Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: МВС і Росгвардія спростували повідомлення про зняття особового складу на постах ДПС в Дагестані

МВС І Росгвардія спростували повідомлення про зняття особового складу на постах ДПС в Дагестані

Поширилися в ЗМІ повідомлення про зняття співробітників ГИБДД Дагестану зі служби на місцевих постах ДПС на тлі проходить в республіці ось уже кілька днів масштабної антикорупційної чистки спростували в МВС РФ і Росгвардіі. У відомствах запевняють, що співробітників поліції відрядили в регіон для забезпечення дорожньої безпеки і така практика застосовується вже багато років.

Спростування опублікувала увечері 7 лютого прес-служба МВС Росії. "Інформація, розміщена в ряді ЗМІ, про зняття співробітників ДПС УГІБДД МВС по Республіці Дагестан зі служби на стаціонарних постах не відповідає дійсності", - повідомила офіційний представник відомства Ірина Вовк.

За її словами, з 2012 року в Дагестані існує "практика залучення до забезпечення дорожньої безпеки" співробітників поліції, тимчасово відряджені з інших регіонів. "У Республіці були організовані оперативні угруповання, які до теперішнього часу несуть службу, в тому числі на контрольних постах поліції", - повідомила Вовк.

При цьому місцеві співробітники ДПС "в результаті перерозподілу сил і засобів" були відправлені для роботи в місця з найбільш складною дорожньо-транспортної обстановкою, як в населених пунктах, так і на заміських дорогах. "В даний час МВС по Республіці Дагестан працює в штатному режимі", - запевнила Вовк.

У Росгвардіі також не залишили з'явилися в ЗМІ, без уваги. "Прикомандирований співробітники працюють на постах ДПС в республіці вже вісім років, і це не пов'язано з тим, що в регіоні проходять оперативні заходи, обшуки", - сказав начальник управління Росгвардіі по республіці Магомед Баачілов (цитата по РІА Новини" ). За його словами, дагестанські співробітники були зняті зі всіх стаціонарних постів ще в 2010 році через активної фази терористичної загрози.

Інформацію про те, що в Дагестані знятий особовий склад на постах ДПС, розповсюдило вдень в середу, зокрема, агентство "Інтерфакс". "Повністю замінено особовий склад на постах дорожньо-патрульної служби. Замість них на чергування виставлені зведені групи поліції і Росгвардіі, відряджені з інших регіонів РФ", - повідомило агентство з посиланням на свої джерела.

Повідомлялося також, що 7 лютого обшуки проходили майже в усіх відомствах республіки в рамках роботи прибула в Дагестан з Москви федеральної міжвідомчої комісії щодо декриміналізації регіону. Зазначалося, що на час її роботи чиновникам дагестанських державних органів заборонили виїзд з країни.

Заходи з протидії корупції в Дагестані розпочалися 5 лютого з обшуків в будинках і на роботі у т.в.о. голови уряду Дагестану Абдусамада Гамидова, двох його заступників Шаміля Ісаєва і Раюдіна Юсуфова, а також колишнього міністра освіти республіки Шахабаса Шахова. Басманний суд заарештував їх на два місяці у справі про шахрайство. Слідство звинувачує чиновників в розкраданні грошових коштів з бюджету республіки, виділених для реалізації соціальних програм на території регіону. Сума збитку оцінюється в 95 млн рублів.