Реклама
Реклама
Реклама

Купити автомобіль в розстрочку без банку

Розстрочка - це поняття відомо нам ще з радянських часів, коли молоді сім'ї таким ось чином купували побутову техніку і меблі, причому переплата була мінімальною - невеликі комісійні за оформлення. Зрозуміло, що багато хто мріяв би таким же чином купити і автомобіль в салоні - внести початковий внесок, і потім без будь-яких відсотків погасити всю суму за кілька місяців або років.

Сьогодні програми, які пропонують придбати автомобіль в розстрочку, реально існують і користуються попитом у населення, адже така форма кредиту є дійсно безпроцентної. До того ж створюється ілюзія, що клієнт працює безпосередньо з салоном, а не з банком або кредитною організацією.

Умови покупки автомобіля в розстрочку

Варто сказати, що умови отримання розстрочки прямо в салоні можуть відразу ж охолодити запал багатьох:

  • дається вона на порівняно невеликий термін, як правило на рік (деякі салони можуть запропонувати розстрочку на термін до трьох років);
  • початковий платіж обов'язковий і становить в середньому від 20-ти до 50-ти відсотків від вартості;
  • автомобіль потрібно обов'язково застрахувати по КАСКО .

Цікава також і сама схема отримання розстрочки. Формально ви укладаєте договір з салоном, проте салон - це не фінансова установа і участь банку буде обов'язковим. Ви вносите частину вартості автомобіля, потім автосалон переуступає борг, що залишився банку, причому зі знижкою. Дана знижка і є доходом банку - ви-то адже все одно будете повинні погасити весь борг без знижки.

Можна тільки здогадуватися, як домовляються між собою банкіри і власники автосалонів. Крім того, в розстрочку можна купити не будь-який автомобіль, а тільки акційний. Зазвичай це ті моделі, які найгірше продаються або залишилися з минулих сезонів.

Ну і крім усього іншого вам потрібно буде обов'язково оформити КАСКО, і не де-небудь, а саме в тих страхових компаніях, які вам запропонують у автосалоні. Цікаво, але потім виявляється, що саме в цих компаніях поліс КАСКО буде коштувати дорожче, ніж у конкурентів. Це теж частина «змови» між банками, салонами і страховими компаніями. Якщо договір про розстрочення полягає на кілька років, то вартість поліса КАСКО залишиться колишньою, тобто ви втратите ще кілька відсотків.

Як би ви не хотіли зв'язуватися з банком, вам все одно доведеться оформляти рахунок в банку і пластикову карту, за допомогою якої ви будете оплачувати свій борг. За обслуговування картки береться теж певна комісія.

Тобто ми бачимо, що безвідсоткова розстрочка все одно зажадає від нас додаткових супутніх витрат, а банк завжди візьме своє.

Як оформити розстрочку на автомобіль в автосалоні?

Щоб оформити розстрочку на автомобіль в автосалоні, потрібно принести стандартний набір документів: паспорт з реєстрацією, другий документ, що засвідчує особу, довідку про доходи (без неї авто в розстрочку вам ніхто не дасть). Крім того доведеться заповнити величезну анкету, в якій потрібно чесно вказати всю інформацію про себе, про майно рухоме і нерухоме, про доходи членів сім'ї, про наявність кредитів і так далі. Вся ця інформація потім ретельно перевіряється.

На прийняття рішення зазвичай відводиться три дні, хоча схвалити розстрочку можуть і раніше, якщо бачать, що перед ними нормальна людина з позитивною кредитною історією. Позитивне рішення залишається в силі 2 місяці, тобто ви можете вибрати якесь інше авто або взагалі передумати.

В принципі, з оформлення розстрочки - це все. Ви потім вносите початковий платіж, відправляєтеся оформляти машину, купувати ОСАГО , КАСКО і так далі. ПТС залишається в салоні або переходить в банк, ви його отримаєте після оплати заборгованості.

Інші способи придбати авто в розстрочку без участі банку

Якщо таке розстрочення в салоні «без банку» вас не влаштовує, можна спробувати придбати підтриманий автомобіль на вторинному ринку у приватника. Таке цілком допустимо і не суперечить законодавству. Тут можливий дуже широкий вибір варіантів, але всі вони мають бути підтверджені нотаріально:

  • укладається договір купівлі-продажу , В ньому детально описуються умови оплати;
  • укладається договір позики - ви отримуєте авто і погоджуєтесь відшкодувати його протягом зазначеного терміну;
  • розписка - складається розписка, в яку вписуються всі внесені суми і все це засвідчується підписами сторін договору.

Приблизно таким же чином можна викупити авто у організації. Дуже багато співробітників складають усну або письмову угоду зі своїм начальством і користуються службовими машинами, як своїми власними, вносячи при цьому встановлену ренту. При такому способі начальнику і зовсім не потрібно переживати, оскільки він контролює доходи свого підлеглого.

Як оформити розстрочку на автомобіль в автосалоні?