Реклама
Реклама
Реклама

Ринок нерухомості Геленджика 2015

  1. Ринок квартир Геленджика
  2. Вторинний ринок квартир в Геленджику
  3. Оренда квартир в Геленджику
  4. Будинки і котеджі в Геленджику
  5. Оренда будинків і котеджів
  6. Земельні ділянки в Геленджику
  7. Комерційна нерухомість в Геленджику
  8. Оренда комерційної нерухомості
  9. Прогнози на 2016 рік

Аналітика ринку Геленджика показала, що нерухомість - це другий за значимістю після туризму джерело доходу в місті. Ціни на квартири тут не поступаються за вартістю цінами в Сочі і Криму. Але чи збережеться ця ситуація в майбутньому році? Давайте розглянемо середні ціни у всіх сегментах нерухомості Геленджика і дізнаємося прогноз на 2016 рік у експертів.

Короткий відео огляд

Ринок квартир Геленджика

Квартири в новобудовах

З початку 2015 року ціни на новобудови виросли на 7,8%. До жовтня цього року вони склали 65 039 рублів. Найсильніше зростання помітний в сегменті «комфорт» і «економ». Що стосується «елітного» житла - тут без змін. На четвертий квартал очікується здача в експлуатацію об'єктів бізнес-класу: ЖК «Кіровський», ЖК «На вул. Туристична ». ЖК «Скала-Парус» буде здано в першому кварталі 2017 року. Ціни в зданих об'єктах - від 43 тис. Рублів.

Квартири в новобудовах першій береговій лінії, на території якої землі в основному віддані під забудову санаторіїв і готелів, обійдуться до 200 тис. Рублів за кв.м. На ціну може вплинути наявність тераси з видом на море. Також в новобудовах передбачено автономне індивідуальне опалення.

Ціни на житлову нерухомість Геленджика хоч і ростуть, але повільно - на 0,7% нижче обласних показників. У місті можна знайти варіанти на будь-який смак і гаманець - від 38 до 400 кв.м. Геленджик випереджає Сочі за цінами, але, на думку експертів, Сочі повинен обігнати його вже до кінця року.

Ціни на первинному ринку квартир Геленджика по районам (за кв Ціни на первинному ринку квартир Геленджика по районам (за кв.м.)

На першому графіку видно скачки цін з лютого по жовтень 2015 року. Вартість квартир на первинному ринку помітно зросла.

Ціни на первинному ринку квартир Геленджика за кількістю кімнат (за кв Ціни на первинному ринку квартир Геленджика за кількістю кімнат (за кв.м.)

Вторинний ринок квартир в Геленджику

Ринок вторинного житла становлять в основному старі панельні багатоповерхівки, які поступаються по комфорту новобудов. Тим більше, що ціни в цьому сегменті ринку нерухомості невиправдано завищені.

На графіку нижче видно, середня вартість квадратного метра вторинного житла значно вище, ніж на первинному ринку - на 7,03%. Часто вторинне житло купують, щоб потім здавати в оренду - це досить вигідне вкладення грошей.

Ціни на вторинному ринку квартир Геленджика по районам (за кв Ціни на вторинному ринку квартир Геленджика по районам (за кв.м.)

Що стосується стрибків цін, вони не оминули й вторинний ринок. Піднявшись влітку, до жовтня вони знову досягли рівня початку 2015 року.

Ціни на вторинному ринку квартир Геленджика за кількістю кімнат (за кв Ціни на вторинному ринку квартир Геленджика за кількістю кімнат (за кв.м.)

Оренда квартир в Геленджику

Добова оренда квартир за рік подешевшала на 11,9%. І незважаючи на те, що частина попиту перетягнули на себе Крим і Сочі, Геленджик випереджає Сочі за цінами. "Однушки" можна зняти за 1 846 рублів на добу, "двушка" обійдеться в 2580 рублів за добу.

Ціни на оренду квартир в Геленджику по місяцях 2015 року

Ціни на оренду квартир в Геленджику по місяцях Ціни на оренду квартир в Геленджику по місяцях

Будинки і котеджі в Геленджику

Продаж будинків і котеджів

Середня ціна будинків і котеджів в Геленджику - 11 165 374 рубля. Вартість однієї сотки залежить від близькості до моря. Наприклад, свою ділянку з будинком, садом, басейном, альтанкою і гаражем можна придбати за 5-6 млн рублів.

У будинках, попит на які становить 30%, ціни на квартири нижча, ніж в котеджах за рахунок економії землі, відведеної під будівництво. Ви можете знайти і варіанти старого житла за низькими цінами. Викупивши його, можна зробити ремонт на ваш смак.

Оренда будинків і котеджів

З червня 2015 року піднявся вартість оренди будинків в приватному секторі. Добова оренда при цьому подорожчала на 0,9%. Що стосується оренди будинків на тривалий термін, вона стала вище на 4,8%. У зв'язку з цим Геленджик названий лідером серед курортів Краснодарського краю по зростанню цін на оренду. Середня ціна оренди будинку - від 300 до 12 000 рублів в день.

Земельні ділянки в Геленджику

на земельні ділянки Геленджика також великий попит. Ціни різняться, але на графіку нижче ми бачимо, що з лютого по жовтень 2015 року вартість землі знизилася, як мінімум, на 100 тис. Рублів за сотку.

Ціна 1 сотки землі по районам Геленджика Ціна 1 сотки землі по районам Геленджика

Найдорожчі землі під індивідуальне житлове будівництво - 853 877 рублів за сотку. Найдешевші - землі сільгосппризначення - 151 230 рублів за сотку. Детальніше схема представлена ​​нижче.

Ціна за 1 сотку землі за призначенням в Геленджику Ціна за 1 сотку землі за призначенням в Геленджику

Комерційна нерухомість в Геленджику

Продаж комерційної нерухомості

Комерційна нерухомість Геленджика користується великою популярністю, так як це досить вигідне вкладення грошей. Вибір в цьому сегменті ринку широкий: магазини, кафе, ресторани, готелі, спортивні споруди, місця для розваг і відпочинку.

Ціна комерційної нерухомості Геленджика Ціна комерційної нерухомості Геленджика

Оренда комерційної нерухомості

Що стосується оренди комерційної нерухомості , То в Геленджику попит на неї великий. Вартість оренди офісного приміщення з березня 2015 року зросла.

Ціна за кв Ціна за кв.м. оренди офісного приміщення в Геленджику

Прогнози на 2016 рік

Віктор Орлов АН «Маяк»


Віктор Орлов АН «Маяк»

Людмила Глазкова Експерт з нерухомості в АН «Статус»


Але чи збережеться ця ситуація в майбутньому році?