Реклама
Реклама
Реклама

Реально зняти квартиру за 3 тисячі гривень в різних містах

За 3000 гривень в різних містах України можна орендувати як вбиту квартиру на околиці з голими стінами, зламаним унітазом і тарганами, так і шикарні хороми в центрі міста з відеодомофоном і системою «розумний дім» За 3000 гривень в різних містах України можна орендувати як вбиту квартиру на околиці з голими стінами, зламаним унітазом і тарганами, так і шикарні хороми в центрі міста з відеодомофоном і системою «розумний дім». Незважаючи на такі крайнощі, є в сфері найму житла в країні і загальні риси - наприклад, повсюдна необхідність платити не тільки за перший, але і останній місяць проживання, а також часті обмани з фото в оголошеннях.

ЗАКАРПАТТЯ: з прасками і в ідеалі для своїх

В Ужгороді за 3000 грн можна зняти непогану 1-кімнатну квартиру недалеко від центру, укомплектовану всім необхідним, або ж двушку з умовами нижче середнього на околиці. «У однушках серед обов'язкових умов в вдалих варіантах - свіжі шпалери, пластикові вікна, необхідні меблі в нормальному стані, телевізор, праска, пилосос, інтернет, акуратний санвузол, кухня з несучасним холодильником, іноді з мікрохвильовкою, - розповіла« Сьогодні »ужгородський брокер Еріка Старух.

- У невдалих варіантах буде те ж саме, але старше років на 5-10. Від комплектації залежить, що захоче господар за «комуналку»: оплату тільки газу і води або ще й опалення. Також ужгородські орендодавці намагаються «брати» дрібницями типу електрочайника, праски, ТВ і не зволікають з ремонтом, якщо щось зіпсувалося. А псується, до речі, все досить часто, адже багато будинків старі ».

За словами брокера, найбільший попит в місті якраз на житло за 2500-3000 грн (середня ж ціна по Ужгороду - від 3500 грн). Багато орендарів заради такої ціни готові самі щось докуповувати і ремонтувати. Місцеві ріелтори не відзначають плинності орендарів - люди з'їжджають досить рідко, якщо зняли житло надовго. Нюанс - квартиру або будинок в Ужгороді охочіше здадуть місцевим, а не приїжджим з інших областей.

ДНІПРОПЕТРОВСЬК: мило тільки на фотографії

Останнім часом ціни в місті злетіли, і за 3000 грн однокімнатні квартири сильно змарніла, а двокімнатні взагалі здаються порожніми або з обстановкою «привіт з 60-х». «Старі ліжка і шафи, шпалери добре якщо просто тримаються, є телевізор, ледве живий холодильник і убита плита. Причому це стосується будь-якого району міста, навіть віддаленого, - каже місцевий ріелтор Інна Світлична.

- Вікна можуть бути не металопластикові, ванна - з радянською плиткою, а наявність пральки і гарячої води буде великим везінням. Іноді ті, хто був налаштований знімати житло надовго, не витримують і шукають більш осудні умови за трохи більші гроші. До того ж квартири за цю суму майже завжди здаються з незручною транспортною розв'язкою.

В оголошеннях господарі серед достоїнств вказують наявність міського телефону, інтернету, консьєржа ». Однокімнатну квартиру на тверду трійку в Дніпрі дешевше 3500 грн не знімеш. Ще одна особливість місцевого ринку нерухомості - брехливі фото. «Ми пожили в шести обласних містах України, і ніде фото не брешуть так, як в Дніпрі. Ми об'їхали незліченну кількість квартир - і реальність завжди була в сто разів гірше, ніж на фото », - розповіла колишня мешканка Горлівки Надія Хворостяна.

ПОЛТАВА: «розумний будинок» і своя баня

У Полтаві за 3000 грн вам світить непогана трикімнатна квартира з претензією на євроремонт, хороша двушка або відмінна однокімнатна квартира з усім необхідним - незалежно від району. «Остання може бути навіть з дверним відеодзвінком і системою« розумний будинок », коли світло включається під час перебування когось в кімнаті і вимикається відразу після його виходу, - каже полтавський брокер Наталя Батир.

- Траплялися й варіанти, де за цю суму здавали півбудинку на дві кімнати з окремим виходом і двором. Будинок теплий, металопластикові вікна, економний двоконтурний котел, всі зручності, вбудована кухня, добротні меблі і техніка. До того ж в приватному секторі умови доповнюються такими речами, як ділянку, сарай, погріб, баня, місце для машини ». Колеги Наталі додають, що оголошень про що здаються цілих будинках в Полтаві в принципі істотно менше.

«Половинки» ж в місті «ведуть» навіть швидше, ніж квартири (не люблять хіба що вдома з пічним опаленням). З цікавого - в приватному секторі орендодавці люблять акцентувати увагу на близькість церков і магазинів, а орендарі обов'язково цікавляться порядністю сусідів і намагаються домовитися, щоб можна було завести домашню тварину.

ХАРКІВ: «хронічні хвороби» сантехніки і меблів

У центрі міста за 3000 грн квартиру зняти нереально, а ось на околиці - запросто. «Швидше за все, це буде однокімнатне житло в панельному будинку, в міру тепле взимку, з перебоями у водопостачанні (це в принципі не рідкість для Харкова), радянським ремонтом,« літній »меблями і сантехнікою, - розповіла місцевий ріелтор Анна Куликова. - Зручності, до речі, в принципі бич харківських бюджетних квартир, і господарі вперто не хочуть нічого змінювати.

У 70-80% дзвінків нам клієнти підкреслюють, що в квартирі має бути тепло, хороша ліжко і нерозбитий працює унітаз ». Хоча орендарям, за словами Анни, часто вдається домовитися, щоб рахунки за опалення брав на себе господар. Втім, останні часто хитрують: якщо здача квартири в оренду збігається з початком отопсезона, вони підвищують ціну оренди рівно на суму рахунку за опалення, а влітку можуть великодушно зробити знижку.

Для контрасту ріелтор навела приклад сусіднього Чугуєва, де за 3000 грн можна зняти дійсно хорошу однушку з відмінною начинкою: теплу, з євроремонтом, новими ванною та кухнею, добротної сантехнікою, пралка, постійною гарячою водою, СВЧ, посудомийної машиною, новим холод