Реклама
Реклама
Реклама

Дачний будинок з мансардою: проекти і фото

  1. Проекти дачних будинків з мансардою
  2. Фото дачних будинків з мансардою
  3. Дачний будинок з мансардою і верандою
  4. Дачні будинки з мансардою і верандою фото
  5. Дачний будинок з бруса з мансардою

Через нашого бажання економити на будівельних матеріалах, будівництво дачного будинку з мансардою стає все популярнішим, тим більше що додатково заощадивши площа під самою будівлею для ландшафтного дизайну або літньої тераси, ви зможете розмістити в ньому немаленьке кількість осіб, і розмістити з комфортом. Сьогодні ми з вами подивимося на приклади проектів садових будиночків , Забезпечених такою архітектурною особливістю, а також розберемо основні особливості, які потрібно врахувати при плануванні будівництва.

Проекти дачних будинків з мансардою

Мансардне простір за всіма будівельними нормами не рахується окремим поверхом, саме тому проекти дачних будинків з мансардою можуть бути одно- або рідше двоповерховими, це означає, що є основною, повноцінний поверх, а над ним розташовується висока покрівля, яка і є стінами для допоміжного приміщення . При цьому такі проекти знаходяться в розділах одноповерхових будівель і саме такими будівлями реєструються.

При цьому такі проекти знаходяться в розділах одноповерхових будівель і саме такими будівлями реєструються

Чи зручно таке розташування - кожен судить для себе і виносить свій власний вердикт. Кімната на мансарді практично завжди буде меншою за обсягом, ніж нижня кімната, на першому поверсі, потрібно буде добряче поламати голову над заповненням її меблями, щоб приміщенням було зручно користуватися. Зате економія коштів виходить значна і саме це приваблює більшість будівельників-дачників.

Крім того є ще одна особливість дачної мансарди , Про яку не так часто згадують - адже це ідеальний варіант для будівництва, розтягнутого за часом. Справа в тому, що багато людей, особливо ті, хто на дачних ділянках зводять житло своїми силами і мають обмежений бюджет, починають з найпростіших, одноповерхових будівель, а вже потім, згодом, коли родина розростається і потрібно більше простору, або коли з'являється необхідність більш тривалого проживання, замислюються над збільшенням площі. Другий повноцінний поверх в цьому випадку буде означати докорінну перебудову і займе дуже багато часу і грошей. Тоді як зводити мансарду вам нічого не заважає, навіть коли родина продовжує жити на першому поверсі. Для цього добре перекривається підлогу на горищі, робиться його гідроізоляція, і за нетривалий час набиваються стропи, робиться більш високий дах (мінімальний розмір по висоті, які допускає подальшу комфортне життя - 2,5 метрів), закривається з боків за допомогою каркасної технології. А вже внутрішні роботи, такі як утеплення, гідроізоляція, установка паробарьера, проходять в звичайному робочому режимі, до настання холодів, наприклад. Заощадити, розміщуючи кімнату на мансарді , У вас вийде буквально на всьому, єдиний виняток - це мансардні вікна, які ставляться прямо в площину даху. Якщо підйом покрівлі значний, а сама площа приміщень невелика, то цілком можна і обійтися бічними стандартними віконцями трикутної або трапецієподібної форми. Втім, додаткові витрати на вікна в даху, якщо ви все-таки на них зважитеся, просто ніщо в порівнянні з економією на стінах, комунікаціях, утепленні, словом, всіх інших великих складових будівельної кошторису. Крім того є ще одна особливість   дачної мансарди   , Про яку не так часто згадують - адже це ідеальний варіант для будівництва, розтягнутого за часом

У будь-якому випадку, потрібно говорити і про недоліки, з якими ви можете зіткнутися. Так, обов'язково потрібно буде додатково провести зміцнення фундаменту, наприклад, зробити нову вимощення, так як на кути і стіни ляже дещо більша, ніж спочатку було передбачено, навантаження.

