Реклама
Реклама
Реклама

Що робити якщо вас зупинили незаконно

Чого тільки не придумують наші «доблесні» співробітники ГИБДД, що б виправдати спочатку незаконні зупинки транспортних засобів Чого тільки не придумують наші «доблесні» співробітники ГИБДД, що б виправдати спочатку незаконні зупинки транспортних засобів.

Спочатку такі зупинки здійснюються з метою виявлення порушень. Але ось, настав час інформаційних технологій, і начальство цих «героїв» виразно пояснило своїм підлеглим, що такі їх дії - незаконні. А завдання по кількості виявлених правопорушень щось залишилося. Та й спрагу наживи ніхто не відміняв. Ось і доводиться бідолахам крутитися, як вуж на сковорідці.

Самий частоіспользуемих спосіб - спецоперація. Іноді, просто відразу після запитання про причину зупинки вигадується довільне слово або словосполучення і вимовляється питається. Вихор, Перехоплення, Зубр, Караван-Авто, Фендібобер. Зійде що завгодно. Але частіше, спецоперація, як прикриття для поголовної зупинки придумується в управлінні ДАІ. Так би мовити, нате вам інструмент для виконання плану.

Але зустрічаються іноді і вельми оригінальні причини.

Дивіться ролик. (Відео не моє, знайшов на просторах інтернету)

Дивитися на YouTube

Що ж робити?

Далі, тільки на рівні рад. Використання рекомендацій - ваше рішення. Я просто опишу, як буду поступати я.

Після такої зупинки і оголошення її «причини» - потрібно зателефонувати до чергової частини і дізнатися про реальність проведення спецоперації або інших підстав для зупинки. Ця розмова бажано записати. (Я вже не кажу про запис спілкування з ДАІшником. Це те, без чого не можна таке спілкування починати.)

Далі, при будь-якій відповіді чергового (ПІБ та звання якого потрібно зафіксувати) потрібно зрадити для перевірки необхідні документи! Це дуже важливо. Пам'ятайте, ПДР ніхто не відміняв.

Потім, після такого спілкування, приїхавши додому, включайте комп'ютер і набирайте в адресному рядку браузера наступну адресу gibdd.ru/letter .

У вікні вибираємо регіон, де сталася така зупинка. А тепер писати.

Пишіть, так мовляв і та, був тоді-то там-то зупинений таким-то співробітником. Підставою для зупинки було названо спецоперація така-то. Відповідно до 24 статті Конституції і 5 статті закону про Міліції прошу надати мені нормативно-правові документи регламентують проведення даного заходу і обгрунтовують законність порушення мого конституційного права на пересування. Відповідь прошу надіслати за адресою мого проживання. Додаю відеозапис розмови з ІДПС і аудіозапис розмови з черговим.

Чекаємо. Довго чекаємо. Ці хлопці швидко не відповідають. Але не відповісти права не мають.

Звичайно, прийде якась відписка, мовляв все законно, даремно ви, громадянин, метушіться. АЛЕ, за жопу інспектора посмикати.

Якщо ж в її анулювання буде інформація про те, що ніяких спецоперацій не проводилося, тоді відкривайте сайт прокуратури РФ genproc.gov.ru/structure/subject . Вибираєте свій регіон, інтернет приймальню про звернення до прокурора із загальних питань. Там потрібно описувати ситуацію, прикладайте скан відповіді і просите розглянути можливість залучення ІДПС до відповідальності за статтею 12.35 КоАП РФ.

Теж швидше за все не порушать, будемо реалістами. АЛЕ парочка неприємних зустрічей співробітнику ДПС світить.

Таким чином, якщо подібних звернень буде досить багато, є шанси змінити ставлення співробітників ДАІ до цього питання. Тут головне, не думати що це складно.

Розумію - потрібно з себе починати. Ну що ж. Відразу ж після наступної зупинки мене без справжніх підстав, зобов'язуюсь пройти всі ці кроки і викласти звіт.

Удачі на дорогах.

___________________________

Нам у житті доводиться розгрібати стільки різного ... .. Так чому ж не довірити частину цієї роботи професіоналам. нехай прочищенням каналізації займаються ті, хто знає як це робити правильно.