Реклама
Реклама
Реклама

Український Амстердам? Відгук про столичному ЖК «Комфорт Таун»

Дану статтю задумав написати ще задовго до початку літа. Хочу розповісти вам про житловий комплекс в місті Київ, в якому я живу. Але для початку пару думок. На сьогоднішній момент, в Україні, як і в інших пострадянських республіках, склалася патова ситуація з комуністичними будівлями житлового фонду. Якщо ще років десять тому, існувала думка, що «радянський надійне», то на сьогоднішній момент так вже не скажеш. У житлових будинках, побудованих далеко за 90-е, поступово виходять з ладу комунікації: течуть труби, не витримує електрика, та ще й мешканці, які постійно змінювали планування квартир, можуть створити аварійну ситуацію в подальшому. Ремонтувати - тимчасовий захід, це як зі старим автомобілем, щоб ти не вдосконалив в ньому - це буде все така ж стара машина. Поступово, сучасні споруди взяли верх над ринком нерухомості, і стали значно дорожче попередників. Погодьтеся, коли приїжджаєш у велике місто, наприклад, до Києва, і спостерігаєш суміш нового зі старим (за винятком наведених у порядок будинків) - все здається похмурим. Не стану піднімати тему щодо обслуговуючих компаній, які повинні виконувати свої зобов'язання, і упорядковувати бородаті будівлі. Іншими словами, житловий фонд, що йде в ногу з часом, став все більш актуальним і привабливим. Яскравий тому приклад - столичний житловий комплекс «Комфорт Таун», який дійсно справляє враження як житло бюджетного класу (дані національної номінації за 2014 рік).
Дану статтю задумав написати ще задовго до початку літа
«Комфорт Таун» розташований в Дніпровському районі столиці України, і на сьогоднішній день представляє себе у вигляді закритого охороняється житлового комплексу, з усією необхідною інфраструктурою всередині території: просторі прогулянкові та паркові зони, дитячі та спортивні майданчики, фітнес-центр, салони краси, продуктові магазини і ресторани, сервіси доставки їжі, освітні установи та інше. У Києві існують кілька закритих житлових комплексів бюджетного класу, але «Комфорт Таун» поза конкуренцією. Особливо радує його місце розташування. Поруч з територією розташовується прекрасна розв'язка громадського транспорту, а в крокової доступності наступні мережі роздрібної торгівлі: «Novus», «Велика кишеня», «Billa», «АТБ», «Сільпо», «АШАН» і «Епіцентр». Постараюся розповісти про всі принади закритого комплексу більш докладно.

Вперше ми побачили макет «Комфорт Таун» в місцевому торговому центрі «Ocean Plaza». Чомусь саме в той момент проскочила думка, що в подальшому необхідно саме тут влаштуватися, але на той час наше життя проходила в місті Львів. Вже через рік, після твердого рішення переїхати жити до Києва, мені пощастило знайти відмінного орендодавця в даному житловому комплексі. Зізнатися, «Комфорт Таун» це дійсно місце, де жити можна з комфортом. Ти немов знаходишся в іншому Києві, в більш європейському, і поруч тебе оточує інший контингент людей, більш успішних і адекватних. Тут не боячись гуляє дітвора, адже простору для них досить, а також безліч закладів для дозвілля. Для початку розповім вам про те, якими сервісами та послугами ми користуємося всередині території комплексу.

У 5-ти хвилинної ходьби від будь-якого житлового будинку «Комфорт Таун» розташовується супермаркет «NOVUS». Зізнатися, це повинно бути один з найгірших філій даної мережі в Києві. Складається таке відчуття, що дирекція магазину усвідомлює своє безпрограшна положення в окрузі, і особливо не намагається над рівнем чистоти приміщення, а також підтримки різноманітного асортименту. Але як для покупок першочергових товарів, вельми згодиться, тим більше, трохи далі до проспекту Соборності, знаходяться інші продуктові маркети.

Магазинчики малих архітектурних форм - куди ж нам без них? Це вже стало візитною карткою будь-якого міста України, і поблизу «Комфорт Таун» починаючи від однойменної зупинки, розташувався цілий ряд таких будівель. Здавалося б, там нічого доброго не придбаєш, але немає. Полюбився нам фруктовий магазинчик «Frutis», засновники якого приїхали прямо з Криму після подій в 2014 році. У них такий собі куточок з овочами, фруктами, молочної продукції і східними солодощами. Нещодавно у них з'явилися смачні сокові фреші, і що найголовніше - без м'якоті. Це той випадок, коли продавець дбати про якість товарів, що продаються, і підтримує температурний режим і чистоту всередині кіоску.

