Реклама
Реклама
Реклама

А судді хто?

У слідчого по ОВС 1-го відділу ГСУ МВС по м Москві, капітана юстиції Єгорова А.В., який порушив кримінальну справу проти Семченко А.Т. і ведучого діловодство по сей день, (і з яким протягом переслідування за безпідставним звинуваченням присвоєно звання майора), є начальник. Звуть цього начальника Володимир Морозов.

Цю людину без перебільшення можна назвати одним з найскандальніших генералів МВС. Де б він не працював, його незмінно супроводжував купу скандалів, постійні війни, конфлікти, чвари. Його призначенців - регулярно брали на гарячому (переважно - за хабарі), але сам генерал щоразу умудрявся виходити сухим з ​​води; та ще з підвищенням.

Після того, як Морозов - тоді начальник УВС Зеленограда - став «героєм» кількох випусків програми «Людина і закон», а наведений їм заступник по слідству був заарештований за хабар, генерала призначили начальником Смоленського УМВС.

За 2 роки служби там він примудрився вступити в пряму конфронтацію з усім керівництвом регіону (голова суду, спікер думи, прокурор, головний федеральний інспектор, начальник УФСБ), яке звинувачувало його в недозволені методи роботи, тиску на бізнес, зведення рахунків. На адресу міністра внутрішніх справ суди винесли тоді 6 окремих ухвал за фактами порушень закону начальником УМВС. Преса кипіла.

За собою з Москви Морозов привіз цілу команду горе-фахівців - понад 30 осіб. Більшість з них раніше мали проблеми з проходженням атестації, але все одно були призначені на ключові пости. (Сьогодні все до єдиного «москвичі» з Смоленська виїхали: це теж говорить багато про що. Кілька людей - засуджені або затримані.)

Після призначення Морозова в столичний главк, стверджує Хінштейн, ГСУ Москви "скотилося" з 21-го місця в загальноукраїнському рейтингу на 72-е, кількість порушень на стадії слідства зросла на 13%, а на 28% збільшилася кількість внесених прокурорами вимог про усунення порушень . Також вперше за кілька років в Москві збільшилася кількість справ, повернутих судами і прокурорами на дорозслідування.

Затримання підлеглих Морозова за рекордні хабарі підтвердило "славу ГСУ як одного з флагманів поліцейської корупції", пише Хінштейн. І стверджує, що "генерала Морозова погубило почуття вседозволеності".

Як сказано в статті, організовані в квітня 2013 року урочистості до 50-річчя ГСУ були оплачені приватною структурою, пов'язаної з фігурантами гучної справи, розслідувані в управлінні. Причому якщо спочатку Морозов вимагав жорстоко покарати злочинців, які викрали сотні мільйонів рублів, то після отримання грошей від спонсорів справа була розвалена, пише Хінштейн.

Однак у зв'язку з численними скаргами потерпілих справа була передана від ГСУ Москви в управління по Центральному федеральному округу. Підозрюваному тут же було заочно пред'явлено звинувачення, і він був оголошений в розшук.

У Слідчому комітеті Росії (СКР) підготовлені дві постанови про порушення кримінальних справ проти начальника ГСУ ГУ МВС по Москві Володимира Морозова, повідомив депутат Держдуми Олександр Хінштейн, після публікацій якого генерал Морозов і попросився на пенсію. За даними парламентарія, одну кримінальну справу - за ювілею ГСУ, друге - по іншим зловживанням посадовими повноваженнями з боку поліцейського керівника.

Саме «банкетний скандал» міг поставити хрест на успішній кар'єрі 52-річного слідчого. Навесні минулого року в Будинку музики пройшли урочистості з приводу 50-річчя Головного слідчого управління столичної поліції. Як з'ясував депутат Хінштейн, концерт і банкет на 450 персон (близько 5 млн руб.) Оплатила приватна група ВІЮР, пов'язана з фігурантами кримінальної справи, яка перебувала в провадженні підлеглих Морозова. Те справа стосувалася розкрадань 180 млн руб. при проведенні в МВС тендерів на поставку сухих пайків.

МВС провело перевірку, і факти, викладені в статтях депутата, підтвердилися. Зокрема, про те, що одночасно з тим, як проводилася оплата за банкет, справу стосовно «спонсорів» банкету розвалювалося. На даний момент кримінальну справу про сухпайка передано в главк МВС по ЦФО, де ефективно розслідується.

Відразу після службової перевірки генерал Морозов був викликаний в кабінет до міністра Володимира Колокольцева, де написав рапорт про вихід на пенсію. МВС ніяких офіційних роз'яснень про причини відходу начальника ГСУ не давало. У столичній поліції пояснили відставку станом здоров'я.

Джерело в МВС раніше говорив РБК daily, що матеріали службової перевірки, за підсумками якої Морозов захотів на пенсію, були спрямовані до Слідчого комітету Росії (СКР).

Офіційно в СКР відмовилися прокоментувати інформацію про підготовлювані кримінальних справах проти начальника ГСУ столичного главку МВС, але в Слідчому комітеті підтвердив інформацію, що постанови про порушення готові і принципове рішення прийнято, і зараз всі матеріали знаходяться у слідчого з особливо важливих справ ГСУ СКР Дениса Никандровие.

http://www http://www.rbcdaily.ru/society/562949990487065

http://www.newsru.com/russia/21jan2014/general_m.html

http://www.mk.ru/politics/russia/article/2014/01/20/972693-glavnyiy-sledovatel-moskovskoy-politsii-podal-v-otstavku-posle-serii-razoblacheniy.html

http://www.newsru.com/russia/15jan2014/sidorov.html

http://www.mk.ru/politics/russia/article/2013/12/15/959949-tyi-pomnish-morozov-dorogi-smolenschinyi.html

http://www.mk.ru/politics/article/2013/11/06/941686-kto-uzhinaet-generala-morozova.html

Морозов, перебуваючи на посаді начальника, ігнорував неодноразові звернення адвокатів Семченко про неправомірні дії співробітника ГСУ Єгорова та упередженості звинувачення, покриваючи таким чином дії своїх підлеглих. продовжуємо молитися про гонителів і чекаємо новин. На цей раз - про підлеглих генерала Морозова?

На цей раз - про підлеглих генерала Морозова?