Реклама
Реклама
Реклама

Дитячі медичні центри в Москві. Де лікувати дитину?

  1. Наявність в медичному центрі фахівців з науковим ступенем
  2. Попередній запис: плюс або мінус дитячої поліклініки?
  3. Спектр медичних послуг
  4. Ціни на медичні послуги
  5. якість сайту
  6. висновки

Вибір дитячого медичного центру - річ суто індивідуальна, оскільки у різних людей при виборі домінують різні пріоритети: для одних важливіше розташування, для інших - вартість послуг, для третіх - графік роботи. Але все ж можна спробувати провести комплексну оцінку роботи декількох дитячих медичних установ, для того щоб попередньо зупинитися на одному з них.

Пропонуємо вам простежити за проведенням відбору дитячих медичних центрів, попередньо заснованому на вибірці Яндекс. Тут уточнимо, що ми шукали саме дитячий медичний центр, а не державну дитячу міську поліклініку або мережу приватних клінік, які надають, в тому числі, медичні послуги дітям. Нас цікавили ті приватні медичні установи, які спеціалізуються виключно на педіатрії, а також на наданні інших медичних послуг дітям.

Отже, ми виключили з аналізу змішані клініки для дорослих і дітей, державні дитячі поліклініки і вузькопрофільні приватні клініки, в яких надаються послуги менш ніж за 7-9 напрямками медицини, оскільки установа вибирається на тривалий період і в будь-який момент можуть знадобитися послуги самих різних фахівців .

У список попереднього вибору увійшли дитячі медичні центри:

  • «Сім'я і здоров'я»,
  • "Здоров'я людини",
  • «Медсен II»,
  • "Наші діти",
  • «Маркушка»,
  • «Колиска здоров'я»,
  • «Інпромед»,
  • «Тигреня».

У список не ввійшли:

  • Мережа поліклінік для дітей та дорослих «Сімейний лікар»;
  • Сімейна клініка «Чудо Доктор»;
  • Медичний центр «Ниармедик» і деякі інші.

Зібравши в список 8 дитячих медичних центрів Москви, ми вирішили провести їх порівняльний аналіз. Для цього ми вибрали кілька критеріїв оцінки, властивих всім установам, ними стали:

  • Кількість сфер медицини, які охоплює дитячий медичний центр;
  • Наявність в штаті фахівців з науковим ступенем;
  • Вартість прийому фахівця і виклику його на будинок;
  • Наявність і вартість програм спостереження за здоров'ям дітей (диспансеризація);
  • Постійна присутність лікарів у медцентрі або тільки попередній запис;
  • Графік роботи дитячого медичного закладу;
  • Наявність лабораторної та апаратної діагностики;
  • Кабінет фізіотерапії та масажу;
  • Загальне враження від сайту;
  • Місцезнаходження поліклініки.

Слід зазначити, що лабораторну і апаратну діагностику, а так само деякі види фізіотерапії пропонують практично всі дитячі медичні центри. Те ж стосується кабінету фізіотерапії та масажу.

Наявність в медичному центрі фахівців з науковим ступенем

Про рівень дитячої поліклініки та кваліфікації колективу лікарів в цілому свідчить наявність в ньому фахівців з науковим ступенем. Чому? По-перше, лікар, що знає собі ціну, навряд чи віддасть перевагу працювати в посередньої клініці; по-друге, найімовірніше, в клініці низького рівня йому не зможуть запропонувати відповідних умов; по-третє, наявність наукового ступеня говорить про бажання фахівця вдосконалюватися і про його аналітичних здібностях, як в постановці профільних діагнозів, так і в організації процесу лікування. Більшість дитячих поліклінік показали задовільний результат, за винятком центру «Наші діти», в якому лікарі з науковим ступенем відсутні, і «Інпромед», що має в своєму колективі тільки одного такого лікаря.

Попередній запис: плюс або мінус дитячої поліклініки?

Наступним дуже важливим моментом є такий фактор, як необхідність попереднього запису перед прийомом: інші можуть подумати, що завантаженість певної поліклініки пацієнтами настільки висока, що вони можуть приймати тільки за попереднім записом і, тим не менш, це не так. У більшості випадків (хоча не завжди) приватні клініки вдаються до попереднього запису якраз по протилежної причини - через відсутність постійного потоку пацієнтів приватний дитячий медичний центр не в змозі утримувати на регулярній основі весь колектив лікарів, і тому вони запрошуються для прийому в міру записи пацієнтів. З огляду на цей критерій, тільки навідавшись в 3 з 8 дитячих поліклінік, можна буде якщо не потрапити на прийом, то, по крайней мере, зустрітися з потрібними лікарями. Це дитячі медичні центри «Сім'я і здоров'я», «Маркушка» і «Тигреня».

