Реклама
Реклама
Реклама

Ощадбанк не розглядав конвертацію валютних депозитів у рублі в разі нових санкцій

Глава правління банку Герман Греф заявив, що про такий варіант не думали "навіть в найстрашніших сценаріях" Глава правління банку Герман Греф заявив, що про такий варіант не думали навіть в найстрашніших сценаріях   Фото: shutterstock / vostock-photo   Москва

Фото: shutterstock / vostock-photo

Москва. 18 вересня. INTERFAX.RU - Сбербанк останнім часом не фіксував приросту конвертації валютних депозитів у рублі, повідомив президент - голова правління банку Герман Греф журналістам у вівторок.

Він підкреслив, що Ощадбанк не розглядає можливість конвертації депозитів у валюті в рублі в разі посилення санкцій.

"У такого роду варіантах немає ніякої необхідності, і вони не розглядалися і не розглядаються ні в яких, навіть найстрашніших сценаріях", - заявив Греф.

Як повідомлялося, раніше глава ВТБ Андрій Костін говорив, що в разі введення санкцій проти російських держбанків доларові депозити можуть бути видані клієнтам після конвертації в іншу валюту. В інтерв'ю Bloomberg Костін заявив, що в разі введення більш жорстких санкцій з боку США, клієнти банків зможуть гарантовано повернути кошти з доларових депозитів, але в якій валюті - "це питання".

"Була просто таке застереження без усілякого натяку на те, що якісь вклади з однієї валюти можуть бути переведені в іншу. Таких варіантів не існує, вони не розглядаються, і чесно сказати, до того, як цей шум піднявся в соціальних мережах, навіть в голову нікому таке не спадало. Мабуть, страхи настільки великі, що навіть таку нешкідливу фразу, яку він допустив, витлумачили так ", - сказав у вівторок Греф, коментуючи слова Костіна.

У п'ятницю глава ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна заявила , Що у Банку Росії немає планів по конвертації валютних вкладів в рублеві.