Реклама
Реклама
Реклама

Оплата патенту. Як оплатити патент на роботу іноземному громадянину. Правила оплати патенту без ІПН в 2016 році і квитанція для оплати.

  1. Як оплатити патент на роботу У мігрантів, які отримали патент на роботу відразу ж з'являються численні...
  2. Що буде, якщо вчасно не сплатити патент?
  3. Як оплатити патент без ІПН?
  4. Оплата патенту в 2016 році
  5. Квитанція на оплату патенту
  6. Що робити, якщо ви втратили чеки оплати патенту?

Як оплатити патент на роботу

У мігрантів, які отримали патент на роботу відразу ж з'являються численні запитання щодо оплати патенту: «А коли ж проводити наступну оплату податку за патентом?», «Як оплатити патент через термінал?», «Як оплатити патент без ІПН?», «Яка оплата патенту в 2016 році? »,« Що буде, якщо пропустити оплату? ».

Для багатьох іноземних громадян відповіді на ці питання залишаються загадкою і часто через те, що іноземний громадянин проживає в Росії не знає, як вчинити в тій чи іншій ситуації, він ненавмисно порушує законодавство і отримує купу проблем, аж до видворення з території РФ.

Для того, щоб у вас не виникли подібні проблеми з ФМС, ми в цій статті докладно розглянемо питання оплати патенту.

Якого числа потрібно оплачувати патент?

Якщо розібратися і говорити правильно, то насправді оплачується не патент, а щомісячний податок на доходи фізичних осіб працюють за патентом у фізичних або юридичних осіб. Але, для багатьох це буде звучати незвично або навіть незрозуміло і далі ми будемо писати просто - оплата патенту.

Проводити оплату патенту необхідно щомісяця за 3 дні до дати закінчення патенту. За основу тут необхідно взяти дату видачі патенту, яка вказана на зворотному боці патенту. В інтернеті є безліч відгуків і рекомендацій щодо того, що робити оплату патенту необхідно робити відштовхуючись від дати першого платежу, яка вказана в чеку який іноземний громадянин оплачує в ММЦ при отриманні патенту на роботу. Насправді, таке твердження хибне і проводити оплату слід відштовхуючись від дати видачі патенту.

Всі ці плутанини з датою оплати патенту виникають через те, що немає закону, який би чітко вказував на дату, коли необхідно оплачувати патент і кожен мігрант платить так, як йому сказав друг, знайомий, родич або ще хтось ...

Ми проконсультувалися з декількома юристами і всі вони заявляють, що правильно оплачувати патент слід відштовхуючись саме на дату видачі патенту!

Так само зверніть увагу на те, що законодавство дозволяє оплачувати патент не по одному місяцю, а відразу на кілька місяців або ж відразу на весь термін дії патенту - 12 місяців, але не більше!

Що буде, якщо вчасно не сплатити патент?

До оплати патенту слід поставитися дуже серйозно і ні в якому разі не забувати це робити, так як через прострочення платежу навіть на 1 день, ваш патент можуть анулювати. Після анулювання патенту вам необхідно буде заново подавати документи на отримання патенту на роботу так як відновити старий не вийде!

Як оплатити патент без ІПН?

Багато іноземні громадяни задаються питанням, як і де сплатити патент без ІПН. Насправді на даний момент ІПН необхідно обов'язково вказувати при оплаті патенту!
Про те, що вказувати ІПН обов'язково, йдеться в СМС повідомленні, яке приходить вам на телефон і там же в цьому самому СМС вказано ваш ІПН.

Про те, що вказувати ІПН обов'язково, йдеться в СМС повідомленні, яке приходить вам на телефон і там же в цьому самому СМС вказано ваш ІПН

СМС з нагадуванням про щомісячне авансовому платежі за патент.

Про інших способах, як дізнатися свій ІПН ви можете прочитати в іншій статті на нашому сайті де ми це питання описували більш докладно.

Оплата патенту в 2016 році

У 2016 році для Москви і Московської області щомісячний платіж за патентом був збільшений і становить на даний момент - 4200 руб. Змінилася сума платежу і для інших регіонів Росії. Детальну таблицю про те, скільки необхідно платити за патент в інших регіонах Росії, можна подивитися на цій сторінці: сума платежу за патентом у 2016 році

Квитанція на оплату патенту

Для того, щоб сформувати квитанцію на оплату патенту вам необхідно перейти на сайт Федеральної Податкової Служби (ФПС) за цим посиланням: https://service.nalog.ru/prepay.do (Відкриється в новому вікні і ви далі зможете читати цю інструкцію по оплаті).

do   (Відкриється в новому вікні і ви далі зможете читати цю інструкцію по оплаті)

Заповнення реквізитів платника податків.

1) На першому етапі вам необхідно ввести у відповідні поля:

  1. Ваш ІПН
  2. прізвище
  3. ім'я
  4. По батькові (якщо у вас є по батькові, то це поле обов'язкове для заповнення)

Заповнення реквізитів при оплаті патенту онлайн.

2) Після введення даних натискаєте на кнопку «Далі» і переходите до іншого кроку.

  1. В поле «Податок» вибираєте - «Податок на доходи фізичних осіб»
  2. В поле «Адреса реєстрації» вказуєте дані з вашої реєстрації.
  3. В поле «Вид податку» відзначаєте нижній пункт як на картинці - «ПДФО, який сплачується іноземними громадянами, які працюють за наймом у ФО на підставі патенту (тільки в частині авансових платежів).»
  4. В поле «Тип платежу» вказуєте - «Податок»
  5. В поле «Сума платежу» для Москви і Московської області вказуєте - 4200

Після того, як всі дані введені, уважно перевірте всі ще раз і якщо все вірно, то натисніть кнопку «Далі».

Після того, як всі дані введені, уважно перевірте всі ще раз і якщо все вірно, то натисніть кнопку «Далі»

Оплата патенту онлайн на сайті ФНС.

3) На наступному кроці вам буде запропоновано вибрати спосіб оплати:

  1. Готівковий розрахунок
  2. Безготівковій розрахунок

Якщо ви виберете «Готівковий розрахунок», то вам буде запропоновано сформувати платіжний документ (квитанцію), яку ви можете роздрукувати і прийти з цією квитанцією наприклад в Ощадбанк і оплатити по ній.

Якщо ви виберете пункт «Безготівковий розрахунок», то вам буде показаний список банків-партнерів через які онлайн можна оплатити патент і після натискання на логотип банку ви будете переадресовані на сторінку оплати цього банку.

Що робити, якщо ви втратили чеки оплати патенту?

Рекомендується зберігати всі чеки оплати і на всякий випадок робити ксерокопію кожного чека, так як з часом фарба на чеку вигорає і зникає.

Якщо ж ви все-таки втратили чеки, то у вас є кілька варіантів, як їх відновити:

  1. Найперший чек який ви оплачували перед отриманням патенту можна відновити в ММЦ.
  2. Інші чеки можна відновити при зверненні до відділення Ощадбанку Росії.
  3. Так само ви можете отримати виписку в ФНС (Федеральна Податкова Служба) за всіма вашими платежами за умови, що ви вказали ІПН при здійсненні платежів за патентом.

Мітки: ІПН , іноземець , мігрант , мігранти , онлайн , оплата , оплатити , патент , продовження , російська Федерація , Росія , РФ , сайт , Сахарове , УФМС , ФМС , ФНС

Що буде, якщо вчасно не сплатити патент?
Як оплатити патент без ІПН?
», «Як оплатити патент через термінал?
», «Яка оплата патенту в 2016 році?
»,« Що буде, якщо пропустити оплату?
Якого числа потрібно оплачувати патент?
Що буде, якщо вчасно не сплатити патент?
Як оплатити патент без ІПН?
Що робити, якщо ви втратили чеки оплати патенту?