Спектр медичних послуг

Наступний фактор вибору дитячої поліклініки - широта спектру медичних послуг. Адже якщо батьки захочуть визначити своїх дітей в приватний медичний центр для постійного обслуговування, то напевно вони не захочуть в майбутньому шукати додаткових фахівців за додаткові гроші. За цим критерієм відстають вищезгадані «Тигреня» і «Сім'я і здоров'я», а в лідерах залишається центр «Маркушка» (17 сфер медицини). Заявленої широтою медичних напрямків відрізняються також «Здоров'я людини», «Медси II» і «Наші діти». Непоганий показник і у «Колиски здоров'я» та «Інпромеда».

Непоганий показник і у «Колиски здоров'я» та «Інпромеда»

Ціни на медичні послуги

І нарешті - ціни. Ми взяли за еталон прийом педіатра і виклик його на будинок, а також вартість програми спостереження за здоров'ям малюків до 1 року. У підсумку, середня вартість консультації педіатра в Москві становить 1 150 рублів, виклик дитячого лікаря додому - 2 540 рублів. Чи не перевищують ці рівні такі дитячі медичні центри:

  • «Інпромед»,
  • «Колиска здоров'я»,
  • «Маркушка»,
  • «Тигреня».

Ціни вище середніх відзначені в приватних дитячих поліклініках:

  • «Сім'я і здоров'я»,
  • "Здоров'я людини",
  • «Медси II»,
  • "Наші діти".

Що стосується вартості програм спостереження (диспансеризації) дітей до 1 року, то з середніх чисел вибивається тільки центр «Сім'я і здоров'я» з цифрою 120 000 рублів, при середній вартості програм в 65 000 рублей по Москві. Можливо, в даній поліклініці включений особливий пакет послуг, але в будь-якому випадку, отримати програму спостереження за менші гроші в цьому дитячому центрі не вдасться. Таким чином, в цілому досить респектабельний, з хорошим колективом медичний центр, виявляється недоступним більшості молодих батьків Москви.

якість сайту

За якістю сайту медичного закладу також можна зробити певні висновки. Так, якщо сайт презентабельний, інформативний, правильно організований за своєю структурою, значить клініка з фінансової точки зору здатна підтримувати і розвивати сайт. Цей фактор побічно свідчить і про прибутковість дитячої поліклініки, і про наявність постійного пулу клієнтів. Крім того, це данина поваги до своїх справжніх і потенційних пацієнтам, і елемент сучасної культури спілкування.

Наприклад, сайт дитячого медичного центру «Маркушка» максимально доброзичливий і інформаційний, що важливо, так як це дозволяє батькам зняти безліч питань ще до походу на прийом до лікаря. Плюс до цього, в структурі сайту передбачена «Книга скарг і пропозицій», говорить про впевненість у власних результатах і відкритості приватної дитячої поліклініки «Маркушка».

Достойно виглядають сайти центрів «Тигреня», «Здоров'я людини», «Медси II» і «Колиска здоров'я». Найменш привабливі інтернет-сторінки «Інпромед» і «Наші діти».

Найменш привабливі інтернет-сторінки «Інпромед» і «Наші діти»

висновки

Отже, ми провели експрес-аналіз відкритої інформації, запропонованої на своїх сайтах декількома дитячими медичними центрами Москви. За сукупністю вищевикладених чинників, серед яких були широта медичного обслуговування, наявність в штаті лікарів з науковим ступенем, вартість послуг, якість сайту і інші. В якості фаворитів ми залишили 4 дитячих медичних центру:

  1. «Маркушка» ,
  2. «Тигреня»,
  3. "Здоров'я людини",
  4. «Медси II».

Вони стали для нас дитячими поліклініками вибору, тобто тими установами, які підходять нам за сукупністю кількох критеріїв.

Звичайно, вищевикладеного аналізу недостатньо для остаточного вибору дитячої поліклініки для своєї дитини, необхідно особисто відвідати кожну з них, щоб отримати достовірні враження і зробити об'єктивні висновки. Більш того, пріоритети кожної людини індивідуальні, ми ж провели аналіз декількох дитячих медичних центрів в якості ілюстрації підходу до вибору установи, не претендуючи на абсолютну об'єктивність.

Ліцензія № ЛВ-77-01-007351 видана Департаментом охорони здоров'я Уряду міста Москви від 09 січня 2014 року.


Чому?
Попередній запис: плюс або мінус дитячої поліклініки?