Реклама
Реклама
Реклама

Парки замість кладовищ: в Раді з'явився законопроект про біозахороненіях

Такі біозахороненія в спеціальних парках не передбачають звичних надгробків - тільки табличка з ім'ям померлого, датами народження і смерті. Такі біозахороненія в спеціальних парках не передбачають звичних надгробків - тільки табличка з ім'ям померлого, датами народження і смерті

У звичайних парках поховань не буде, для цього створять нові / фото УНІАН

Під час біозахороненія використовують спеціальні матеріали, які розкладаються за п'ять років і не завдають шкоди екології. Тому скоро в Україні можуть почати ховати не тільки на кладовищах і в колумбаріях, але і в парках, йдеться в сюжеті ТСН.

"У світі це вже стало трендом. Італійські дизайнери пропонують ховати людей в спеціальних еко-капсулах, в яких прах людини служить добривом для дерева. І це символізує не кінець, а новий початок", - йдеться в сюжеті.

Читайте також "Похоронний армагеддон": в ВР готують зміни до закону, що дозволяє ховати померлих тільки після експертизи

Однак у звичайних парках поховань не буде. Для цього створять нові.

"Деякі люди уявляють собі таку картину, що вони прийдуть на майданчик з дітьми, а поруч будуть поховання, атракціони, гойдалки. Це зовсім інше мається на увазі", - зазначив інженер з екології "Київського крематорію" Андрій Ященко.

Зараз в Києві для поховань відкритим залишилося тільки одне кладовище . Та й там скоро не вистачить місця. А через 2 роки закінчаться місця і в столичному колумбарії. Запропоновані новації повинні вирішити цю проблему. Крім того, таке еко-поховання буде вдвічі дешевше традиційного.

Автори законопроекту розповіли, що орієнтувалися на світовий досвід. "У світі вже є таке поширене назва як зелені кладовищі. Або еко-кладовище. Є навіть назва британське - еко-етичне кладовищі", - сказала керівник відділу комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку Ольга Бажко.

Такі біозахороненія в спеціальних парках не передбачають звичних надгробків. Тільки табличка з ім'ям померлого, датами народження і смерті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter