Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн двокімнатної квартири, 25 фотоідей

  1. Дизайн малогабаритної двокімнатної квартири
  2. Перепланування та зонування
  3. Справа смаку і фантазії
  4. висновок
  5. Ознайомтеся з фото прикладів дизайну двокімнатної квартири:

Оформлення двокімнатної квартири - справа непроста. Здавалося б, тут набагато більше простору для творчих пошуків і створення неповторного дизайну, ніж в однокімнатній квартирі, однак реалізовувати будь-якої масштабний задум варто з обережністю.

Дизайн-проект двокімнатної квартири може бути найрізноманітнішим
Дизайн-проект двокімнатної квартири може бути найрізноманітнішим. Незалежно від того, вирішили ви провести ремонт самостійно або ж звернулися за допомогою до фахівців, необхідно враховувати особливості самого простору житлової площі.

По-перше, варто приділити увагу площі квартири, тому що стандартна хрущовка площею 45 квадратних метрів і квартира більше 60 «квадратів» - речі все-таки різні.

По-друге, потрібно врахувати власні практичні потреби. Даний пункт стосується складу сім'ї, тому що дизайн для сім'ї з дітьми відрізняється від дизайну квартири для активної молодіжної сім'ї з великою кількістю друзів.

Нарешті, не варто забувати і про власні смакові пристрасті, адже якщо вам подобаються яскраві фарби, то популярні нині скандинавський стиль чи доведеться вам до душі.

Розглянемо докладніше деякі особливості дизайну двокімнатної квартири.

Гарна ідея для двокімнатної квартири - кухня-студія Гарна ідея для двокімнатної квартири - кухня-студія. дизайн кухні студії в хрущовці можна подивитися тут .
Також ви можете ознайомитися з тим, як вибрати дизайн маленької спальні в хрущовці .

Як вибрати дизайн натяжної стелі в вітальні? Подивіться тут .

Дизайн малогабаритної двокімнатної квартири

До категорії малогабаритних квартир відносяться, перш за все, стандартні двокімнатних хрущовки. В таких квартирах, як то кажуть, кожен сантиметр на рахунку, тому дизайн двокімнатної квартири в хрущовці повинен бути продуманим і максимально функціональним.

Крім різних кардинальних перетворень можна застосувати маленькі хитрощі, яких допоможуть візуально збільшити простір навколо. Вигнуті лінії згладжують простір, на відміну від прямих кутів, які підкреслюють обмеженість площі і «крадуть» дорогоцінні сантиметри.

Вигнуті лінії згладжують простір, на відміну від прямих кутів, які підкреслюють обмеженість площі і «крадуть» дорогоцінні сантиметри

Ні для кого не секрет, що дзеркала допомагають створити ілюзію збільшення простору. Цим можна скористатися і при оформленні невеликої квартири, причому можна не просто повісити на стіну велике дзеркало, а й зробити перегородки з дзеркальним (або іншим відображає) покриттям.

Перепланування та зонування

Найчастіше рішенням проблем з нестачею площі служить перепланування. З двох невеликих кімнат можна зробити одну велику студію, знісши стіну між ними. Можна просто перенести двері в інше місце або ж використовувати розсувні перегородки. Всі ці заходи фактично збільшать корисний простір, але не забувайте, що несучі стіни не можна зносити повністю або навіть частково. У будь-якому випадку, краще всього скористатися послугами професіоналів, які проведуть перепланування якісно і без негативних наслідків у вигляді обвалення конструкцій або тріщин на стінах.

Якщо проводити перепланування немає можливості або бажання, можна скористатися іншими варіантами дизайну. Інтер'єр двокімнатної квартири в такому випадку може бути перетворений для виконання відразу декількох функцій. Йдеться про суміщення декількох зон на території однієї кімнати. Ви можете, наприклад, зробити вітальню-хол або спальню-вітальню. При грамотній організації простору шляхом чіткого зонування досягти високої функціональності і зручності всієї квартири.

Перегородки допоможуть розмежувати зони всередині однієї кімнати. Як перегородок можуть служити навіть полки для книг або мініатюрна «зелена огорожа»

Справа смаку і фантазії

Дизайн двокімнатної квартири 45 кв.м або ж двокімнатної квартири більшої площі може бути найрізноманітнішим, адже в кінцевому рахунку головним є зручність і затишок, які створює житловий простір. Не бійтеся проявити при оформленні кімнат свою фантазію і смакові пристрасті, адже куди приємніше знаходитися в тому місці, над яким працювали з душею і бажанням.

Хочете створити сучасний дизайн інтер'єру спальні Хочете створити сучасний дизайн інтер'єру спальні? тоді вам сюди .

Тут ви можете дізнатися, як вибрати дизайн в маленькій квартирі .

Відмінний варіант для створення домашнього затишку - дизайн вітальні з каміном .

Для створення особливої ​​атмосфери і настрою можна використовувати колірний контраст. Так, тепла колірна гамма і натуральні деревні матеріали зроблять вітальню затишною і комфортною, а яскравість і соковитість кухні задасть настрій позитиву і радості.

Різної може бути і палітра всередині кожної з зон в кімнаті. Робоче місце варто робити однотонним, щоб строкатість кольорів не відволікала від настрою і організованості (виняток становлять творчі професії, буйство відтінків для яких може стати джерелом натхнення). Для зони відпочинку найкраще підходять спокійні тони, що не розбурхують нервову систему і допомагають розслабитися.

Для зони відпочинку найкраще підходять спокійні тони, що не розбурхують нервову систему і допомагають розслабитися

Дизайн-проект двокімнатної квартири повинен враховувати також те, є в сім'ї діти чи ні. Для дітей не тільки потрібно створити особливу ігрову зону, але і зону для навчання. Якщо ж дитина лише починає пізнавати світ, варто врахувати і це, намагаючись уникати гострих кутів у оформленні і по можливості мінімізуючи число місць, де малюк може впасти і поранитися.

висновок

Дизайн двокімнатної квартири може бути найрізноманітнішим. Необхідно врахувати різні особливості житлового простору, тому краще всього до реалізації великих проектів залучати кваліфікованих фахівців. Ви самі можете додати акценти в оформлення квартири і вказати дизайнеру на важливі для вас моменти.

Не забувайте, що ваш будинок - це не тільки ваша фортеця, але і ваше місце для відпочинку і радості, так що підходите до вибору дизайну квартири з усією душею і відповідальністю. Пам'ятайте: навіть маленька квартира може стати затишною і комфортною.

Ознайомтеся з фото прикладів дизайну двокімнатної квартири:

Ознайомтеся з фото прикладів дизайну двокімнатної квартири:

Ви можете подивитися відео про те, як здійснити дизайн-проект для хрущовки:

Як вибрати дизайн натяжної стелі в вітальні?
Хочете створити сучасний дизайн інтер'єру спальні?