Реклама
Реклама
Реклама

Габарити дивана: кутового, модульного

  1. Як визначитися з розміром?
  2. Форми і моделі
  3. Розташування
  4. Конструктор для дорослих
  5. Місце для сну
  6. вибір
  7. На замовлення

КОРИСНЕ! Стати стрункою стало дуже просто. "ДОМ 2« Заради повернення на проект схудла на 25 кг! ... Детальніше тут

Купуючи м'які меблі, кожен з нас хоче, щоб модель краще вписалися в інтер'єр, стала його незамінною частиною. Щоб це сталося потрібно обов'язково враховувати колір і якість оббивної тканини, форму моделі і, найголовніше, габарити дивана. Тільки так й ніяк інакше можна добитися вдалого результату, яким в подальшому можна пишатися!

Як визначитися з розміром?

При виборі дивана для просторого приміщення, з розмірами моделі проблем як правило не виникає. Головне, щоб диван не був дуже маленький щоб не загубитися в кімнаті.

Якщо все-таки вибір припав на мініатюрну модель, можна купити два варіанти і цікаво обставити ними приміщення.
Щоб зрозуміти, який саме розмір м'яких меблів підійде для приміщення зі скромними габаритами, потрібно подумки уявити собі місце, де планується її розташувати. Для точності і впевненості, фахівці рекомендують, крейдою на підлозі намалювати контури з певними, з передбачуваними розмірами. При цьому обов'язково потрібно відступити місце від підвіконь і предметів опалення. Робиться це для того, щоб не обмежувати доступ до цих місць, якщо диван буде знаходитися в їх зоні. Тільки так можна зрозуміти, скільки місця займе диван, чи не потрібно буде ходити біля нього боком або вистачить місця для трансформації.

Вірний спосіб підібрати правильний розмір м'яких меблів - використовувати спеціальні, комп'ютерні програми, в яких можна у віртуальній кімнаті розташувати предмети меблів за бажанням.

Потрібно тільки внести дані про кімнату: ширина і довжина, габарити всіх предметів меблів і звичайно самого дивана. Деякі програми нададуть план кімнати, по якому буде зрозуміло, як розташовуються меблі. А інші, більш вдосконалені, зможуть надати картинку в 3D форматі, більше зрозумілу.
Якщо немає можливості скористатися програмою, найкраще використовувати усім відомий, старий, перевірений спосіб. Для цього потрібно взяти аркуш паперу в клітинку і, визначивши масштаб, накреслити межі кімнати і таким же способом "розмістити" там м'які меблі.

Зверніть увагу на ширину дверних прорізів, щоб не було образливо, якщо після доставки, довгоочікуваний предмет меблів не пройде за розмірами.

Форми і моделі

Сучасний ринок багатий всілякими моделями м'яких меблів, різних габаритів. Кутові, прямі, круглі, п-образні, напівкруглі варіанти можуть бути як більших розмірів так і самих маленьких.

Багато хто помилково припускають, що габарити кутових диванів не дозволяють обставити кімнату невеликого розміру
Багато хто помилково припускають, що габарити кутових диванів не дозволяють обставити кімнату невеликого розміру. Кутові варіанти можуть бути і невеликими, здатними розміститися в зовсім маленькій кімнаті і забезпечити своїх господарів великою кількістю місць, на яких зручніше посадити гостей.

Розташування

Останнім часом м'які меблі в приміщенні розміщують не тільки біля стіни, як багато хто звик бачити. Цікавим і незвичайним варіантом сьогодні вважається установка м'яких меблів в центрі кімнати, в залежності від квадратних метрів, це може бути мініатюрний диванчик або велика модель. Цей спосіб використовують для зонування простору.
Оригінально виглядають два однакових за зовнішнім виглядом і розміром варіанти, встановлені один навпроти одного. Це можуть бути і маленькі і великі моделі.

КОРИСНЕ! Стати стрункою стало дуже просто. "ДОМ 2" Заради повернення на проект схудла на 25 кг! ... Детальніше тут

Конструктор для дорослих

Модульні варіанти диванів заслуговують окремого розгляду. Ця модель зручніше для розміщення в приміщеннях з будь-квадратурою. Частини цього дивана можуть існувати і використовуватися, як окремі предмети меблів.
Днем елементи можуть перебувати в різних частинах кімнати, а основа - стояти на своєму постійному місці. А при необхідності маленький, прямий диванчик може знову стати великим просторим куточком. Збільшити місце сну в цьому випадку можна, використавши приставних пуф. Днем пуф можна використовувати в якості стільця або столика.
Якщо з'явилося бажання і можливість, розміри вже наявної моделі можна збільшити. Для цього достатньо купити в меблевому магазині ще один, додатковий, частину дивана, яка підходить по стилю.

Зверніть увагу, що окремі частини модуля можуть мати різний ширину, висоту спинки, підлокітника. І тільки правильно склавши всі деталі модуля, подібно до конструктора, можна зробити одну єдину, цікаве композицію.

Місце для сну

Щоб визначити, який шириною повинно бути спальне місце, потрібно вирішити скільки людина на ньому відпочиватимуть. Якщо модель призначена над людиною разом, ширина спального місця повинна бути не менше 80 см, для двох дорослих осіб - не менш як 140 см.
Щоб визначити, який шириною повинно бути спальне місце, потрібно вирішити скільки людина на ньому відпочиватимуть
Стандартна довжина місця для сну 195 см - 205 см, зверніть увагу, що для комфортного сну, довжина повинна бути бути на 15-25 см більше зростання людини. Якщо зростання людини більше 195 см, то доведеться розглядати замовлення меблів за індивідуальними розмірами.

вибір

Для зручного і швидкого пошуку моделі необхідного розміру, багато меблеві інтернет-магазини, надають прекрасну, зручну послугу.

Щоб не сидіти годинами на сайті, в пошуках вдалого варіанту, легше просто в певну пошукову систему сайту ввести потрібний розмір дивана і він надасть для покупця масу відповідних варіантів.

На замовлення

Існує маса випадків, коли покупець не може знайти певну модель потрібного розміру. У таких моментах, виробник іде назустріч покупцеві і виготовляє модель за індивідуальними розмірами. Тільки зверніть увагу, на конструктивні особливості моделі. У деяких випадках можна збільшити модель тільки на певний крок, наприклад, 100 см, 150 см, 200 см.

При покупці, обов'язково потрібно врахувати, що тримісний диван від одного виробника може бути просторою настільки, що на ньому можна розміститися вп'ятьох, а в іншого - тільки вдвох. Це говорить про те, що у кожного виробника поняття "двомісний", "тримісний" - різний. Обов'язково потрібно брати з собою сантиметрову стрічку або рулетку і на місці перемірювати виріб.

Схожі статті Схожі статті

Як визначитися з розміром?
Як визначитися з розміром?