Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн проект двокімнатної квартири 50-60 кв м в панельному будинку і хрущовці

  1. Спільна і роздільне планування
  2. Перепланування: бути їй чи не бути
  3. зонування кімнат
  4. Важлива складова інтер'єру квартири - декор

Двокімнатні квартири є найбільш поширеними і затребуваними. Це обумовлюється їх плануванням і достатню площу, якої вистачає для розміщення сім'ї з декількох чоловік. Підбирати дизайн, для такого житла необхідно з огляду на особливості планування, площі і кількості, які проживають в квартирі. На сьогоднішній день існує маса варіантів, що дозволяють комфортно і красиво облаштувати стандартну двокімнатну квартиру.

Як не дивно, але 2-х кімнатні квартири, є найпопулярнішими на ринку будівництва і покупки житла. Раніше, в більшій мірі будувалися саме такі квартири. У процентному співвідношенні від загального будівництва житла вони займали велику частку - 60%. Квадратура приміщення для «хрущовки» близько 40-45 квадратних метрів, а для «сталінок» характерна площа 50 квадратних метрів. Перш ніж планувати дизайн проект двокімнатної квартири необхідно знати, яка кількість людей живе в квартирі.

Практично всі квартири, які будувалися за часів правління Хрущова однотипні. Вони не відповідають сучасним параметрам. В основному туалет і ванна кімната суміщені, а кімнати тісні і непрактичні, з низькою стелею. При великому бажанні, можливо, зробити функціональним і практичним дизайн двокімнатної квартири в хрущовці. Але виконаний він повинен бути професійно і зі смаком.

Спільна і роздільне планування

Кімнати спільні - планування в таких кімнатах розташована таким чином, що зайти в далеку кімнату можна, тільки якщо пройти через «прохідну» кімнату. Для кого-то це в порядку речей, так як прохідна кімната служить залом, а далека спальною кімнатою. Якщо в квартирі живе сімейна пара без дітей, таке планування цілком підходить для них, і спільні кімнати цілком зручні.

Якщо розглядається варіант будинку «хрущовського» будова, то кухня в таких квартирах невелика, але для чоловіка холостяка, ідеальний варіант. Якщо ж в такій квартирі проживає сімейна пара, то такий кухні їм буде мало, і тоді на допомогу може прийти варіант ремонту - з'єднання однієї кімнати і кухні.

Не всі варіанти планування можуть підійти під варіант з'єднання. Загальна площа, що виходить при з'єднанні, тепер поділяється між двох. Бувають такі випадки, що площі, на якій була стіна-перегородка цілком достатньо для кухні. І тоді залишилися площа кімнати зонується на їдальню і вітальню кімнату.

Подружжю з дітками такий варіант не підходить. Так як прохідна кімната використовується для спальні, а далека відводиться для дитячої кімнати. Для діток це зручний варіант, так як вони в основному лягають спати раніше батьків. А ось для батьків такий варіант не дуже зручний, ніякої приватності і усамітнення. Для такої проблеми знайшлося відмінне рішення, перенести стіни або ж скористатися установкою додаткової перегородки або провести зміщення дверного отвору.

Хоч цей і варіант відмінний для вирішення цієї проблеми, але у нього є свій недолік: забирається корисна площа кімнати. На щастя, це трапляється не у всіх випадках, в деяких, навпаки, площа кімнати при поділі виходить більше. Якщо говорити про «хрущовках», то, як відомо, в таких квартирах багато комор, і об'єднавши, комору і кімнату вийде більше житлова площа. Можливий такий варіант, переробити 2х квартиру в трикімнатну. Це можливо зробити тільки в тому випадку, якщо вам дозволяє площа далекої кімнати квартири, вона ділиться на дві частини і використовується як дитяча і спальня для батьків. А прохідна кімната вже стає вітальні або залом. Для сімейної пари з дітьми більш підходить роздільне планування двокімнатної квартири, тому, що в обидві кімнати прохід знаходиться окремо, з коридору. При такому варіанті залишаються задоволені всі.

Такий варіант ще зручний для холостяків або для пар без дітей, тоді одну з кімнат об'єднують з кухнею, за рахунок цього можна зробити популярну квартиру - студію.

Житлову площу можна збільшити ще за рахунок об'єднання площі кімнати і лоджії або балкона. Зараз цей спосіб користується великою популярністю. Принцип здійснюється таким чином:

  • забирається віконна рама;
  • забирається рама з дверного отвору;
  • залишається частина стінки.

Залишена частина стіни може виконувати функцію тумбочки. Також, можливо і її часткове видалення. Чому саме так? Тому що частина, яка раніше була підвіконням, не несе навантаження. Отвір, який залишився, оформляється аркою, щоб гармоніювати з дизайном кімнати.