Коли говорять, що найсмачніша італійська піца в Києві в «il Molino» (колишня назва il Patio), то я кажу - «Villagio». Справжня піца повинна бути на тонкому італійському тесті, саме такий ідеал я розкуштував, будучи в італійській Венеції. Немов перенесений смак звідти, пропонує піцерія «Villagio», що розташувалася всередині території закритого житлового комплексу. Ще одне моє улюблене місце тут, це суші-бар «Олень». А поруч з квітковим магазином «APKA Flower Shop» можна випити смачну каву і розкуштувати смачне морозиво ручного виробництва «Mr.Pops».

«Комфорт Таун» вміщує в себе кілька салонів краси, якщо хочете по-простому - перукарень. Мій вибір зупинився на «Arzu», так як мені подобається рівень професіоналізму персоналу, а також співвідношення ціни і якості. Аптечних пунктів всередині комплексу також досить, і навіть повноцінного медичного центру та стоматології.

Ігрові та спортивні майданчики - це базова інфраструктура житлового комплексу. У крокової доступності розташовані два фітнес-центру - Sport Life і Freestyle. Приватний дитячий садок і початкова школа зовні оснащена вельми непогано, але нічого суттєвого не розповім. У відділі продажів розповіли, що до 2020 року запустять і середню школу, будівництво якої почнеться в 2018. Варто згадати, що не так давно біля відкрився ринок «Комфорт», в якому можна знайти все, починаючи від будівельних матеріалів, закінчуючи шашликом і італійськими продуктами .

Вже ближче до проспекту Соборності, в ряд розташовані філії головних банків країни, поштових відділень (Нова пошта, Інтайм і Укрпошта), а щосереди працює київський ярмарок. Найближча станція метро - Лівобережна, саме та сама, яку упорядкували перед пісенним конкурсом Євробачення 2017. Реклама будівельної компанії «К.А.Н», яка є забудовником території «Комфорт Таун», трохи плутає свого споживача заявою, що до метро 5 хвилин. Можливо, такий час і вийде в кінцевому підсумку, якщо поїхати до станції на автомобілі.

Пішки туди реально займе часу хвилин 30-40, якщо йти вздовж Русанівської набережної, а на маршрутному таксі - 10-15 хвилин. Але станція метрополітену в даному випадку не є вирішальним фактором, адже відмінна розв'язка громадського транспорту, або наявність автомобіля - ніяк не впливає на комфорт.

Тепер конкретно про житлові будинки. Найголовніша негативна сторона в квартирах комплексу «Комфорт Таун» - це звукоізоляція. І ви повинні розуміти, що, купуючи тут квартиру, вам доведеться знатно витратитися на звукоізоляційний матеріал. Наскільки мені відомо, особливо гостро дана проблема стоїть в будинках першої черги. Безумовно, все залежить від ваших сусідів, і якщо вони не барабанщики або любителі гучної музики, то все буде ідеально. Хоча проблемою може стати і чийсь ремонт. У будь-якому випадку, це житло бюджетного класу, і в подібній категорії житла, питання про звукоізоляцію завжди стоїть гостро.

Під'їзди охайні й акуратні, керуюча компанія справляється зі своїми обов'язками на ура. Прибудинкова територія завжди доглянута: влітку стрижуть траву і кущі, а взимку прибирають сніг. За всі ці принади ми платимо близько трьохсот гривень на місяць (~ 10 євро), що є непоганою ціною за столичними мірками. Наголошую, що плата за послуги керуючої компанії формується від метражу квартири. З недавнім подорожчанням гарячої води по країні, мешканці активно переходять на бойлери, а нові черги квартир будуються виключно з ухилом на економію комунальних платежів.
Охорона комплексу досить ввічлива, але потрапити на територію можна легко, якщо включити кмітливість. Якщо у тебе немає вхідного ключа або запрошення всередину - не пропустять. Ще одним головним болем може стати пошук паркінг-місця власного авто у вечірній час. Незважаючи на те, що «Комфорт Таун» пропонує платні стоянки - концентрація автомобілів висока. Це не заважає охоронцям евакуювати машини, які стоять в недозволеному місці.

Думаю, пора вводити якийсь логічний кінець, адже стаття вийшла об'ємна. «Комфорт Таун» - це дійсно відмінне місце для життя всередині столиці України. У перспективі, він стане на 25% більше, і вміщатиме в себе ще більше сервісу і послуг. Вартість житла тут постійно коливається. Вартість одного квадратного метра починається від позначки в 1000 американських доларів. Оренда квартири починається від 8000 українських гривень (~ 270 євро). Це не реклама або фанатична запис, а мій об'єктивний відгук як обивателя.

Переглянуто: 1 796

Магазинчики малих архітектурних форм - куди ж нам без них?