Реклама
Реклама
Реклама

Вбудовувані пральні машини під стільницю: розміри і установка

  1. Види вбудованих машинок
  2. Яких розмірів бувають?
  3. Як розмістити під стільницею?

З появою пральних машинок працю всіх господинь значно спростився. Ця побутова техніка по праву вважається необхідністю для сім'ї з будь-яким достатком.

Але, на жаль, більшість наших співвітчизників продовжують проживати в квартирах з радянської плануванням, яка славиться досить зневажливим ставленням до простору ванної кімнати.

Але не варто відразу опускати руки і розташовувати машинку на кухні, як багато зараз роблять. Це помітно псує місце прийому їжі і створює багато шуму і вібрації. Погодьтеся, неприємно вечеряти після важкого робочого дня під звуки роботи пральки.

Є чудове рішення навіть для ванних кімнат скромного розміру. Оптимальним вибором стане установка машинки під стільницю. Зазвичай стільниця підтримує раковину і має вільний простір збоку від неї. Також бувають варіанти окремих стільниць.

Види вбудованих машинок

Найбільшого поширення і популярність у сучасних господарів отримали пральні машинки барабанного типу Найбільшого поширення і популярність у сучасних господарів отримали пральні машинки барабанного типу.

Зазвичай це автоматичні прилади. Вони дозволяють економити воду і електроенергію, зручні у використанні і звичні для всіх нас.

Але сучасні виробники, намагаючись підлаштуватися під потреби і можливості кожного, надають нам величезний вибір «стиралок».

Перш за все потрібно визначитися з типом машини за способом завантаження білизни:

  • Фронтальний (великий вибір моделей будь-якого виробника, ціна нижче, ніж у аналогів з вертикальним завантаженням, видно процес прання, верхня частина може використовуватися як додаткова поверхня, легше вбудувати в меблі ванної кімнати);
  • Вертикальний (можна додавати речі в процесі прання, маленька ширина, більш комфортний процес завантаження-вивантаження білизни).

Для розміщення «пральки» під стільницею більше підійде фронтальний тип. Це більш звичний варіант - дверцята відкриваються збоку і верх машинки вдає із себе додаткову поверхню. Цей тип більш доступний за ціною.

Але, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу вертикальний тип завантаження, то виявите свої плюси. Адже не потрібно буде залишати вільне місце для відкриття бічного віконця.

Якщо вам важливіше зберегти саме бічний простір навколо пральної машини, то актуальним стане варіант з відкидною стільницею. Мінусів у даному випадку буде відсутність верхньої робочої поверхні.

При виборі машини для подальшого вбудовування під стільницю найважливішим фактором буде її розмір. Залежать габарити від кількості погружаемого білизни.

Якщо «пралку» планується розмістити під умивальником, то зверніть увагу на сучасні малогабаритні моделі. Звичайно для сім'ї з великого числа людей такий варіант не підійде.

Завантаження сухої білизни невеликих і вузьких моделей до 4 кг. Але саме такі машини помістяться в саму маленьку ванну кімнату. Навіть в квартиру-студію такий прилад встане без проблем.

установка   пральної машини Канді на 3 установка пральної машини Канді на 3.5 кг під раковину у ванній кімнаті.

Дізнайтеся тут про особливості пральних машин з резервуаром для води.

Яких розмірів бувають?

Головними параметрами пральної машинки, якщо ви вирішили вбудовувати її у ванній кімнаті, буде її ширина Головними параметрами пральної машинки, якщо ви вирішили вбудовувати її у ванній кімнаті, буде її ширина. і висота. Стандартна висота зазвичай близько 85 см. Що не підходить для розміщення апарату під умивальником. Слід підібрати модель більш скромних розмірів.

Ширина звичайної «пральки» становить 60 см. Якщо ви зважилися вбудовувати машинку під раковину, то зверніть увагу на безліч компактних моделей. Ширина мініатюрних варіантів близько 35-40 см. Звичайно, ви заощадите місце за рахунок функціональності і місткості.

Залежно від займаного простору пральні машини з фронтальним відкриванням бувають:

  • повнорозмірні (розраховані на 5-7 кг сухої білизни). Висота 85-90 см, глибина 60 см, ширина 60 см.
  • вузькі (3,5-5,2 кг). Висота 85-90 см, глибина 35-40 см, ширина 60 см.
  • ультраузкіе (3,5-4 кг). Висота 85-90 см, глибина 32-33 см, ширина 60 см.
  • компактні (розраховані на 3 кг). Висота 68-70 см, глибина 43-45 см, ширина 47-50 см.

Габарити пральних машин з вертикальним завантаженням:

  • Глибина зазвичай близько 60 см,
  • висота - 85 см,
  • ширина: 40-45 см.

Як розмістити під стільницею?

Для початку необхідно зробити вимір передбачуваного місця рул Для початку необхідно зробити вимір передбачуваного місця рул

Як розмістити під стільницею?
Яких розмірів бувають?
Як розмістити під стільницею?