Реклама
Реклама
Реклама

Типи автомобільних страховок в Німеччині

  1. Обов'язкове автострахування в Німеччині
  2. Каско страхування в Німеччині
  3. Оформлення обов'язкової автостраховки в Німеччині

Страховка на машину в Німеччині. Німецьке ОСАГО і каско. Покриття шкоди в залежності від типу автостраховки.

Оснащені мотором транспортні засоби, зареєстровані в Німеччині, підлягають обов'язковому страхуванню - аналог ОСАГО. Без страховки не отримати номери.

Завдання автолюбителя - вибрати тариф та укласти вигідний контракт. Понад 200 німецьких фірм пропонують послуги автомобільного страхування. Помилки в підборі тарифу обійдуться в сотні євро в рік. До теми вибору автостраховки доводиться відноситься максимально уважно, особливо мігрантам.

Обов'язкове автострахування в Німеччині

По-німецьки обов'язкове автомобільне страхування називається KFZ-Haftpflichtversicherung. Залежно від умов контракту, страховка покриває матеріал, фінансовий і персональний збиток, нанесений третім особам під час водіння. Особисті втрати через аварію або зіткнення з предметами обов'язкова автостраховка не відшкодовує.

Мета страхування - забезпечити відшкодування збитків постраждалим з вини водія іншим персонам незалежно від матеріального стану винного в дорожньо-транспортній пригоді.

Кожен контракт включає встановлені згідно з законом мінімальні вимоги до покриття збитків, а також різні додаткові послуги і сервіси. Водій повинен вибрати тариф "під себе", щоб платити мінімальні внески максимально застрахувавшись від ризиків, найбільш притаманних стилю водіння, характеру, життєвої ситуації і іншим деталям.

За шкоду здоров'ю потерпілих, включаючи пасажирів, які знаходилися в машині винного, німецькі страхові компанії повинні платити до 7,5 мільйонів євро. Сюди включені компенсації прямим родичам загиблих.

На ремонт або відновлення транспортного засобу потерпілого встановлено ліміт - до 1,12 мільйона євро. Якщо через аварію потерпілому довелося взяти автомобіль в оренду, витрати теж оплачуються обов'язковим страхуванням винного в дорожній пригоді.

До 50 тисяч євро покривається нанесення шкоди справах потерпілих. Наприклад, коли з-за аварії чоловік не встиг на важливу зустріч і не зміг укласти угоду.

Страхові компанії, конкуруючи між собою, гарантують набагато більші ліміти покриття збитків, наприклад, до 100 мільйонів євро. Порівнюючи контракти, необхідно враховувати не тільки ціну місячного внеску, але і рівень максимального відшкодування збитку.

Страхова компанія винного самостійно розбирається з постраждалими в аварії і відшкодує збитки. Якщо пропозиція страхової фірми не задовольняє постраждалих, справа може дійти до суду.

Страховка на машину в Німеччині

У Німеччині нерідко аварія закінчується судовими розглядами між страховою винного і потерпілими

Для застрахованого винуватця ДТП наступні розбірки ролі не грають. Але доведеться змиритися з підвищенням внесків через настання страхового випадку. Чим частіше страховка відшкодовує збиток, тим вище внески.

Важливо! У разі аварії не давайте учасникам номер страхової компанії! Передача даних автостраховки розцінюється в Німеччині, як заочне визнання провини.

Каско страхування в Німеччині

Крім обов'язкового страхування в Німеччині існують два види додаткових добровільних автомобільних страховок - повна і часткова каско.

Часткова каско - Teilkasko - покриває збитки від угону або спроби злому машини, крадіжку серійних деталей автомобіля, наприклад, коліс. Що конкретно входить в часткову каско зазначено в контракті. Зазвичай включається покриття від збитку нанесеного стихією: шторму, граду, повені, лісової пожежі.

Страхування від зіткнень з тваринами досить специфічно. Наприклад, гарантують відшкодування збитків від наїзду на дикого кабана, але відмовляються платити за збиток від вискочив на дорогу лося. У контракті вказані конкретні тварини, яких "можна збивати". Погано, якщо після зіткнення тварина втекла. Доведеться звернутися в поліцію і місцеве лісництво, щоб звіра спробували знайти по слідах і ідентифікувати. На слово страховка не повірить і відшкодовувати збитки не стане.

Схожі труднощі виникають з гризунами. Нерідко в часткову каско входить відшкодування збитку від куниць - Baummarder, які забираються під капот і гризуть проводку. Але не від щурів! Для визначення виду тварини доведеться викликати професіонала, який по шерсті, запаху і іншим прикметам визначить "хулігана", щоб витребувати відшкодування збитків зі страхової компанії.

Якщо куниця перегризе дроти під капотом авто в Німеччині, Teilkasko заплатить. А якщо щур, то немає.

Як правило, такий вид страховки передбачає, що частина збитку власник машини платить самостійно. Наприклад, 150 € при настанні страхового випадку. Чим більша сума самостійного покриття збитків, тим менше внески.

Повна каско - Vollkasko - покриває збитки, який не відшкодовується двома першими видами страхування, наприклад, ремонт машини винуватця аварії. Також відшкодовуються збитки від актів вандалізму або ремонт паркувальних подряпин.

Я одного разу на парковці наїхав передом нової машини на великий камінь. Поламав пластмасові деталі бампера і погнув знизу радіатор. У страхову компанію вказали адресу майстерні, якою довірено ремонт застрахованих машин. Нарахували збитків на 1300 €, 300 € були "моїми", а решта оплатила страховка. Але на наступний рік рахунок за повну каско зріс удвічі і я відмовився продовжувати контракт. Але в перші пару років на нову машину брати Vollkasko сенс має.

Купівля нової машини в кредит , Як правило, зобов'язує до висновку повної каско.

Оформлення обов'язкової автостраховки в Німеччині

Якщо автовласник страхує угоду на машину вперше, спочатку слід визначитися зі страховою компанією. На сайті розміщена докладна стаття, де розповідається, як вибрати німецьку автостраховку в інтернеті . Страхова фірма відразу надішле на емейл eVB-Nummer - семизначний набір цифр і букв. Номер треба записати і повідомити в Zulassungsstelle при реєстрації автомобіля. З моменту отримання номерів страховка вважається чинною.

Після реєстрації транспортного засобу страхова компанія автоматично отримає повідомлення і надішле контракт з рахунком за певний період. Рахунок потрібно сплатити протягом двох тижнів, інакше договір вважається недійсним. Авто без страховки - грубе порушення закону, яке тягне за собою за собою тюремне ув'язнення до 6 місяців, а також штраф за рішенням суду. У разі аварії виплат по неоплаченої автостраховці проводитися не буде. При пропуску платежу, страхова компанія сповістить Zulassungsstelle, і машину разрегістріруют.

підберіть пропозиції німецьких автостраховок .

Оцініть статтю, всього оцінок 46

Поділіться статтею: