Реклама
Реклама
Реклама

запретили рекламу сигарет

  1. Всесвітні Інтернет ресурси заборонили у себе рекламу сигарет

22 лютого 2011 р м Київ   Всесвітні Інтернет ресурси заборонили у себе рекламу сигарет   Лідери Інтернет, такі як міжнародні пошукові системи Google, Yahoo, Bing, соціальні мережі Facebook, ВКонтакте, відеохостинг Youtube, eBay Inc - американська компанія, власник популярного інтернет-аукціону - відмовилися від реклами сигарет на своїх сайтах

22 лютого 2011 р м Київ

Всесвітні Інтернет ресурси заборонили у себе рекламу сигарет

Лідери Інтернет, такі як міжнародні пошукові системи Google, Yahoo, Bing, соціальні мережі Facebook, ВКонтакте, відеохостинг Youtube, eBay Inc - американська компанія, власник популярного інтернет-аукціону - відмовилися від реклами сигарет на своїх сайтах.

Facebook дотримується політики нерозповсюдження куріння через Інтернет: «Оголошення не повинні містити, сприяти просуванню, поширювати, посилатися на рекламу тютюнових виробів» - зазначено на офіційному сайті соціальної мережі Facebook (http://www.facebook.com/ad_guidelines.php).

Youtube забороняє у себе рекламувати тютюн і тютюнові вироби, включаючи сигарети, сигари, трубки і папір для сигарет. «Ми підтримуємо високі стандарти реклами, яку приймаємо на свій сайт, які викладені в спеціальних інструкціях і правилах", - йдеться на офіційному сайті Youtube ( http://www.youtube.com/t/advertising_policies ).

Google AdWords забороняє рекламу тютюнових виробів, включаючи сигарети, сигари, трубки, електронні сигарети. Однак дозволено рекламувати тютюнові аксесуари, такі як запальнички, попільнички, портсигари, а також різну продукцію для допомоги в припиненні куріння (http://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=en&answer=176038) . Такої ж політики щодо заборони реклами тютюнової продукції притримується і Microsoft / Yahoo. (Http://advertising.microsoft.com/support-center/search-advertising/disallowed-content-guidelines # DC22).

Нещодавно творець найбільшої в СНД соціальної мережі в Інтернет «ВКонтакте» Павло Дуров повідомив, що з 31 березня 2011 проект відмовиться від розміщення реклами алкогольної та тютюнової продукції.

«З точки зору біохімії, алкоголь і нікотин - такі ж наркотики, як кокаїн і марихуана. Мене не приваблюють рекламні бюджети наркоторговців, які руйнують розум і підривають здоров'я росіян. Скоро в «ВКонтакте» зникне реклама тютюну і спиртного », - написав коментар Павло Дуров на своїй сторінці« ВКонтакте »(http://vk.com/durov).
За даними дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) MPOWER менше 17 європейських країн вже заборонили рекламу тютюну через Інтернет - Вірменія, Австрія, Хорватія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія , Македонія, Туреччина.
Довідка
Зараз в Україні очікує доопрацювання і прийняття проект Закону № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким передбачається заборона реклами в мережі Інтернет, заборона стимулювання продажів тютюнових виробів, спонсорства та заборона в місцях продажів. Цей законопроект, написаний відповідно до ст. 13 Рамкової конвенції, був прийнятий в першому читанні 30 листопада 2010 року.
«7% населення України, за даними ВООЗ, підтримують повну заборону реклами тютюну, який передбачає і заборону в Інтернеті, де активно проводить час молодь. З огляду на, що в Україні зараз йде боротьба за прийняття законопроекту в другому читанні, який має намір заборонити всі види реклами тютюну, зарубіжний досвід творців соціальних мереж і наміри мережі «ВКонтакте» повинні переконати законодавців, що заборона реклами в Інтернеті не є актом цензури, як вважають деякі експерти, а навпаки - є проявом розуміння, що Інтернет-простір не можна використовувати для просування, реклами шкідливих продуктів, які викликають залежність », - говорить Ганна Гопко, керівник відділу пекло окаціі Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», представник ГО «Життя».
Нагадаємо, що статтею 13 Рамкової конвенції передбачено, що кожна сторона вводить повну заборону на всі форми реклами, стимулювання продажів та спонсорства тютюнових виробів протягом п'яти років після набуття чинності цією Конвенцією. Для України - не пізніше 4 вересня 2011 года ..

Контактна особа:
Борисяк Дар'я,
Представник прес-центру
Коаліції громадських організацій
«За вільну від тютюнового диму Україну»
044 278 48 95
[email protected]

Py?