Реклама
Реклама
Реклама

Звільнення головного бухгалтера, прийом і передача справ: термін, акт і наказ

  1. Особливості звільнення головного бухгалтера
  2. Звільнення з посади головного бухгалтера
  3. алгоритм звільнення
  4. Передача справ
  5. Складання акту передачі справ при звільненні або зміні головбуха + зразок

Доброго дня

Доброго дня! У цій статті ми розповімо про звільнення головного бухгалтера і передачу справ.

Сьогодні ви дізнаєтеся:

  1. Особливості звільнення головного бухгалтера;
  2. Як звільнити бухгалтерського працівника від займаної посади;
  3. Як скласти акт передачі справ + зразок для скачування.

Особливості звільнення головного бухгалтера

Звільнення головного бухгалтера - подія, істотно відрізняється від припинення трудових відносин зі звичайним працівником. Адже бухгалтер вирішує всі основні фінансові питання організації, а також супроводжує процедури отримання доходів і здійснення видатків, відповідає за сплату податків.

Ніхто, крім нього не знає всіх тонкощів бухгалтерської роботи і ведення справ в організації, навіть керівник. Тому при звільненні головний бухгалтер зобов'язаний повідомити всю необхідну інформацію про свою роботу начальнику або новому співробітнику. Надання цієї інформації називається передачею справ.

Передавати свої взаємини мають всі головні бухгалтерські працівники - від цих справ залежить подальша робота всього підприємства.

Відповідальність головного бухгалтера зберігається за ним при звільненні за всі його рішення, прийняті під час роботи.

Звільнення з посади головного бухгалтера

Отже, всього 4 види причин для звільнення:

  1. Звільнення за власним бажанням. Бухгалтер повідомляє керівнику за 14 днів до настання дати передбачуваного звільнення з роботи. У цей період його основний обов'язок - передати справи іншій особі. Акт передачі справ при звільненні підписується ним та особою, яка приймає справи. Таким чином, відбувається передача відповідальності. У час, що залишився для звільнення варто зосередитися на приведенні в порядок основних справ, щоб наступний працівник міг швидше освоїтися і зрозуміти всі тонкощі роботи бухгалтерії підприємства. Інша обов'язкове відпрацювання при звільнення за власним бажанням законом не передбачена. Це означає, що вимагати виконання всіх поточних справ і завершення необхідних фінансових звітів керівник не зможе. Компенсації при звільненні включають в себе оплату невикористаних днів щорічної відпочинку та вихідну допомогу.
  2. Звільнення з ініціативи роботодавця відбувається, якщо співробітник порушив дисципліну або своїми діями завдав шкоди роботодавцю. Для бухгалтера специфічним підставою буде звільнення за шкоду, завдану організації його адміністративними рішеннями. Наприклад, списання цінного майна, яке могло принести користь. Головний бухгалтер звільняється від своєї посади при бажанні нового власника організації. Йому буде виплачена додаткова компенсація - вихідну допомогу, що надається головному бухгалтеру в розмірі середньомісячного заробітку за три місяці. Така ж компенсація покладена при звільнення за скороченням штату . Наприклад, коли керівник для економії коштів збирається самостійно виконувати функції бухгалтера.
  3. Термін звільнення головного бухгалтера з ініціативи роботодавця відбувається в будь-який момент, а звільнення за власним заявою неможливо без обов'язкової двотижневої відпрацювання. терміни звільнення за угодою звільнення працівником посади головного бухгалтера можуть бути встановлені будь-які на розсуд сторін.
  4. Наступ обставин, незалежних від волі сторін. Наприклад, смерть працівника, роботодавця (якщо їм був індивідуальний підприємець) відповідно стає природною причиною розірвання трудового договору.

Процедура звільнення головного бухгалтера в бюджетній установі нічим не відрізняється від звільнення з приватного підприємства. Обидва випадки регулюються єдиними правилами, встановленими Трудовим кодексом.

алгоритм звільнення

З ініціативи працівника:

  • За 14 днів (можна більше, наприклад, за 20, 40 днів і т. Д.) До звільнення на адресу роботодавця подається заява, в якому працівник просить звільнити його від займаної посади;
  • Заява реєструється секретарем організації і направляється роботодавцю;
  • роботодавець видає наказ про звільнення працівника з дати, зазначеної в заяві, а також наказ, відповідно до якого на головного бухгалтера накладається обов'язок передати справи іншій особі. У наказі прописується порядок передачі справ і здачі необхідних звітів, в тому числі кому будуть передані справи;
  • Головний бухгалтер передає документи;
  • Після того як прийом справ відповідальною особою закінчено, в останній день роботи здійснюються всі фінансові розрахунки, видається трудова книжка.

