Реклама
Реклама
Реклама

Колірна гамма дитячої кімнати

Вибираючи колір для   дитячої кімнати   , Далеко не всі батьки замислюються над тим, що в житті дітей певні кольори відіграють велику роль

Вибираючи колір для дитячої кімнати , Далеко не всі батьки замислюються над тим, що в житті дітей певні кольори відіграють велику роль. І важливо знати, що на дитину впливає не тільки колір стін приміщення, а й колір меблів, іграшок, на які часто дивиться дитина. І багато в чому саме від того, який колір буде домінувати в дитячій кімнаті, залежить, як буде розвиватися малюк. Які ж кольору слід вибирати для оформлення кімнати?

Зараз є ціла наука цветопсихологии, яка присвячена впливу кольорів на розвиток і здоров'я людини. Розглянемо більш детально, як на здоров'я наших дітей впливають конкретні кольору.

Помаранчевий колір символізує радість і порозуміння. Цей колір варто вибирати в тому випадку, якщо ви хочете, щоб між дитиною і вами панувала повна гармонія. Крім цього, помаранчевий колір значно зменшує відчуття самотності, коли маляті доводиться залишатися в кімнаті одному. Також даний колір рекомендований дітям, які погано їдять, так як він збуджує апетит.

Жовтий колір благотворно впливає на розумові здібності вашого чада. І якщо у ваших планах виростити розумну дитину, здатного зосередитися, слід для дитячої кімнати вибрати жовтий колір. Даний колір допомагає розвинути інтуїцію і набути впевненості в собі. Цей колір допомагає засвоювати інформацію і стимулює у дітей бажання вчитися.

Червоний колір означає активність, і тому дитина, в кімнаті якого присутні в оформленні червоні елементи, стає більш рухливим і активним. Для малоактивних дітей червоні елементи рекомендовано додавати в дизайн дитячої кімнати, а ось для гіперактивних не варто, і з цим кольором потрібно бути обережним. Найголовніше потрібно запам'ятати, що червоний колір здатний розвинути в малюка жорстокість, тому його не повинно бути дуже багато. І ще - в червоних спальнях діти сплять погано.

Блакитний є кольором безпечності та мрій. Він заспокоює, однак не дає зосередитися. Вибираючи цей колір для дитячої, пам'ятайте, що занадто блакитна кімната істотно сповільнює ріст і розвиток дітей і не сприяє розвитку уяви.

Синій колір знижує активність і заспокоює. Якщо дитина надмірно активний, можна додати в його кімнату синій колір. Такий колір розвиває прагнення до пізнання нового, а також уяву. Але його потрібно використовувати обережно, так як він здатний викликати сильну депресію.

Зелений колір часто вибирають для дитячих кімнат, так як в них добре сплять. Такий колір допомагає розсіювати негативні емоції вашого чада, а також позитивно впливає на тих дітей, які страждають на клаустрофобію. Але навіть зелений колір буває різним - для дитячої краще вибирати радісний жовто-зелений відтінок, щоб він викликав у дитини бажання досліджувати щось нове і тягу до навчання.

Також в дитячій кімнаті зустрічається і фіолетовий колір, який символізує чуттєвість і чарівництво. Для дитячих цей колір не рекомендований, тому що не дає реалізувати здібності дитини.

Рожевий колір знижує агресивність у дітей і розвиває чутливість. Він покращує настрій, заспокоює, викликає почуття комфорту і затишку. Зазвичай дитина, який проживає в рожевій кімнаті, чутливий, доброзичливий, спокійний, не схильний до жорстокості і насильства. Однак бажано, щоб відтінок рожевого був максимально ніжним.

Дизайнери рекомендують оформляти дитячу в різних кольорах. І при виборі обов'язково враховуйте, наскільки довго дитині доведеться дивитися на деякі кольори. Ідеально - це розмежувати дитячу кімнату на зони з певними квітами. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим в тому, що в емоційному і фізичному плані дитина виросте здоровою.


← попередня: Як створити відчуття додаткового простору в квартирі
наступна →: Проекти заміських будинків в стилі фахверк

Дивіться інші розділи сайту

інтер'єр спальні
Інтер'єр дитячої ванній
Дизайн балкона
Ремонт квартири з дизайном інтер'єру
Дизайн спальні

Які ж кольору слід вибирати для оформлення кімнати?