Реклама
Реклама
Реклама

Перепланування двокімнатної квартири: фото, ідеї, варіанти. Дизайн інтер'єру з прикладами

  1. Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну
  2. Варіанти перепланування двокімнатної квартири
  3. Перепланування двокімнатної квартири в хрущовці

У сучасних квартирах проблема їх перепланування не викликає особливих труднощів у зв'язку з тим, що ще на етапі проектування житлового будинку архітекторами закладається така можливість У сучасних квартирах проблема їх перепланування не викликає особливих труднощів у зв'язку з тим, що ще на етапі проектування житлового будинку архітекторами закладається така можливість.

Складніше йде справа з квартирами в давно побудованому будинку. Особливо проблематична і затребувана перепланування в квартирах, які умовно називаються «хрущовки».

Пояснюється це тим, що таке житло будувалося в післявоєнні роки на хвилі жорстокого дефіциту житлового фонду. У той час якість цих квартир цілком влаштовувало новоселів.

Тим більше, що хрущовки будувалися в розрахунку на пару десятиліть експлуатації. На практиці все склалося інакше і таке житло все ще експлуатується, хоча і не відповідав сучасним вимогам до якості і планування квартир.

Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну

Як стверджує статистика, середня сім'я, що складається з 2-4 чоловік володіє, як правило, двокімнатною квартирою. Стандартність її планування не надає можливості облаштувати ізольовану робочу кімнату, майстерню або окрему гардеробну.

Необхідність у додатковому окремій кімнаті особливо загострюється, коли в родині передбачається поповнення або коли виросли різностатевим дітям потрібні окремі кімнати. Виходом виникає ситуації є перепланування наявної двокімнатної квартири в трикімнатну.

В якості підготовки до зміни існуючої планування житлового простору слід ретельно проаналізувати всі питання по майбутніх робіт.

1. Необхідно з'ясувати, який тип конструкції будівлі у вашому домі. Якщо житло перебуває в панельному будинку або хрущовці, то доведеться враховувати обмеженість можливостей перепланування кімнат. Важливо також з'ясувати вид будівельних матеріалів, з яких побудовано будівлю.

Дуже корисним є докладне знайомство з таким документом, як Будівельні норми і правила. Це дозволить уникнути порушення існуючих обмежень, викликаних переплануванням.

2. З урахуванням зібраної інформації можна приступити до складання проекту перепланування квартири. При цьому не можна:

- порушувати цілісність несучих опор, стін або балок;
- переносити в зону житлових кімнат кухню і санвузол. Це можна зробити тільки за погодженням з органами муніципальної влади.

Це можна зробити тільки за погодженням з органами муніципальної влади

3. У процесі складання проекту перепланування дуже корисною може бути консультація з фахівцем-будівельником. Він зможе підказати найбільш безпечний і реалізований з практичної точки зору варіант перебудови квартири.

Справа в тому, що різні варіанти перепланування кімнат можуть по різному втілюватися в життя з урахуванням можливостей, які надають нові будівельні матеріали і технології.

Після узгодження всіх питань по проекту і його затвердження у відповідних інстанціях, можна починати перебудову. Найчастіше роботи з перепланування квартири передбачають знесення або перенесення стін і будівництво нових міжкімнатних перегородок.

При знесенні перегородок з гіпсу або інших легких матеріалів не повинна заподіюється шкода міцності конструкції будинку, оскільки такі стіни не можуть бути несучими.

Новоспоруджувані перегородки повинні задовольняти вимогам міцності і мати хорошу звукоізоляцію. Їх можна виготовляти з термоблоків, блоків з пінобетону, каркасні з гіпсокартону, ДСП або фанери. В останньому випадку обов'язково застосування звукопоглинальних матеріалів. У новій ванній кімнаті перегородку краще виготовити з цегли, що дозволить надійно обробити її керамічною плиткою.

Варіанти перепланування двокімнатної квартири

Найчастіше перепланування йде по шляху поділу великої кімнати на дві меншої площі. При цьому слід пам'ятати, що площа, наприклад, дитячої, в кінцевому результаті повинна вийти не менше 9 кв.м .. Знову отримане приміщення після перепланування не повинно втратити наявності природного освітлення.

Знову отримане приміщення після перепланування не повинно втратити наявності природного освітлення

Інший варіант перепланування, що дозволяє виграти додаткову житлоплощу - об'єднання санвузла. Це може дати виграш на метр і навіть більше. Слід враховувати, що будь-які роботи, пов'язані з перенесенням ванної та туалету, повинні супроводжуватися нанесенням гідроізоляційних покриттів, що затримують поширення вологи і вологого повітря за межі квартири, минаючи штатну каналізацію.

Слід враховувати, що будь-які роботи, пов'язані з перенесенням ванної та туалету, повинні супроводжуватися нанесенням гідроізоляційних покриттів, що затримують поширення вологи і вологого повітря за межі квартири, минаючи штатну каналізацію

Ще одним варіантом перепланування квартири є включення площі лоджії в житловий простір. Це вимагає виконання серйозних робіт по знесенню розділяє кімнату і лоджію стіни. Зате в результаті розмір отриманого приміщення дозволяє створити додаткову окрему кімнату.

Перепланування двокімнатної квартири в хрущовці

Здійснення перепланування двокімнатної квартири в хрущовці часто обмежується спочатку малим розміром житлової площі. Тут найчастіше перепланування має на меті - зробити з прохідної кімнати - ізольовану. У деяких плануваннях такий варіант цілком реалізуємо, за рахунок зведення додаткових перегородок.

У деяких плануваннях такий варіант цілком реалізуємо, за рахунок зведення додаткових перегородок

Створення додаткового коридору дозволяє зробити окремий вхід в колишню прохідний кімнату. Втім, наявність великої лоджії і спарених вікон в кімнатах часом відкривають можливості для істотного поліпшення існуючої планування квартири.

Ще фото інтер'єрів: