Реклама
Реклама
Реклама

Преса | радіо Прага

Вищий адміністративний суд ЧР скасував серію постанов про обмеження доступу на територію шести областей національного парку Вищий адміністративний суд ЧР скасував серію постанов про обмеження доступу на територію шести областей національного парку   Шумава, повідомляє газета HOSPODÁŘSKÉ NOVINY Шумава, повідомляє газета HOSPODÁŘSKÉ NOVINY. Суперечка виникла на підставі скарги громадянського активіста Вацлава Ржезнічека, переконаного в тому, що режим охорони лісового парку є надто суворим, через що в шести його областях, що становить приблизно десяту частину всієї території національного парку, туристам доводиться пересуватися виключно по позначених стежках. Активісту вдалося пред'явити суду переконливі аргументи, що стосується альтернативи охорони деяких птахів або тварин. «Адміністрації даного лісового господарства доведеться вжити інших заходів з охорони глухого тетерева, відтепер любителі лісових прогулянок зможуть подорожувати в даній області вільно», - заявив заступник директора Управління національним парком Шумава.

У новій будівлі Національного музею співають комахи Тайваню, повідомляє заголовок статті в газеті PRÁVO, інформуючи тим самим про початок У новій будівлі Національного музею співають комахи Тайваню, повідомляє заголовок статті в газеті PRÁVO, інформуючи тим самим про початок   цікавою виставки, яка прибула з Національного природознавчого музею Тайчжуна до чеської столиці цікавою виставки, яка прибула з Національного природознавчого музею Тайчжуна до чеської столиці. Відвідувачі завдяки цікавій експозиції дізнаються, кого по праву можна вважати певцом- комахою, скільки видів такого специфічного мелодійного сигналу існує в світі, а також яким цілям служить це саме співає жжужаніе і стрекотіння дрібних мешканців наземно-повітряного середовища. В ході виставки завдяки інтерактивній програмі можна не тільки осягнути таїнства світу комах, а й, наприклад, створити власну композицію з їх вокальних партій. Виставка є пересувний, прибула до Праги з Будапешта і триватиме в Чехії до 20 лютого, після чого їй належить шлях в Нідерланди.

Поставки молока і молочних продуктів з дотацією в загальноосвітні установи Чехії підвищилися з січня до жовтня нинішнього року в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року майже на 73% і досягли приблизно 11 тисяч упаковок. Згідно з інформацією газети LIDOVÉ NOVINY, до даної програми в нинішньому році підключилося 2 880 шкіл, це на 41% більше, ніж в минулому році. «Для виробників молока це ефективний спосіб збуту їх продукції, а для дітей - можливість в будь-який час вибрати свіжий і здоровий із молокопродуктів», позитивно оцінив результати проекту міністр сільського господарства Чехії Іван Фукса