Реклама
Реклама
Реклама

Актриса Романова віддала "чорним ріелторам" квартиру за 5 мільйонів рублів

Реальна вартість житла в центрі Москви в три рази більше, а договір купівлі-продажу її змусили підписати обманом

Жертвою банди чорних ріелторів стала відома актриса Театру ім. Маяковського Анна-Анастасія Романова: зловмисники обманом оформили на себе квартиру в елітному будинку в центрі Москви. Не так давно аферистів заарештували, в списку потерпілих - понад 100 осіб.

Не так давно аферистів заарештували, в списку потерпілих - понад 100 осіб

Як стало відомо «МК», шахраї діяли під вивіскою інвестиційно-правової компанії «Дипломат Груп». Спочатку фірма (вона була відкрита в 2010 році) знімала офіс в районі Хамовники, а пізніше переїхала на Ленінградський проспект. Керувала організацією 42-річна Наталя Корчагіна. В Інтернеті вона дала рекламу - «видаємо швидкі кредити під заставу нерухомості» - і стала приймати клієнтів. Як правило, зверталися люди, у яких була погана кредитна історія, проте терміново були потрібні гроші.

36-річна Романова (в театрі Маяковського вона грає з 2003 року) прийшла в «Дипломат Груп» в квітні 2016- го. На жаль, актриса не вивчила негативні відгуки про фірму, якими ряснів Інтернет. До цього часу на совісті Корчагиной була вже сотня ошуканих громадян з Москви і Підмосков'я, які штурмували поліцію з вимогою порушити кримінальну справу за статтею «Шахрайство» щодо Корчагиной і її товаришів, що в підсумку і було зроблено.

Отже, схема афери виявилася однакова у всіх випадках і працювала безвідмовно. Так, Анне-Анастасії були потрібні 5 млн рублів - отримати гроші вона планувала під заставу своєї квартири в 3-м самопливному провулку. Операція була призначена на 27 квітня. Актриса отримала на руки мільйони, проте поставилася до підписання документів неуважно: серед купи паперів, на яких їй довелося поставити свій автограф, як пізніше з'ясувалося, був договір купівлі-продажу житла. Шахраї запевнили клієнтку, що договір формальний, і після повернення кредиту квартира знову перейде в її власність.

Це був обман. Вже 16 травня квартира була переоформлена на Корчагіна, а у вересні вона її продала якомусь Загребин. Незабаром Романову попросили звільнити квадратні метри. Актриса, звичайно, була в шоці. Це житло в будинку 2008 будівлі в п'яти хвилинах від метро «Достоєвська» вона придбала за більш ніж 15 млн рублів, що в три рази більше позики, та й не збиралася з ним розлучатися. Довелося Романової поповнити ряди ошуканих «чорними ріелторами» громадян.

Корчагіна і її двоє подільників були заарештовані 15 листопада, а актриса і інші люди визнані потерпілими. Слідчі всіх обнадіяли: шанси повернути втрачені квартири є.

Довідка «МК»

У 2002 році Анна-Анастасія закінчила Московське обласне музичне училище ім. С.С.Прокоф'єва, а в 2003 році - Всеросійський державний інститут кінематографії ім. С.А.Герасимова (майстерню народного артиста СРСР А. В. Баталова). Грає в спектаклях «Я була в будинку і чекала ...», «Любов людей», «Не все коту масляна» та ін.

Щоб першими дізнаватися про події, підпишіться на канал Служби інформації "МК" в Telegram