Важливий момент: якщо ви вирішили об'єднати площа кімнати і балкона, то слід взяти якісні пластикові системи вікон і зайнятися утепленням площі, де раніше був балкон.

Перепланування: бути їй чи не бути

Якщо у вас в планах зробити дизайн двокімнатної квартири 50 кв м фото, насамперед ви повинні вирішити, наскільки глобальним буде ваш ремонт. Якого роду буде ваш ремонт: ремонт капітальний з переплануванням або просто косметичний. Перепланування - це усунення і переміщення стін, які не несуть в собі користі і функціональності.

Важливий момент: категорично забороняється зносити несучі стіни, так як може відбутися руйнування, на них тримається вся конструкція будинку. Коштувати задуматися про відповідальність за майно і життя інших людей.

Для того щоб точно знати слабкі місця у вашому будинку, коштувати скористатися готовим дизайн проектом двокімнатної квартири. Кращим варіантом буде, якщо у вас є можливість запросити фахівців, які дозволяють виконувати роботу по розширенню дверних прорізів, знесенню повністю і частково стін.

Поради для дизайну без перепланування:

  • дизайн інтер'єра двокімнатної квартири за допомогою багатьох хитрощів, можливо, збільшити площу квартири візуально;
  • застосування в дизайні всіляких гіпсокартонних конструкцій, наприклад: ніш, полиць, навісів, допоможе збільшити корисну площу в квартирі. Збільшення простору квартири, можливо ще за рахунок надання дверних отворів арочного типу. Це дозволить на 25% збільшити візуально площа квартири;
  • за рахунок дзеркал і дзеркальних поверхонь (колон, ніш, стін, дверей) можна збільшити не тільки простір, але і створити сучасний дизайн двокімнатної квартири;
  • Завдяки правильному вибору матеріалів для обробки і грамотному підбору кольорів, істотно економити місце.

Важливий момент: візуально збільшать простір світлі тони, а звужує - темні. Ось для цього стелю робиться в світлих тонах, кімната робиться візуально вище.

зонування кімнат

Кілька моментів про зонування простору і багатофункціональності предметів:

  • слід враховувати, виконуючи дизайн двокімнатної квартири в панельному будинку, що для кожної людини з родини, мабуть, особистий простір, хоч і найменше;
  • метод зонування - основоположний прийом мистецтва дизайну, несе в собі багато корисного. Відчутний ефект видно навіть при поділі на кілька зон однієї кімнати;
  • в основному на робочу і обідню зону можна розділити кухню. Іноді кухня виконує функцію і вітальні-їдальні;
  • основна кімната зонується на зону відпочинку, де можна розслабитися на дивані, дивлячись, телевізор і робочу, з комп'ютером або ноутбуком. Робиться це за допомогою легких перегородок або ширм. Якщо ж перегородки будуть важкими і громіздкими, простір візуально буде менше.

Перш ніж планувати ремонт з нуля, необхідно розуміти, що далеко не кожен може впоратися з ним самостійно. Може бути, все ж слід скористатися вже готовим дизайн проектом двокімнатної квартири? Його краще мати ще задовго до початку будівельного процесу. В ідеалі, звичайно, скористатися послугами професійного дизайнера, його допомога значно скоротить час на всіх етапах. Також дизайнер допоможе правильно підібрати вид меблів і елементи декору для вашого житла.

Важлива складова інтер'єру квартири - декор

Як після того як виконаний ремонт в квартирі , Необхідно правильно підібрати елементи декору для неї:

  • статті в інтернеті про дизайн двокімнатної квартири 60 кв. м., фото приклади будуть не зайвими для вас;
  • намагайтеся не перевантажувати вашу квартиру меблі, нехай яка вона б гарна була;
  • нехай меблів буде мінімум, але вона повинна бути практична і функціональна;
  • виберіть для своєї квартири якомога більше функціональних меблів, яка буде економити простір приміщення: розкладні дивани, крісла, столи, комоди, які будуть поєднувати в собі кілька функцій.

Важливий момент: світлі відтінки і кольори, легкі матеріали, повинні переважати при дизайні віконних штор. Вони візуально піднімуть простір, надавши почуття легкості. Також не варто вішати важкі завіси темних кольорів, вони зіпсують весь вигляд інтер'єру.

Правильно продуманий дизайн інтер'єру двокімнатної квартири дозволить зробити ремонт із задоволенням і створити для життя максимально комфортні і функціональні умови.

Відео дизайн двокімнатної квартири

Чому саме так?
Може бути, все ж слід скористатися вже готовим дизайн проектом двокімнатної квартири?