Реклама
Реклама
Реклама

Кредит в декретній відпустці - як і де взяти жінці кредит в декреті


Ще статті по темі

Декретна відпустка - чудовий час, однак і грошей на дитину завжди потрібно більше, ніж їх є насправді. Добре, якщо чоловік сам може забезпечити фінансове благополуччя і достаток. А якщо немає? Якщо виникли тимчасові серйозні фінансові труднощі, вирішити які можна, наприклад, тільки за рахунок позикових грошей?


Чи можна отримати кредит в декретній відпустці? Відповідь - так. Інша справа, що при отриманні різних типів кредитів виникнуть свої нюанси. Розглянемо всі варіанти в цьому матеріалі.
Споживчий кредит, кредитна карта або кредит готівкою

Споживчий кредит, тобто кредит на покупку якоїсь речі в магазині, я думаю, отримати проблем не складе. Головне, при оформленні документів на кредит не афішувати спеціально цей момент і все. Зазвичай рішення про надання кредиту в магазині приймається за кілька хвилин. Точно так само як і при видачі експрес-кредиту готівкою або кредитної картки на невелику суму у відділенні банку.


Просуваючи такі кредитні продукти на ринок, банки роблять ставку на швидкість оформлення і видачі кредиту, відповідно, вимоги і до пакету документів, і до самих документи знижені до мінімуму.


Відповідно, взяти кредит в декретній відпустці найпростіше в магазині або в банку за програмою експрес-кредитування. Є ймовірність, що там, де рішення приймається за кілька хвилин, на ваше «особливе становище» взагалі не звернуть уваги, та й перевірити за такий короткий час не встигнуть.
Кредит готівкою на велику суму
Але що ж робити, якщо вам потрібен кредит на велику суму? Зрозуміло, що банки не пропонують спеціальні кредити для тих, хто «сидить» в декретній відпустці, логіка-то дуже проста - раз «сидить» вдома, то дохід щомісячний невеликий, як буде платити по кредиту?


В принципі, є два варіанти взяти кредит, перебуваючи в декреті.


По-перше, можна «приховувати» від банку, що ви перебуваєте в декретній відпустці. Але тоді треба домовлятися на роботі, щоб в разі, якщо служба безпеки банку буде дзвонити і перевіряти ще раз ваше працевлаштування, на роботі підтвердили, що ви дійсно працюєте, а не з дитиною сидите.


Не дуже, треба сказати, вдалий варіант. Мухлеж може розкритися, і тоді ви потрапите в особливі списки неблагонадійних позичальників, які подають неправдиві відомості при оформленні заявок на кредит. А з таким записом в базах даних можна втратити взагалі можливість взяти кредит в принципі в банку, служби безпеки достатньо швидко обмінюються такими базами.


По-друге, можна чесно попередити про декрет, якщо безпосередньо запитають у банку. В цьому випадку треба підготувати відповіді на запитання на кшталт «а з яких доходів ви будете виплачувати кредит», і надати необхідні документи, що підтверджують наявність джерел доходу, заощаджень, майна і т.п.


Скажу чесно, отримати велику суму (більше, ніж 100 000 рублів) готівкою, будучи в декретній відпустці, навряд чи вдасться. На жаль, кредит жінці в декреті складно отримати і на такі соціально важливі цілі, як лікування дитини (або матері), освітні послуги тощо


Найбільш реальний варіант як можна взяти кредит декретній відпустці - це оформлення кредиту на себе з одночасним оформленням поручительства чоловіка, родича або знайомого. Тут, звичайно, у банкіра виникне логічне запитання: а чому б чоловікові або родичу безпосередньо на себе не оформити кредит? Але на це питання можна відповісти просто: «нам так зручно».
іпотека
Що стосується іпотеки , То, з одного боку, за такою програмою взяти кредит в декреті простіше в силу того, що в заставу банку потрапляє гарне надійне забезпечення у вигляді придбаної нерухомості або нерухомості, що вже перебуває у власності позичальника. З іншого боку, у банку все одно виникнуть питання щодо вашої платоспроможності.


Тому навіть при отриманні іпотечного кредиту бажано наявність співпозичальників або поручителів.


До речі кажучи, в рамках спеціальні програм кредитування молодих сімей деякі банки дають фінансові та документальні «поблажки» молодим сім'ям (причому, при народженні дитини навіть надаються кредитні канікули), а також сім'ям з одним батьком.

автокредит
З автокредитом ситуація в принципі та ж, що і з іпотекою, банк отримує надійне забезпечення у вигляді автомобіля. Однак і тут є питання, чи дадуть кредит в декреті, сумніви у вашій платоспроможності залишаються. Так що і з автокредитом бажано наявність поручителів або позичальників.
Кредит на початок власного бізнесу
Ще раз повторюся, спеціальних програм для тих, хто в декретній відпустці, у банків немає, можна спробувати отримати стандартні банківські кредити, в надії, що при ухваленні рішення банк на це не зверне уваги.


Раніше на Занімаем.ру ми вже писали, що банки вкрай неохоче кредитують підприємців-початківців. Хоча у того ж Ощадбанку є спеціальна кредитна програма на покупку бізнесу по франшизі . Там умови надання кредиту дуже лояльні, головне, щоб компанія-франчайзі готова була з вами співпрацювати. Ну, а вже франчайзі точно не стане звертати увагу на такі моменти, як декретна відпустка, їм важливіше комерційні аспекти вашої майбутньої діяльності.


В інших банках, швидше за все, вам не дадуть цільовий кредит на відкриття бізнесу коли дізнаються, що ви перебуваєте у відпустці по догляду за дитиною. Якщо не вийде взяти кредит на бізнес в Ощадбанку, краще вже шукати фінансування в венчурних фондах і муніципальних фондах підтримки малого підприємництва.

Никанор Бабурін , Спеціально для Занімаем.ру. 13 Июня 2012
А якщо немає?
Якщо виникли тимчасові серйозні фінансові труднощі, вирішити які можна, наприклад, тільки за рахунок позикових грошей?
Чи можна отримати кредит в декретній відпустці?
Тут, звичайно, у банкіра виникне логічне запитання: а чому б чоловікові або родичу безпосередньо на себе не оформити кредит?