Реклама
Реклама
Реклама

Трагедія в Кунгуре: аварійний будинок звалився на дітей

Під завалами будинку, що обвалився загинули двоє дітей - півторарічний хлопчик і його семирічна сестра. В аварійному будинку дореволюційної споруди не витримали перекриття. Діти миттєво загинули під багатотонними завалами. Влада зараз розбираються, хто допустив, щоб люди жили в будинку, який міг впасти в будь-яку хвилину, що в підсумку і сталося. Під завалами будинку, що обвалився загинули двоє дітей - півторарічний хлопчик і його семирічна сестра

Місто Кунгур в Пермському краї зараз став місцем дислокації губернатора області та регіональних чиновників. Привід відвідати столицю російського повітроплавання сумний. Вночі 24 травня сталася обвалення несучих конструкцій будинку по вулиці Свердлова, 72.

"Під завалами загинули півторарічний хлопчик і його семирічна сестра, чиї батьки орендували в обрушився під'їзді квартиру у власників житла", - розповіли кореспонденту "Правди.Ру" в Слідчому комітеті. "Дорослі встигли врятуватися, відбувшись лише забоями. За даними слідства, будинок побудований до 1917 року і визнаний старим".

Читайте також: Директори шкіл відповідатимуть за пошуковик

Слідчі порушили кримінальну справу за статтею "Виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб".

За даними СКР в будинку було зареєстровано 140 осіб. "Обслуговування житлового будинку виробляла керуюча компанія" Гарант-комфорт ", що знаходиться в даний час в стадії банкрутства", - розповіли слідчі. Співробітники СК Росії по Пермському краю приступили до вилучення документації, що регламентує обслуговування і експлуатацію житлового будинку, з офісу компанії, що управляє і органів місцевого самоврядування ".

Обслуговуюча компанія, про яку говорять в СКР, припинила свою діяльність ще в березні цього року. До 5 травня керівництво організації повинні були передати будинки, в тому числі і звалився будинок на вулиці Свердлова, 72, на баланс іншої контори. Однак до сих пір цього не було зроблено. Хоча керівник управління міського господарства Сергій Заворохін запевняв, що керуючі компанії були знайдені.

Будинок 1917 року побудови склався як картковий будиночок. Спочатку обрушилися горищні перекриття, а потім стелю другого і першого поверхів. За однією з версій, причиною обвалення стала так звана "втома конструкцій". Це не дивно: будинок був визнаний аварійним ще у 1972 році, коли потрапив під затоплення під час паводку. Жильцов збиралися розселяти, але і через багато років люди продовжували там жити. За деякими даними, мешканці неодноразово зверталися до влади з проханням визнати, що в таких умовах жити просто не можна і розселити мешканців. До цих прохань влади залишилися глухими, залишивши в одній частині будівлі бібліотеку Кунгурского муніципального району, над якою і стався обвал перекриття. А під нею дві житлові квартири з людьми.

Губернатор краю виїхав на місце разом з міністрами, які будуть розбиратися в причинах трагедії. "Прошу досконально розібратися в причинах нещасного випадку, вжити всіх необхідних заходів", - цитує губернатора його прес-служба, додавши, що Віктор Басаргін висловлює співчуття рідним загиблих.

Читайте також: Шахраї в метро "кібернезіровалісь"

В причини обвалення комісія може розбиратися як завгодно довго, і висновки будуть швидше технічними: "втома конструкція, несприятливе середовище". Однак без втручання комісій і експертів одне зрозуміло відразу: причина трагедії в місцевих чиновників. Будинок дореволюційної споруди протримався рекордний час: в будові кілька десятків років не було капітального ремонту. Разом з будинком протрималися і кілька поколінь мешканців. Перебуваючи в своїх квартирах, облаштованих по самому останньому слову техніки, але початку XX століття, вони просили звернути на них увагу влади.

На жаль, коли влада буквально прикували увагу до проблем людей в будинку на вулиці Свердлова, стало вже занадто пізно: загинули діти. Причина небажання влади розселяти будинок зрозуміла. Куди подіти мешканців? Інтенсивного будівництва в місті не ведеться, а домовиться із забудовником на квартири для 140 осіб, мабуть, не виходило.

Як буває при подібних ПП, чиновники немов сховалися від нав'язливої ​​преси. У приймальні губернатора заявили, що глава регіону коментарів не дає, міністр будівництва розбирає завали, "втративши" стільниковий телефон, а представники адміністрації Кунгура просто перестали відповідаю на дзвінки. Можливо, що після НП деякі з керівників і зовсім змінять номери телефону з робочого ... на домашній.

Читайте найактуальніше в рубриці "Події"

Куди подіти мешканців?