Реклама
Реклама
Реклама

ЗАТ «Гермес» - Земельні ділянки. Дачний земельну ділянку. - Зруби дерев'яних будинків і бань з модрини і кедра. Проектування, виробництво і будівництво в Санкт-Петербурзі і Москві.

  1. Інструкція: Як змінити РВИ на "для дачного будівництва".
  2. Земельні ділянки. Терміни та визначення.
  3. Інструкції по операціях з нерухомістю :

Ст

Ст. 1 Федерального Закону «Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян»:
«... дачний земельну ділянку - земельну ділянку, надана громадянинові або придбаний ним з метою відпочинку (з правом зведення житлової будови без права реєстрації проживання в ньому або житлового будинку з правом реєстрації проживання в ньому і господарських будівель і споруд, а також з правом вирощування плодових, ягідних, овочевих, баштанних чи інших сільськогосподарських культур і картоплі) »

Дачне будівництво - один з видів дозволеного використання земель сільськогосподарського призначення або земель населених пунктів.
Вид дозволеного використання: "для дачного будівництва з правом зведення будинку ..." значиться в свідоцтвах про право власності на землю у власників дачних земельних ділянок. Його назва говорить сама за себе - можна будувати дачний будинок.

Ст. 1 Федерального Закону «Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян» прямо вказує на таку можливість:

«... дачний земельну ділянку - земельну ділянку, надана громадянинові або придбаний ним з метою відпочинку (з правом зведення житлової будови без права реєстрації проживання в ньому або житлового будинку з правом реєстрації проживання в ньому і господарських будівель і споруд, а також з правом вирощування плодових, ягідних, овочевих, баштанних чи інших сільськогосподарських культур і картоплі) »

Відповідно до даного закону і в свідоцтва про право власності на дачні ділянки вказується або «для дачного будівництва», або «для дачного будівництва з правом зведення житлової будови без права реєстрації проживання в ньому» або «для дачного будівництва з правом зведення житлового будинку з правом реєстрації проживання в ньому ».

Так само і в категорії "землі населених пунктів" виділяються ділянки для дачного будівництва. Однак, в даний час такі землі, як правило, створюються шляхом зміни виду дозволеного використання ділянок з земель сельсхоз призначення, що має на увазі виконання досить складного ряду заходів. Процес, як правило, займає більше 6 місяців.

Інструкція: Як змінити РВИ на "для дачного будівництва".

1. Земля повинна бути у власності фізичної особи, групи фізичних осіб або садового / дачного некомерційне партнерства / товариства / кооперативу.

2. Адміністрація поселення, на території якого знаходиться ваш земельну ділянку, клопоче перед главою муніципального району про надання дозволеного виду використання земельної ділянки без зміни його категорії.

3. Адміністрація муніципального району при благоcклонном до вас відношенні відправляє з позитивною резолюцією клопотання в КУИ і в архітектуру, де готується постанова про проведення публічних слухань з питань зміни виду дозволеного використання земельних ділянок на території даного муніципального району. Призначається день цих слухань. Ця постанова підписує співробітник архітектури, Глава муніципального району та начальник загального відділу адміністрації району.

4. Про день публічних слухань повідомляється в ЗМІ (місцевій газеті) за 30 днів до дня проведення слухань.

5. У зазначений день в будівлі місцевої адміністрації проводяться публічні слухання з питань зміни виду дозволеного використання земельних ділянок. Фіксуються всі присутні, їх паспортні дані та місце проживання. Складається протокол проведення публічних слухань, його підписують голова (зазвичай Глава даного сільського поселення) і секретар.

6. Після проведення слухань адміністрація муніципального району видає Висновок про результати публічних слухань, підписане начальником загального відділу, заступником Глави і Главою адміністрації муніципального району.

7. Про те, що пройшли громадські слухання і висновок про результати публічних слухань публікуються в ЗМІ.

8. Глава муніципального району видає постанову про зміну виду дозволеного використання земельної ділянки і рекомендує районному Відділу Управління Федерального агентства кадастру об'єктів нерухомості внести відповідні зміни в земельно-облікову документацію.

9. Для прийняття рішення про зміну виду дозволеного використання земельної ділянки документи направляються в управління Роснедвіжімості.

10. У відділ районного Управління Роснедвіжімості надходить відповідь, за підписом керівника Управління, про внесення до підрозділу державного реєстру земель кадастрового району відомостей щодо виду дозволеного використання земельної ділянки.

11. Районний відділ Управління Роснедвіжімості готує акт визначення кадастрової вартості земельної ділянки.

12. Власник земельної ділянки подає заявку до районного відділу Управління Роснедвіжімості про проведення кадастрового обліку, поточних змін в частині зміни дозволеного використання земельної ділянки з даними кадастровим номером.

13. Отримавши Виписки з державного земельного кадастру, де вказано новий вид дозволеного використання власник повинен внести зміни до єдиного державного реєстру прав.

