Реклама
Реклама
Реклама

Всесвітній потоп влаштував тропічна злива в курортних містах Краснодарського краю

Тропічна злива затопила прибережні курорти Кубані. Фото: @afonin_oleg, "Туподар", Instagram

Стихія пройшлася по Чорноморському узбережжю Кубані, обрушивши злива на курортні міста. Більше всіх від "небесного потопу" постраждав Геленджик. На курорті за один день випала третина місячної норми опадів. Дороги перетворилися на вируючі річки. Пішоходи пересувалися по коліно у воді, а автомобілі з працею пересувалися крізь потоки, повідомляє ІА KrasnodarMedia .

"Дощ перетворив Геленджик до Венеції, - написали жителі курортного Геленджика в соціальній мережі" ВКонтакте ", - Грозовий злива в лічені хвилини перетворив вулиці Геленджика в бурхливі річки. У деяких місцях на затоплених вулицях міста глибина сягала 25-30 сантиметрів, і жителям доводилося перебиратися на протилежний тротуар в буквальному сенсі по коліно в дощовій воді ".

"У Геленджику під час таких дощів завжди вмикають сирени, інакше відпочиваючі не розуміють серйозність сходу води з гір, особливо для тих, хто розважається джипінг. На набережній по радіогромофону оголошують про циклон заздалегідь. Відпочиваючим" море по коліно, а потім рятуй їх .. . ", - супроводили коментарем одне з численних відео розгулу стихії автори ролика.

"Під час кримської трагедії в Геленджику все починалося так само як сьогодні, тільки дощ в один прекрасний момент не припинився. Людей просто змивало на вулиці. Багато приватні будинки постраждали через те, що не очікували наслідків і думали" ну і що, ну дощик ".

"У Геленджику, моторошне творилося. Набережну мили після дощу водою з пожежних машин. Пляжі в жахливому стані, пісок з пляжу в море змило. Сирену дійсно чули", - додали учасники обговорення.

Сирену дійсно чули, - додали учасники обговорення

Тропічна злива затопила прибережні курорти Кубані. Фото: @janerybak, "Туподар", Instagram

Фото: @janerybak, Туподар, Instagram

Тропічна злива затопила прибережні курорти Кубані. Фото: Світлана Урбан, "Жесть Краснодара", "ВКонтакте"

"До погіршення погоди все поставилися по-різному. Багато засмутилися, а деякі навпаки зраділи. Вони вирішили, що раз вони не можуть поплавати на матраці в море, то чому б не зробити цього в невеликому потоці води, який тек прямо по дорозі. Молодий людина в дощовику ліг на матрац, але "проплисти" зміг буквально не більше метра. Занадто було дрібно. Користувачі соціальних мереж, де з'явився ролик, припустили, що навіть в таку погоду на пляжі немає місця, тому один з туристів вважав за краще морю річку з дощової води ", - опублікували пост в Аблікім "ВКонтакте" автори відео "сплаву" на матраці.

Вода в курортному Геленджику зійшла з вулиць до вечора, повідомили очевидці. Місцевій владі належить оцінити збиток, нанесений стихією.

це новини Краснодара і Краснодарського краю.

У статті використані відеоматеріали Світлани Урбан, "Жесть Краснодара", "ВКонтакте"; зі стіни "Жесть Краснодара", "ВКонтакте"; @janerybak , @ arslan.trainer , "Туподар", Instagram.