Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну, (дизайн однокімнатної квартири) а двокімнатної в трикімнатну.

Як зробити свою квартиру зручною для житла (дизайн однокімнатної квартири)
Як зробити свою квартиру зручною для житла (дизайн однокімнатної квартири)    Типові забудови рідко збігаються з нашими бажаннями Типові забудови рідко збігаються з нашими бажаннями. Тому багато видозмінюють своє житло під власний смак. Перепланування однокімнатної квартири - це далеко не рідкість. Таким чином можна зробити приміщення більш зручними для проживання. Подивимося, як саме протікає цей процес, які у нього є особливості.
Коротко зазначимо, що правильна перепланування однокімнатних квартир повинна бути узгоджена в БТІ і багатьох інших інстанціях. Самовільна зміна приміщень карається законом.
Отже, для початку потрібно створити ескіз Ваших майбутніх приміщень. Обмежений простір однієї кімнати не дає сильно розвернутися, змінювати практично нічого. Проте підкажемо, в якому напрямку можна творити. По-перше, можна розширити простір кімнати, об'єднавши її з коридором. По-друге, вбудовані шафи також можуть бути розібрані і замінені звичайними комодами. Нарешті, можна зробити перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну. В такому випадку зазвичай доводиться пожертвувати балконом або кухнею. Природно, при цьому необхідно буде утеплити балкон, перенести опалювальні прилади. Кухонний гарнітур може бути встановлений уздовж однієї із стін спільної кімнати. На місці колишньої кухні можна зробити дитячу кімнату або спальню.
Ескіз дозволяє спочатку прорахувати все до дрібниць. Крім того, він в обов'язковому порядку повинен бути затверджений. Тому не можна нехтувати цим етапом. Виконати його можна як самостійно, так і скориставшись послугами фахівця-інженера.
Потім настає довгий етап узгодження всіх необхідних документів. Залежно від довжини черг, він може тривати до трьох місяців. Після отримання дозволу на перепланування двокімнатної квартири можна приступати безпосередньо до будівельних робіт.
Зауважимо, що навіть повна переробка всієї квартири обійдеться набагато дешевше, ніж покупка нової, її замовлення за індивідуальним планом. Крім того, ця операція вигідніше і за термінами. Будівництво нового будинку може тривати роками, тоді як перепланування може пройти в лічені місяці.
Коли затверджені всі необхідні ремонтні роботи, настає ясність з термінами. В ідеалі хочеться, щоб все пройшло як можна швидше, але це рідко вдається. При невеликих змінах квартири можна впоратися з усім за 3-4 тижні. Якщо ж потрібно перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну з виконанням елітного ремонту, то загальний термін робіт може скласти до 10 місяців. Найкраще найняти для цих робіт професійну бригаду, а не намагатися виконувати все самостійно. Робота зі зламу і зведення стін - це далеко не так просто, як поклейка шпалер.
Природно, в процесі робіт в план можуть бути внесені зміни. Якщо Ви бачите, що батарею опалення краще буде пересунути на пару метрів в сторону, то з цим не виникне складнощів. Інша справа - якщо виявиться, що після перепланування квартира не стала зручніше. В такому випадку доведеться заново проходити всі офіційні інстанції, щоб стверджувати новий ескіз.
Відзначимо також деякі обмеження, з якими можна зіткнутися при переплануванні однокімнатної квартири в двокімнатну, або двокімнатної в трикімнатну. Потрібно точно встановити, які стіни є несучими - їх чіпати не можна. Також від проведення робіт не повинні постраждати інші мешканці - всі комунальні служби повинні функціонувати в колишньому стані, зокрема електропроводка, опалення, протипожежна система.