14. Отримання свідоцтва про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку з новим видом дозволеного використання (призначення) в районному відділі Управління Федеральної реєстраційної служби. Це на розсуд власника: можна свідоцтво і не отримувати (хоча, зрозуміло, кожен власник прагне його мати), головне, що в єдиному державному реєстрі прав тепер зареєстрована інформація про новий дозволений використанні.

Інформація про організацію дач см. В Федеральному законі 66-ФЗ "Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян" від 15.04.1998

Що таке ДНП або Дачне Некомерційне Партнерство?ДНП - юридична особа, що створюється для розвитку і обслуговування дачних селищ.Принцип діяльності аналогічний принципу діяльності ТСЖ (Товариства Власників Житла).Тільки ТСЖ збирає внески на обслуговування ліфтів, сходів, парадних, комунальних мереж, а також вивезення сміття, прибирання снігу у дворі, оплату рахунків на електроенергію, холодну і гарячу воду, газ і т.д.ДНП же займається питаннями будівництва та обслуговування доріг і ліній електропередач в селищі, організовує його охорону, вивіз сміття, оплату за рахунками постачальних організацій і т.д.Крім того, комплексним розвитком території селища.У чому відмінність ДНП від садівництва?Передбачається, що ДНП відрізняється про СНТ (садівництва) тим, що в селищі ДНП передбачається обов'язкове будівництво дачного будинку та оформлення його у власність, а СНТ передбачає, перш за все, розвиток городу на власній ділянці, без обов'язкового будівництва будинку.При цьому в законі немає чіткого поділу цих понять.В обох випадках може бути і будинок, і город.Що стосується прописки, то закон не забороняє прописку і там, і там.Нещодавно громадянам дозволили прописуватися в дачних будинках, якщо ті забезпечені водопроводом, мають систему опалення і т.д.

Прописка на дачі законом регламентована нечітко. Дозвіл було швидше у вигляді політичного невозражением проти прописки. Ніде не прописано покрокові дії громадянина, який бажає прописатися на дачі. При цьому не існує і законодавчих заборон прописки на дачі. Практика така: подається заява про прописку, далі або прописують, або відмовляють. З письмовою відмовою можна звертатися до суду. Як не дивно, багатьом важлива прописка на дачі, навіть якщо у громадянина є прописка в місті. На питання «Навіщо?» Громадяни зазвичай не змогли відповісти. Взагалі ж сьогодні можна отримати прописку на будь-якій дачі, якщо сам селище існує на законних підставах.

За новим законом Дачне некомерційне партнерство може будуватися тільки на землях населених пунктів, що практично прирівнює його до ІЖС (Індивідуальне Житлове Будівництво).

СНТ може розташовуватися на землях сільськогосподарського призначення, з можливістю будівництва будиночка, але без права прописки. Якщо в двох словах, то зараз різниці між ДНП і СНТ немає, за новим законом в ДНП буде можна прописатися, а в СНТ - немає.


Які гарантії надає ДНП громадянину, що набуває у нього земельну ділянку? Наскільки юридично він захищений?

При взаємовідносини з ДНП громадянин, перш за все, отримує гарантію того, що він є членом партнерства і має право брати участь в ухваленні рішень з усіх питань, для чого проводяться чергові та позачергові збори членів ДНП.Усі взаємовідносини чітко регламентовані законом.У нашому випадку, до вступу в ДНП, громадянин укладає договір з керуючою компанією ДНП "Чикин" за яким компанія зобов'язується надати земельну ділянку відповідно до генерального плану селища, і гарантує свій супровід по всьому супутніх питань.Право власності на земельну ділянку громадянин одержує не від ДНП, а безпосередньо від адміністрації району, способом приватизації.Компанія бере на себе комплексне проведення приватизації всіх земельних ділянок для громадян.Після приватизації громадянин отримує на руки постанову адміністрації району про передачу у власність земельної ділянки, на підставі чого громадянин отримує свідоцтво про власність.

Земельні ділянки. Терміни та визначення.

Інструкції по операціях з нерухомістю :

Будівництво приватного будинку в Росії вимагає безлічі документів Будівництво приватного будинку в Росії вимагає безлічі документів. Всі документи на будівництво будинку умовно можна розділити на 4 групи: папери купівлі-продажу землі, документи на проведення комунікацій на ділянку, дозвіл на будівництво будинку і введення будинку в експлуатацію (включаючи оформлення прописки).
Необхідний повний пакет документації на кожному етапі - від покупки землі під будівництво до введення готового будинку в експлуатацію.

__________________________________________________________________
Якщо Ви не знайшли відповіді на своє питання - пишіть:

__________________________________________________________________   Якщо Ви не знайшли відповіді на своє питання - пишіть:

Що таке ДНП або Дачне Некомерційне Партнерство?
У чому відмінність ДНП від садівництва?
На питання «Навіщо?
Які гарантії надає ДНП громадянину, що набуває у нього земельну ділянку?
Наскільки юридично він захищений?