Реклама
Реклама
Реклама

Ремонт 2-х кімнатної квартири - ідеї оформлення інтер'єру кухні і дизайну прихожей

  1. Як перепланувати двокімнатну квартиру
  2. Приклад ремонту двокімнатної квартири
  3. Ремонт кухні в двокімнатній квартирі

Ринок нерухомості широкий і різноманітний, але двокімнатні квартири справедливо мають найбільший попит
Ринок нерухомості широкий і різноманітний, але двокімнатні квартири справедливо мають найбільший попит. Їх розміри дозволяють досить легко організувати всі необхідні зони, а ціна робить придбання такого житла відносно доступним.

Всі етапи створення інтер'єру вимагають ґрунтовного підходу. В процесі роботи потрібно врахувати всі ідеї та побажання замовника, щоб отримати комфортне, ергономічне і красиве простір.

Зазвичай, в маленьких двокімнатних квартирах для розкриття всіх можливостей наявних площ необхідна перепланування. При стандартному плануванні часто присутні площі, потенціал яких витрачається даремно, такі як зайві коридори і транзитні зони в кімнатах. Тому такі квартири швидше зажадають уваги до функціональних характеристик і їх коригування.

Зазвичай, в маленьких двокімнатних квартирах для розкриття всіх можливостей наявних площ необхідна перепланування

Як перепланувати двокімнатну квартиру

Ось деякі основні моменти, які наша архітектурна майстерня рекомендує врахувати, починаючи перепланування квартири:

  1. Стилістику слід вибирати, враховуючи можливості простору і характеристики кімнат, причому це необхідно зробити до того, як ви візьмете робітників і приступите до ремонту. Краще вибрати сучасний стиль, більш функціональний і менш насичений декором.
  2. Візуально розширити простір можна використовуючи світлі і пастельні тони. Не варто використовувати для великих поверхонь темні або насичені кольори, це зробить зворотний ефект.
  3. Візуально збільшити простір так само можна, використовуючи в оздобленні стін дрібний малюнок.
  4. Стеля краще фарбувати у світлі тони, а краще просто в білий. Темна стеля візуально знизить висоту кімнат, і буде психологічно тиснути.
  5. Віддаючи перевагу вбудованій в гіпсокартонний дворівнева стеля точкового освітлення, можна візуально збільшити висоту стін.


Віддаючи перевагу вбудованій в гіпсокартонний дворівнева стеля точкового освітлення, можна візуально збільшити висоту стін

Приклад ремонту двокімнатної квартири

Прикладом такого ремонту може служити один з наших об'єктів в Дніпрі (Україна). У маленькій квартирі було створено зручне і красиве простір, комфортне для проживання сім'ї з чотирьох осіб (пара з двома дітьми).

У цій квартирі ми застосували такі рішення:

  1. Кухня об'єднана з вітальнею
  2. , За рахунок чого створюється центр квартири великої площі (наскільки це можливо в умовах хрущовки). Для цього в несучій стіні між кухнею та вітальні зроблений великий отвір. Це стало можливим завдяки тому, що квартира знаходиться на верхньому поверсі і перекриття над нею не несе великих навантажень. Зрозуміло, отвір був ретельно укріплений.
  3. Площа вітальні збільшена за рахунок збільшення балкона, повного його скління і утеплення, і розширення отвору ведучого на балкон. На балконі виділена зона їдальні.
  4. Санвузол збільшений за рахунок коридору між передпокоєм і кухнею. Коридор був повністю прибраний.
  5. Крайня кімната розділена на дві, які перетворені в дитячу і спальню батьків. Таким чином, квартира не має «транзитних» спалень, які вкрай незручні.
  6. Підвіконня в кухні перероблений в робочу поверхню, а холодильник захований в нішу, площа якої з'явилася після скасування «зайвого» коридору.

Підвіконня в кухні перероблений в робочу поверхню, а холодильник захований в нішу, площа якої з'явилася після скасування «зайвого» коридору

Ремонт кухні в двокімнатній квартирі

Ремонт кухні в двокімнатній квартирі вимагає особливого підходу. Зазвичай, це невеликий простір, яке включає в себе різні комунікації, що псують інтер'єр. Низькі стелі. Але ці проблеми можна вирішити, враховуючи рекомендації по розширенню простору.

Кілька порад щодо розширення простору малогабаритної кухні в хрущовці:

  1. Поєднання кухні з вітальнею. Наше завдання створити в хрущовці велике центральне простір і такий варіант перепланування дозволяє візуально зробити і кухню і вітальню більше.
  2. Збільшення кухні за рахунок прилеглих приміщень. Якщо, з якоїсь причини, варіант кухня-вітальня не прийнятний, можна зробити перепланування за рахунок коридору і комори. Таким чином, ми збережемо кухню, як ізольоване приміщення, але збільшимо її в розмірі.
  3. Переробка підвіконня в стільницю. Один з прихованих резервів функціональності на кухні хрущовки це підвіконня. Його можна переробити і використовувати як барну стійку або стільницю.
  4. Меблі і стіни повинні бути світлими. Світлий тон в оздобленні стін візуально збільшить простір кухні. Точно продумана кухонні меблі теж заощадить простір.

В   альбомі нашої групи в facebook   ви знайдете більше фото за матеріалами даної статті

В альбомі нашої групи в facebook ви знайдете більше фото за матеріалами даної статті.
підписуйтесь на нашу сторінку і стежте за новинками в дизайні.