Реклама
Реклама
Реклама

ОКЕАН ЕЛЬЗИ - Океан слави - Звукі.Ру

25 лютого група Океан Ельзи - одна з головних музичних сил України - завершує російський тур в підтримку свого нового альбому "Глорiя" грандіозним концертом в ДС Лужники.

Головне послання групи на сьогоднішній день - це новий альбом, який люди повинні почути наживо; шоу, яке не можна не побачити своїми очима, і мільярди кіловат творчої та позитивної енергії, яку музиканти привезли з собою в Росію. А офіційну заяву лідера групи Святослава Вакарчука, за сумісництвом є послом доброї волі в ООН і радником президента України з питань молодіжної політики, звучить так:

Мистецтво і культура повинні бути вище речей, які відбуваються в політиці "Мистецтво і культура повинні бути вище речей, які відбуваються в політиці. У нас велика армія шанувальників в Росії, і ми будемо робити все можливе, щоб зв'язок і взаємна повага між нашими країнами посилювалися".

П'ятий номерний альбом колективу "Глорiя" був випущений в 2005 році, і продовжує розходитися величезними тиражами по Україні, Росії і близьким по духу країнам. Причина тому, в першу чергу, - відмінні пісні, зрозумілі навіть без знання української мови, і шалена енергія, яка змушує підніматися будь-який зал і танцювати протягом декількох годин. У Москві Океан Ельзи виступатиме на одній з найбільших концертних майданчиків, що дозволить здійснити масу візуальних і звукових задумів, крім того, "неакадемічность" залу розташовує до нормального концертного поведінки: "Найкраще, щоб люди вже стояли, коли приходять на концерт, щоб не доводилося займатися тим, щоб піднімати їх на ноги! на концертах люди стають з музикантами одним цілим, коли артисти чесні, стрибають, танцюють, як при цьому будеш сидіти? Я сам не можу залишатися на місці на запальних шоу, ось недавно до нас приїжджав Емір Кустуріца зі своєю групою, так ми всі вскочили, тому що неможливо було по-іншому! "

В Глорiі є місце і класичного року, і етнічних мотивів, і романтичним повільним композиціям, і, звичайно ж фірмовому океанівська звучанням, яке з кожним новим релізом стає все більш досконалим В "Глорiі" є місце і класичного року, і етнічних мотивів, і романтичним повільним композиціям, і, звичайно ж фірмовому "океанівська" звучанням, яке з кожним новим релізом стає все більш досконалим. Причина тому - величезна кількість задіяних інструментів, маса оригінальних музичних ідей, і, звичайно ж, більшу кількість можливостей, що з'явилися у групи, для створення актуальної, якісної і цікавої музики.

На концерті будуть виконані практично всі пісні з нової платівки, а також багато улюблених публікою і самими музикантами речей з ранніх альбомів На концерті будуть виконані практично всі пісні з нової платівки, а також багато улюблених публікою і самими музикантами речей з ранніх альбомів. Шоу буде складатися з трьох блоків, які поділять 2 години концертного часу на різні пісні, звуки і почуття. "В першу чергу, ми готуємо свій настрій," - розповів перед концертом Святослав Вакарчук, - "і це найголовніше. Тут немає порожніх слів, тому що настрій - це один з головних складових моментів концерту. Дуже важливо проїхати тур з одного енергетикою, аурою і передати її глядачам. Я сам бачив багато концертів у своєму житті, і лише третина з них була наповнена правильним настроєм, інші більше нагадували роботу. А мені б не хотілося, щоб музика перетворювалася в роботу! А що стосується конкретних параметрів, то природно там буд т звукові і світлові задумки, але ми ж не Pink Floyd, щоб дивувати когось тоннами апаратури. У нас інше завдання ".

По ходу російського туру Океан Ельзи зберігає найцікавіші моменти на відео носіях, так що цілком можливо, що за його підсумками буде випущений концертний DVD з кращими фрагментами шоу.

Святослав Вакарчук: "Я бажаю всім людям на землі знайти своє щастя, і ніколи не розчаровуватися у житті. А всі проблеми, які бувають, сприймати як тимчасові, і не брати до уваги, що на цьому життя закінчується. Це дуже важливо!"

Океан Ельзи
25 лютого 2006 року
ДС Лужники

На концертах люди стають з музикантами одним цілим, коли артисти чесні, стрибають, танцюють, як при цьому будеш сидіти?