Також, і це вже стосується не тільки перероблених будівель, а й побудованих за готовими проектам садових будиночків , Необхідно особливу увагу на мансарді приділити вентиляції та кондиціювання, так як такий специфічний поверх потребує них особливо. Подбайте про ергономічних меблів, вона повинна максимізувати корисну площу, а це коштує недешево. Також, і це вже стосується не тільки перероблених будівель, а й побудованих за готовими   проектам садових будиночків   , Необхідно особливу увагу на мансарді приділити вентиляції та кондиціювання, так як такий специфічний поверх потребує них особливо
Також варто врахувати, що каналізація на дачі своїми руками , Ванна, туалет прямо в будинку, а тим більше, під дахом - це додаткові витрати, причому, досить значні, потрібно буде витратитися не тільки на обладнання санвузла, а й на монтаж неподалік від будинку септика, розведення працю і так далі.

Втім, така проблема часто не варто перед дачними жителями, адже можна або використовувати санітарні зони на вулиці, або зробити одну таку зону в будинку, але на першому поверсі, заодно так спланувати інтер'єр, щоб кімнати дітей або літніх людей перебували також на першому поверсі ( і їм не доводилося безліч разів підніматися і спускатися по сходах).

Втім, така проблема часто не варто перед дачними жителями, адже можна або використовувати санітарні зони на вулиці, або зробити одну таку зону в будинку, але на першому поверсі, заодно так спланувати інтер'єр, щоб кімнати дітей або літніх людей перебували також на першому поверсі ( і їм не доводилося безліч разів підніматися і спускатися по сходах)

На територіях, де значний перепад висот на ділянці, де є нерівний рельєф, фахівці якраз і рекомендують мансардний поверх, але розташовувати його над укріпленим цокольним. Це дозволяє отримати дуже цікаву архітектурну одиницю - нижній поверх міцний, кам'яний, як справжній замок, а ось вище ми будуємо другий поверх з дерева своїми руками . В результаті виходить ідеальний баланс зовнішнього вигляду і функціональності.

Фото дачних будинків з мансардою



Взагалі, сама по собі мансарда як архітектурний елемент досить романтизована, інтер'єри таких кімнат завжди викликають підвищену увагу і у дизайнерів з архітекторами, і у звичайних людей. Похилі стіни створюють затишок, якусь загадкову, романтичну атмосферу. Може саме тому саме фото дачних будинків з мансардою завжди знаходяться на вершинах всіляких рейтингів заміської нерухомості.

Може саме тому саме фото дачних будинків з мансардою завжди знаходяться на вершинах всіляких рейтингів заміської нерухомості

Для таких приміщень в інтер'єрі заміського будинку прекрасно підійде стиль шале - дерев'яні балки, хутро, натуральні матеріали, невелика кількість меблів простих форм - все це створює чарівну атмосферу. Для любителів сучасного інтер'єру більш актуальним буде скандинавський стиль - гладкі світлі стіни (дуже актуально для приміщення, яке не дуже добре освітлено сонячними променями), дерев'яні меблі, яскраві кольорові акценти тощо. Найбільш сильний візуальний ефект справляє велика кімната-студія, яка займає весь другий поверх, її можна візуально зонувати за допомогою ширм і перегородок, в тому числі, і скляних. Для таких приміщень в   інтер'єрі заміського будинку   прекрасно підійде стиль шале - дерев'яні балки, хутро, натуральні матеріали, невелика кількість меблів простих форм - все це створює чарівну атмосферу

З іншого боку, для великої родини і створення кожному мешканцеві комфортних умов проживання в нагоді кожен квадратний метр вільної площі, тому часто другий поверх все-таки відводять під кілька спалень. Пам'ятайте, що навантаження на фундамент варто мінімізувати для економії, а для цього можна і пожертвувати звукоізоляцією приміщення, зробивши Перестенко з легкого гіпсокартону.

Дуже популярним розміром для побудови став дачний будинок 6х6 з мансардою. Квадрат зі сторонами всього шість метрів здається просто крихітним, однак, при розумному плануванні і розміщенні даху на достатній висоті загальна корисна площа такого будови сягає 70 квадратних метрів, що дорівнює стандартній трикімнатній квартирі. Тут, незважаючи на скромні розміри, у вас вийде зробити і велику кухню-вітальню, і пару спалень, і залишиться ще вільне місце.

