Реклама
Реклама
Реклама

Офіційний сайт УФМС Росії

  1. Що таке Федеральна Міграційна Служба ФМС - Федеральна Міграційна Служба. Вона займається практично...
  2. Цілі і завдання УФМС Росії
  3. Оформлення документів
  4. Вид на проживання
  5. оформлення закордонного паспорта
  6. Отримання патенту на роботу в РФ
  7. Перевірка паспорта
  8. Консультація і цілодобова підтримка УФМС
  9. Послуги УФМС для іноземних громадян

Що таке Федеральна Міграційна Служба

ФМС - Федеральна Міграційна Служба. Вона займається практично всіма імміграційними питаннями осіб, які не мають російського громадянства і осіб, які проживають в РФ, в тому числі. Цей орган управління функціонує з розпаду Радянського Союзу і надає цілий перелік послуг населенню держави і гостям нашої країни. У наш час скористатися послугами УФМС Росії можна за допомогою звернення в один з філій або, що набагато простіше і зручніше, на сторінці офіційного сайту.
ФМС - Федеральна Міграційна Служба

Спочатку міграційна служба в РФ була створювалася, щоб був орган який би допомагав біженцем і переселенцям. Згодом і розвитком державного апарату і ускладнення його функціонування, завдання та цілі змінювалися. В результаті ФМС в її сучасному стані є виконавчим органом федерального значення, який реалізує державну політику в міграційних питаннях. Крім цього, орган контролює, спостерігає і вирішує питання в області міграції. У кожному місті є безліч управлінь, подивитися які можна на офіційному сайті.

Відділення Федеральної Міграційної Служби у містах

Москва

Московська область

Санкт-Петербург і Ленінградська область

Єкатеринбург і Свердловська область

Нижегородська область

Саратовська область

Челябінська область

Ярославська область

Красноярський край

Цілі і завдання УФМС Росії

Щодня тисячі людей задаються питання про те, як переїхати в іншу країну і оформити необхідні для цього документи. Яку послідовність дій потрібно здійснити, щоб не виникло проблем в майбутньому.

Сьогодні ФМС не працює в зв'язку з указом президента від 5 квітня 2016 року №156 "Про вдосконалення державного управління у сфері контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів і в сфері міграції". Тепер цим займається ГУВМ МВС.

Оформлення документів

Звичайна людина не може і не повинен знати всі тонкощі і нюанси правильного складання документів, необхідних для міграції. Для цього був створений офіційний сайт, на якому міститься вся необхідна інформація з цих питань. На ньому ви також зможете скористатися спеціалізованими онлайн-сервісами, які допоможуть у вирішенні рядових проблем громадян і іммігрантів.

Вид на проживання

Вид на проживання (ВНЖ) - документ, який підтверджує право іноземного громадянина проживати і вільно безперешкодно переміщатися по території Російської Федерації. ВНЖ оформляється на 5 років. Його також можна продовжити ще на 5 років;

В даний час з'являється все більше і більше людей, які хочуть в'їхати і проживати на території Російської Федерації. Для цього їм потрібно в першу чергу оформити посвідку на проживання в УФМС Росії.

Головне на що варто звернути увагу - це не пропустити термін на продовження ВНЖ.

По суті цей документ замінює паспорт іноземцям. Деякі групи іммігрантів мають можливість уникнути цієї процедури і відразу ж подавати клопотання про отримання посвідки на проживання. До цієї категорії відносяться:

  • громадяни Білорусі
  • діючі громадяни Туркменістану

оформлення закордонного паспорта

оформлення закордонного паспорта

Оформити документ, що дозволяє відвідувати іншу країну, можна на сайті ГУВМ МВС. У розділі держпослуги є спеціальний розділ:

  • Якщо громадянин Російської Федерації бажає в майбутньому відвідати іноземну державу, то для цього потрібно обов'язково оформити закордонний паспорт. Цей документ є посвідченням особи людини на території іншої держави. Додатково даний документ можна використовувати для того, щоб бронювати авіа або залізничні квитки. Для того щоб оформити закордонний паспорт, необхідно виконати певні умови:
  • фотографія робиться в самому відділенні;
  • надати паспорт громадянина РФ;
  • дати свідоцтво про народження (до 14 років);
  • надати квитанцію про сплату державного мита.

