Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати ліцензію на таксі з ІП ​​і без: скільки коштує, де оформити

  1. Де отримати ліцензію на таксі
  2. порядок отримання
  3. Реєстрація в якості індивідуального підприємця
  4. Без реєстрації ІП
  5. Жовтий колір для ТЗ
  6. вартість дозволу

Діяльність приватних пасажирських перевізників в Росії була взята під жорсткий контроль в 2011 році, коли вступив в силу так званий «Закон про таксі» . У 2014 році нормативний правовий акт був змінений, а його положення стали діяти з 2015 року. І сьогодні ми розповімо вам про те, де можна самому оформити ліцензію на таксі , Як її отримати з ІП ​​і без, і скільки коштує зробити документ в Росії.

Де отримати ліцензію на таксі

Ліцензування діяльності приватних перевізників здійснюється на підставі правових актів, які приймаються і діють на рівні кожного суб'єкта Росії. Зазвичай цю роботу проводить суб'ектовий виконавчий орган влади, в чию компетенцію входить транспорт і дорожнє господарство.

Перед зверненням до уповноваженої структуру із заявою-клопотанням слід дізнатися, який перелік документів потрібен, яка вартість ліцензії і вимоги, що пред'являються до водіїв і автомобілів. Ліцензія дійсна 5 років.

Про порядок і умови отримання ліцензії на таксі легально без відкриття ІП і з ним розповімо нижче розділі.

Про отримання ліцензії на таксі по інтернету, розповість даний відеосюжет:

порядок отримання

Нормативною базою Російської Федерації передбачено кілька варіантів для оформлення таксі.

Реєстрація в якості індивідуального підприємця

Першочерговим кроком є ​​відвідування податкової інспекції та оформлення ВП Першочерговим кроком є ​​відвідування податкової інспекції та оформлення ВП. Для цього необхідний перелік наступних документів:

  • копія паспорта;
  • Заява;
  • квитанція про оплату мита за реєстрацію ВП.

Оформлення документів займає в середньому п'ять робочих днів. Повідомлення в пенсійний фонд податковий орган надсилає автоматично, проте індивідуальному підприємцю слід після цього самостійно оформити банківський розрахунковий рахунок і обзавестися печаткою.

Якщо не передбачено будь-яких спеціальних умов, то суб'єкту доведеться щорічно здавати звітність та сплачувати податок на поставлений дохід, транспортний податок і відрахування в пенсійний фонд.

Після реєстрації ІП оформляється ліцензія в регіональному виконавчому органі влади по транспорту. Така форма роботи дає право приймати на роботу водіїв таксі. Зазвичай для отримання ліцензії індивідуальному підприємцю необхідні наступні документи:

  • Заява.
  • Копія паспорта.
  • Копія документів, які доводять реєстрацію транспортного засобу.
  • Підтвердження права володіння транспортом .
  • Підтвердження реєстрації індивідуального підприємця.
  • Копія квитанції про оплату мита.

Виходить ліцензія в таксі на своїй машині без ІП, як її зробити і за якою ціною, читайте нижче.

У відео нижче фахівець розповість про те, як отримати ліцензію на таксі:

Без реєстрації ІП

Реєстрація ІП не вимагає в тому випадку, коли водій влаштовується на роботу в таксі, тобто сам не є роботодавцем. Йому необхідна лише ліцензія. Цей документ також видає регіональний уповноважений орган. Він встановлює перелік необхідних документів, обов'язковим серед них є трудовий договір.

До водія, який має намір отримати ліцензію без реєстрації ІП, пред'являються наступні мінімальні вимоги:

Чи можна оформити і самостійно отримати ліцензію на таксі без жовтого кольору і з таким, розповімо нижче.

Жовтий колір для ТЗ

Жовтий колір законодавчо закріплений для таксі столиці і деяких інших регіонів Жовтий колір законодавчо закріплений для таксі столиці і деяких інших регіонів. З 2013 року в таксі можуть експлуатуватися тільки машини жовтого кольору. Перехід на таке нововведення здійснювався поступово, і зараз практично весь автопарк таксі в столиці пофарбований в жовтий колір.

При отриманні ліцензії перелік обов'язкових вимог доповнюється такими:

  • жовтий колір автомобіля;
  • розмітка на кузові у вигляді шашечок;
  • світловий плафон з шашечками;
  • наявність таксометра .

Про те, як отримати ліцензію на таксі без жовтого кольору, розповість це відео:

вартість дозволу

Ліцензування діяльності таксі встановлюється суб'ектовим нормативно-правовим актом. Цим же документом визначається вартість ліцензії. Вона може бути безкоштовною, але максимальна держмито зараз становить 10000 рублів. При цьому термін її дії скрізь однаковий - 5 років.

Оформлення ліцензії на роботу таксі - обов'язкова вимога. За порушення накладається штраф 30000 рублів. якщо порушення виявлено повторно , То сума штрафу залишається колишньою, але доповнюється позбавленням водійського посвідчення .