Вихід на пенсію:

Роботодавцю варто пам'ятати, що головний бухгалтер, який досяг пенсійного віку, може розірвати трудовий договір без обов'язкової двотижневої відпрацювання. На практиці це означає, що фінансова діяльність організації може в будь-який момент залишитися без життєво важливого бухгалтерського супроводу.

З ініціативи роботодавця:

  • При порушенні працівником посадових обов'язків, появі в стані сп'яніння на робочому місці і на інших підставах проводиться службове розслідування комісією, сформованою роботодавцем. Готується акт, який підтверджує вину працівника;
  • Видається наказ про звільнення на дату, обрану роботодавцем;
  • Працівник знайомиться з наказом, йому видається трудова книжка і відбуваються необхідні розрахунки.

По згоді сторін:

  • Роботодавець і головний бухгалтер обговорюють разом умови і порядок звільнення, підписують додаткову угоду, в якому обумовлені умови будуть закріплені і повинні бути виконані в процесі звільнення;
  • Сторони виконують свої обов'язки відповідно до угоди, після чого працівник звільняється з роботи відповідно до наказу.

У зв'язку з непередбаченими обставинами:

  • Незалежно від обставин, які сторони трудового договору не могли передбачити - роботодавець видає наказ про звільнення працівника, посилаючись на ці обставини;
  • Після видання наказу працівник підлягає звільненню.

Умова про обов'язкове відпрацювання:

Багатьох керівників хвилює питання про те, скільки повинен відпрацьовувати головний бухгалтер, адже щоб привести все бухгалтерські справи в порядок часто потрібно більше 2 тижнів.

Щоб зобов'язати головного бухгалтера відпрацьовувати 3, 4 тижні і більше перед звільненням деякі керівники включають в трудовий договір обов'язкова умова про це.

Однак, ця умова абсолютно незаконно. Який би обсяг поточних справ і звітності не було необхідно доробити, бухгалтер має право звільнитися через два тижні після попередження роботодавця. Як приводити в порядок справи - проблема тільки роботодавця.

Передача справ

Перед тим як звільнитися бухгалтер повинен забезпечити виконання свій головний обов'язок при звільненні передати справи.

Відбувається це відповідно до нескладним алгоритмом:

  1. Видається наказ про проведення передачі справ головним бухгалтером. У наказі вказуються терміни передачі справ, конкретні дії бухгалтера і особа, якій буде здійснена передача. Зазвичай в такому наказі вказують на необхідність проведення інвентаризації та перевірки діяльності головного бухгалтера комісією працівників організації.
  2. Проводиться інвентаризація і перевірка діяльності головного бухгалтера. Якщо перевірка завершується успішно, то можна переходити до процедури передачі справ, якщо ж в роботі бухгалтера виявлені недоліки, йому можуть бути зроблені приписи - привести всі справи в належний стан.
  3. Бухгалтер зустрічається зі своїм наступником і описує свою діяльність, передає необхідні документи, роз'яснює різні особливості.
  4. Складається акт передачі, в якому прописує точний перелік переданих справ.

Складання акту передачі справ при звільненні або зміні головбуха + зразок

  • Завантажити зразок акта передачі справ

Структура акту передачі справ виглядає наступним чином:

  • Місце і дата складання документа. Приклад: «місто Москва, 28 березня 2017 року». Рекомендується вказати назву документа «Акт прийому-передачі документів».
  • Інформація про одержувача документів і передавальній стороні. «Відповідно до цим актом головний бухгалтер ТОВ« Мяу »Іванов Іван Іванович передав, а працівник Петров Петро Петрович прийняв наступні документи, віднесені номенклатурою установи до розділу« Бухгалтерія ».
  • Вказується перелік документів. Назви документів обов'язково повні, при необхідності ставляться примітки: «оригінал», «копія» і т. Д. Прописується кількість примірників і кількість аркушів.
  • Всі передані документи вивчаються і перевіряються приймаючою стороною, про що повинен бути зроблений відповідний запис в акті. «Передані документи перевірені, сторони не мають одна одній претензій».
  • В кінці документ підписується сторонами.

Акт складається у двох примірниках, по одному для кожної сторони.

У деяких випадках можна додатково затвердити його підписом керівника.