Отримання патенту на роботу в РФ

Патент на роботу - документ, необхідний для влаштування на роботу для іноземних громадян. Патент на роботу - документ, необхідний для влаштування на роботу для іноземних громадян

Відповідно до ст. 13.3 Федерального Закону РФ №115-ФЗ від 25.07.2002 року «Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації» іноземні громадяни, які прибули в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, і досягли віку вісімнадцяти років, можуть працювати на території РФ при наявності патенту.
Документи, необхідні для отримання патенту на громадянство потрібно подати в УФМС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області особисто протягом 30 календарних днів з дня в'їзду в Росію без сплати штрафу за порушення терміну звернення за оформленням патенту.

Патент видається іноземному громадянину на термін від одного до дванадцяти місяців. Термін дії патенту може неодноразово продовжуватися на період від одного місяця. При цьому загальний термін дії патенту з урахуванням продовжень не може становити більше 12 місяців від дати видачі патенту.

Перевірка паспорта

Перевірка паспорта

На сьогоднішній день система ФМС і підхід до контролю до в'їжджають жителям закордону на територію Російської Федерації значно посилилися. Тому, з'явилися нововведення, які яскраво відображаються на всіх приїжджих іноземців.
Ця система має вигляд бази даних, в які вносяться особи, що потрапляють в чорний список міграційної служби. Дізнатися, хто не може в'їжджати в країну, можна від УФМС офіційний сайт розповідає, які причини можуть бути для відмови:

  • помилкова інформація, яка була надана про особу в службу перевірки міграційних документів;
  • не сплачена держмито для оформлення документації або ж відмова від сплати штрафу;
  • наявність адміністративних порушень в період подання запиту на вигляд або громадянство;
  • неявка в відділ реєстрації в призначені терміни;
  • зневага постановкою на облік.

Консультація і цілодобова підтримка УФМС

Зберігати в пам'яті всі аспекти, вимоги і умови досить складно. Не у кожної людини є час, щоб вичитувати величезні статті і черпати з них інформацію. Набагато простіше звернутися безпосередньо до онлайн консультанта, який швидко і зрозуміло роз'яснить всі виниклі питання щодо:

  • оформлення паспорта
  • оформлення закордонного паспорта
  • отримання громадянства
  • отримання посвідки на проживання

оформлення паспорта   оформлення закордонного паспорта   отримання громадянства   отримання посвідки на проживання

Послуги УФМС для іноземних громадян

ФМС розрахований не тільки для людей, які є громадянами Російської Федерації, а й для іноземців, які хотіли б оформити певні види документів або отримати дозволу на проживання або роботу. У нас ви зможете скористатися такими послугами:

  • можливість прийняття участі в Державну програму переселення. Для цього буде потрібно реєстрація в програмі з надання допомоги тимчасово переміщеним особам;
  • надання консультації та інформації на тимчасове проживання на території Російської Федерації;
  • можливість отримання документа про отримання прав на проживання за певною адресою;
  • при необхідності на сайті можуть провести перевірку про справжність отриманого запрошення на в'їзд в країну;
  • також УФМС Росії спеціалізується на проведенні перевірочних робіт в фірмах і підприємствах країни на наявність дозволів для залучення до роботи;
  • при виникненні спірних ситуацій, можна перевірити наявність підстав для будь-якого винесеного міграційною службою рішення.

Для цього буде потрібно реєстрація в програмі з надання допомоги тимчасово переміщеним особам;   надання консультації та інформації на тимчасове проживання на території Російської Федерації;   можливість отримання документа про отримання прав на проживання за певною адресою;   при необхідності на сайті можуть провести перевірку про справжність отриманого запрошення на в'їзд в країну;   також УФМС Росії спеціалізується на проведенні перевірочних робіт в фірмах і підприємствах країни на наявність дозволів для залучення до роботи;   при виникненні спірних ситуацій, можна перевірити наявність підстав для будь-якого винесеного міграційною службою рішення

Сайт надає величезну кількість послуг, але, щоб повноцінно скористатися всім їхнім переліком, необхідно відповідати певним вимогам. Як мінімум, ви повинні мати гарне володіння російською мовою або мати дуже вагомі підстави для отримання консультації.