіркою всіх квитків, але на практиці вони зупиняють власників соціальних карт", - зазначив експерт.

За його словами, автоматичні турнікети цілком справляються з перевіркою квитків. "Будь-який контроль буде корисний з точки зору дотримання оплати проїзду. Інша справа, що на МКЖД будуть всюди стояти турнікети, і в принципі нікого більше не потрібно", - підкреслив він.

Посилання по темі

Голова Союзу пасажирів Росії Кирило Янков вважає, що контролери перевірятимуть тільки соціальні карти пасажирів, за аналогією з входами в метро. "На вході в метро контролери в основному перевіряють соціальні карти, щоб не їздили по чужим проїзним. За аналогією з метро діятимуть і контролери на МКЖД", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, контролери будуть фіксувати "зайців", які хочуть пройти без квитка. "Дійсність квитка перевірить автоматика на турнікеті, для цього контролер не потрібен. Однак співробітники необхідні, щоб відзначати" зайців ", які будуть перестрибувати турнікети або де-небудь обходити їх", - зазначив він.

Нагадаємо, пасажирський рух на Московській кільцевій залізниці запустять у вересні цього року. У липні МКЖД випробують в тестовому режимі . Протяжність Малого кільця складе 54 кілометри. По ньому курсуватимуть 130 пар поїздів "Ластівка" з інтервалом 5-6 хвилин в години пік. Весь рухомий склад планується оснастити енергозберігаючим електроустаткуванням, кріпленнями для велосипедів , А також безкоштовним Wi-Fi. На кільці буде розташована 31 станція з транспортно-пересадковими вузлами (ТПУ). Передбачено 17 пересадок на 11 ліній метрополітену і 9 пересадок на радіальні напрямки залізниці. На станціях "другого кільця" з'являться зарядки для гаджетів , Дзеркала, дерева в діжках і пакувальники для парасольок, а також 37 навігаційних панелей і 5 довідкових "Живе спілкування".

сюжет: Запуск Московського центрального кільця