Реклама
Реклама
Реклама

ОСАГО без обмежень

  1. Необмежена страховка.
  2. Змінити тип страхування з обмеженого в необмежений.

Полісом ОСЦПВ без обмежень називають поліс, за яким транспортним засобом має право керувати необмежена кількість водіїв, нагадаємо що в «стандартному» полісі, часто можуть бути вписані тільки три водія - власник ТЗ і ще 2 людини.

Якщо ви вирішили оформити стандартний поліс ОСАГО, то ви повинні будите надати інформацію про себе, свій автомобіль, а так само про всі водіїв, яким ви плануєте довіряти управління даним транспортним засобом (членам сім'ї, друзям і т.д.). Якщо у кого то з цих водіїв, стаж водіння становитиме менше 2-х років - то вам необхідно буде оплатити страховку за підвищеними тарифами, з підвищують коефіцієнтами (для водіїв зі стажем менше 2-х років коефіцієнт = 1.8). Розрахувати вартість ОСАЦВ без обмежень ви можете за допомогою калькулятора ОСАГО .

Необмежена страховка.

Якщо ви оформляєте «необмежений поліс», то вам не потрібно повідомляти страховику інформацію про інших водіїв які будуть керувати певною ТЗ, а так само на вартість «необмеженої страховки» стаж водіння водіїв ніяк не вплине. У деяких випадках такий підхід може виявитися вигідніше. Більш висока вартість «необмеженого» поліса може виявитися менше, ніж «стандартного», при наявності значного «безаварійного» стажу у страхувальника. На ціну необмеженої страховки впливає поправочний коефіцієнт, який безпосередньо залежить від наявності інформації про кол-ве водіїв, допущених до керування автомобілем, цей коефіцієнт = 1,8. У підсумку ціна необмеженого поліса ОСАЦВ виросте на 80% в порівнянні зі стандартним полісом. Якщо ви оформляєте необмежену страховку, в пункті 3 поліси ОСАГО буде стояти галочка в графі «Договір укладений щодо необмеженого числа осіб», а в графах «Особи, допущені до керування транспортним засобом» і «Посвідчення водія» повинні бути прочерки, ніхто не буде туди вписаний, навіть власник машини.

Необмежена ОСАГО добре підходить для організацій, різних компаній, в яких автомобіль експлуатується великим кол-вом людей, адже дуже часто передбачити кількість водіїв навіть за мінімальний період вельми проблематично.

Якщо ви все ж вписуєте в поліс всіх водіїв, які планують керувати ТЗ, то поправочний коефіцієнт, який визначає вартість страховки, буде визначено так:

  • Коефіцієнт = 1,8 при віці - до 22 років, стаж 3 роки і менше;
  • Коефіцієнт = 1,7 при віці - старше 22 років, стаж 3 роки і менше;
  • Коефіцієнт = 1,6 при віці - до 22 років, стаж водіння - понад 3 років;
  • Коефіцієнт = 1 при віці старше 22 років, стаж водіння - понад 3 років.

Страховка без обмеження буде вигідна:

  • Власнику автомобіля з великим стажем і високим КБМ , Але одночасно не вигідна іншим водіям, які будуть через певний час платити більше;
  • Для сімей, в яких машину водять кілька людей;
  • Для компаній, які активно використовують автотранспорт;
  • В екстрених випадках, коли за кермо доводиться сідати не вписав до поліс водієві.
  • Необмежена страховка буде вигідна так само в тому випадку, припустимо якщо до одного водієві (до 22 років і до 3 років стажу) який буде вписаний в поліс, вже застосований мінімальний стандартний коефіцієнт 1,8 - у даному випадку, сплативши ту ж суму, ви отримаєте можливість передати ТЗ не вказаною в полісі особи, другу чи знайомому. Слід врахувати що при страхуванні з необмеженій ОСАГО враховується тільки КБМ власника ТЗ, для інших водіїв, які будуть керувати ТЗ КБМ враховуватися не буде. В такому випадку у страховика просто не буде інформації про інших водіїв, а отже - і про їх стаж безаварійного водіння.

Змінити тип страхування з обмеженого в необмежений.

Змінити тип страхування з обмеженого в необмежений можливо за заявою власника ТЗ, яке подано у того страховика, у якого спочатку був придбаний поліс. Для цього можна звертайтеся в саму компанію, або безпосередньо до представляє її страховому агенту.