Реклама
Реклама
Реклама

4G вже в Білорусі: абоненти МТС першими отримали доступ до технології LTE

Абоненти МТС першими в Білорусі можуть випробувати мобільний інтернет четвертого покоління. Вони отримали доступ до швидкостей 4G вчора, 17 грудня, після того як мережа LTE була введена в Мінську в комерційну експлуатацію.

Увечері 17 грудня біля центрального офісу МТС відбулася церемонія запуску мережі LTE в комерційну експлуатацію. Після того як символічну 4G-кнопку натиснули генеральний директор МТС Володимир Карпович, міністр зв'язку і інформатизації Сергій Попков, генеральний директор beCloud Сергій Поблагуев і генеральний директор білоруського представництва Huawei Сяо Чженьдуна, мобільний інтернет нового покоління став доступний для абонентів МТС.

«Ми пишаємося, що саме МТС став першим білоруським оператором, в мережі якого заробила технологія LTE. Багато років МТС залишається найбільшим оператором Білорусі, і для нас вкрай важливо давати нашим абонентам можливість першими використовувати новітні розробки. Ми є свідками важливого для Білорусі події - запуску технології LTE. Це важливо і для престижу нашої країни на міжнародній арені. Але головне - це важливо для користувачів. І мені приємно констатувати, що зв'язок 4G, яку чекали, вже сьогодні доступна жителям і гостям Мінська », - зазначив генеральний директор МТС Володимир Карпович.

І мені приємно констатувати, що зв'язок 4G, яку чекали, вже сьогодні доступна жителям і гостям Мінська », - зазначив генеральний директор МТС Володимир Карпович

Головна перевага стандарту 4G в цілому і технології LTE зокрема полягає в набагато більш високих швидкостях мобільного інтернету. Якщо максимальна вхідна швидкість для абонентів в білоруських 3G-мережах обмежена 42,2 Мбіт / с, то в мережі 4G вже тільки на першому етапі її розвитку вона в 2,5 рази вище - 112 Мбіт / с.

Запуск мережі LTE також позитивним чином відіб'ється на роботі 3G-мережі МТС в Мінську. Так як багато активних користувачів мобільного інтернету МТС почнуть генерувати трафік в 4G, навантаження на столичну 3G-мережу МТС знизиться, а середні швидкості в ній підвищаться. Таким чином, від запуску LTE виграють не тільки власники гаджетів з підтримкою 4G, а й ті, хто з якихось причин поки продовжить користуватися мобільним інтернетом третього покоління.

Також завдяки тому, що до 680 власних об'єктів зв'язку 3G МТС в Мінську додалося 150 базових станцій LTE, сумарна пропускна здатність мережі передачі даних МТС збільшилася на 40%. І абоненти МТС обов'язково відчують поліпшення.

Високі швидкості - це не єдине важливе перевагу LTE. Нова технологія також забезпечує низьку затримку передачі даних і більш стійке в порівнянні з 3G з'єднання при переміщенні абонента.

Мінськ став першим білоруським містом, де з'явилася мережа LTE. Саме в столиці спостерігається найвищий попит на нову технологію. Про це говорить в тому числі найбільше проникнення 4G-пристроїв - близько 20% «розумних» пристроїв в мінській мережі МТС підтримує LTE. А це понад 100 тисяч абонентів.

А це понад 100 тисяч абонентів

Зараз покриття Мінська зв'язком 4G забезпечує 150 базових станцій, які працюють в діапазоні 1800 МГц (в майбутньому буде також задіяний діапазон 2600 МГц). Цього достатньо для впевненого прийому на території столиці. При цьому кількість базових станцій і, відповідно, ємність мережі LTE будуть постійно збільшуватися, а територія покриття - розширюватися.

Білоруська мережа 4G будується силами інфраструктурного оператора beCloud, а компанія Huawei виступила технічним партнером проекту. МТС, в свою чергу, повністю підготував власну транспортну мережу для передачі трафіку в мережі LTE, надав beCloud свої діючі майданчики для спрощеного монтажу базових станцій, а також проводив з інфраструктурним оператором спільне тестування технології та мережі.

На даний момент оцінити достоїнства нового покоління мобільного інтернету можуть тільки клієнти МТС. Оператор запропонував до запуску 4G нові інтернет-послуги, а також надав абонентам інтернет-орієнтованих тарифних планів можливість безкоштовно і без обмежень витрачати трафік в мережі LTE до кінця цієї зими. До слова, вартість трафіку на нових інтернет-тарифах МТС в рази нижче, ніж на попередніх, - від 6 рублів за мегабайт.

Поділитися першими враженнями від нових швидкостей мобільного інтернету абоненти МТС можуть в соціальних мережах з використанням хештега # 4Gmtsby.

Корисна інформація:

  • Все про 4G - на сторінці 4G.mts.by .
  • Інструкцію по тому, як активувати 4G-мережу на своєму мобільному пристрої, можна знайти тут .
  • Спеціальні тарифи, нові послуги з великими пакетами інтернету і акції можна вивчити на цій сторінці .
  • Задати будь-які питання про технології LTE можна в call-центрі МТС за номером 0890, а також в службі онлайн-підтримки МТС: help.mts.by .