Реклама
Реклама
Реклама

У лікарні Буйнакську лікували мертвих пацієнтів

Історія з "мертвими душами" повторилася в республіці Дагестан. У місті Буйнакську за два роки лікарі направили до фонду ОМС інформацію про лікування 40 хворих. Тільки виявилося, що історія розгорнулася практично по Гоголю. Зазначені пацієнти або перебували за межами республіки, або вже померли. Історія з мертвими душами повторилася в республіці Дагестан

Фото: REX / Shutterstock

На підставі даних про проведене лікування лікарні виділили 40 тисяч рублів. Тепер медучреждением зайнялася місцева прокуратура. \

Вона провела перевірку і підготувала матеріали для порушення кримінальної справи за статтею "Шахрайство", повідомляється на сайті відомства республіки Дагестан. Відповідні матеріали направили в МВС. На ім'я головного лікаря склали уявлення про усунення порушень закону.

Раніше "Правда.Ру" писала, після планової перевірки одного з шкірно-венерологічних диспансерів в Волгограді головного лікаря усунули від займаної посади, більш того - було порушено кримінальну справу за двома статтями КК РФ: 30-й - «Приготування до злочину» і 159-й - «Шахрайство».

Виявилося, що в стаціонарі шкірно-венерологічного диспансеру лікувалися «мертві душі». За документами значилися 58 осіб, а насправді пацієнтів виявилося тільки 30. При цьому на неіснуючих хворих були заведені медичні карти, в яких щодня робилися записи про стан здоров'я пацієнтів.