Тут, незважаючи на скромні розміри, у вас вийде зробити і велику кухню-вітальню, і пару спалень, і залишиться ще вільне місце

Подивіться вище розроблені планування для проекту дачного будинку 6х6 з мансардою, в яких функціональні зони розставляються в тому порядку, в якому це зручно господарям, але основна думка залишається незмінною - дійсно дуже багато місця ви можете отримати навіть при скромному розмірі 6х6 метрів.


Дачний будинок з мансардою і верандою



Трохи відрізняються від стандартних варіанти побудови дачного будинку з мансардою і верандою, вони незначно дорожче і вимагають більш ретельного опрацювання, зате в результаті у вас вийде дачне житло з великим набором всіляких функцій, яке зможе повноцінно замінити житловий будинок.

Трохи відрізняються від стандартних варіанти побудови дачного будинку з мансардою і верандою, вони незначно дорожче і вимагають більш ретельного опрацювання, зате в результаті у вас вийде дачне житло з великим набором всіляких функцій, яке зможе повноцінно замінити житловий будинок

Є кілька варіантів облаштування веранди, наприклад вона може бути відкритою або закритою, може вписуватися в периметр будинку і мати з ним загальну покрівлю, а може виходити повністю або частково за межі периметра будівлі. У будь-якому випадку, проектування такого архітектурного елемента здійснюється автономно. Утеплення, яке ви робите на мансарді буде добре впливати на закриту, засклену веранду, так як там краще буде зберігатися тепло взимку і прохолода влітку. Однак, якщо тераса відкрита, то потрібно добре попрацювати над стелею в ній, щоб вода з вулиці не попадала на матеріал перекриття і не псувала його.

Доречно буде стилістично поєднати веранду і мансардне приміщення, зробивши для них загальне декоративне оформлення, пустивши в'юнкі рослини по фасаду і так далі. Крім того, веранда може також значно розширити приміщення за рахунок виходу за межі периметра, так що дачний будинок 6х6 з мансардою і верандою вмістить в себе ще більшу кількість корисного простору.


Дачні будинки з мансардою і верандою фото


уже затіявши перетворення дачі в будинок , Ви можете відразу спланувати наявність в ньому масштабної веранди. Може це і не особливо додає користі, зате зовні дачні будинки з мансардою і верандою, фото яких ви можете бачити вище, виглядають як справжні казкові будиночки. уже затіявши   перетворення дачі в будинок   , Ви можете відразу спланувати наявність в ньому масштабної веранди

Та й це тільки здається, що веранда тільки і годиться для чаювань на свіжому повітрі (хоча і це важливий її плюс). Тут можна і кухню річну влаштувати, і складати дитячі іграшки від дощу, і влаштувати справжню ігрову кімнату, кінозал, словом, кімнату для всесемейного відпочинку. Тому обов'язково перед тим, як зважитися на перетворення існуючого будинку або зведення нового звернути увагу на проекти дачних будинків з мансардою і верандою.


Дачний будинок з бруса з мансардою




Дерево - більш легкий матеріал, ніж, скажімо, цегла, але вага він має, особливо, брус, тому фундамент для дачного будинку з бруса з мансардою потрібно такий же значний, як і двоповерхового котеджу з бруса. Якщо ви виберете для роботи не простий брус, а профільований, який збирається за принципом конструктора, то вам слід звернутися до виробника зі своїми готовими розмірами стін з проекту і замовити не стандартні прямокутні балки, а такі, які допоможуть сформувати стінки для скошеної покрівлі. При цьому вас чекає значна економія на головному матеріалі, адже покрівлю потрібно буде робити в будь-якому випадку, тоді як позбутися двох стін (або навіть чотирьох в разі покрівлі складної форми) - скоротити бюджет як мінімум на чверть.

При цьому вас чекає значна економія на головному матеріалі, адже покрівлю потрібно буде робити в будь-якому випадку, тоді як позбутися двох стін (або навіть чотирьох в разі покрівлі складної форми) - скоротити бюджет як мінімум на чверть

До того ж, якщо ми при цьому будуємо дах своїми руками , То невеликий будиночок з бруса обійдеться нам в кілька разів дешевше, ніж замовлення під ключ. Це буде набагато вигідніше навіть каркасного будівництва, а служити вам такий будинок буде довгі роки.