Реклама
Реклама
Реклама

Солістка групи «Комбінація» Тетяна Іванова: «Страшну пісеньку« Два шматочок ковбаски »ми заради приколу записали в студії, а вона виявилася справжньою бомбою»

  1. «Олександр Шішінін продав свої« Жигулі », і на ці гроші ми поїхали підкорювати Москву»
  2. «Почавши співати в групі, кинула інститут. Так і залишилася неосвічена »
  3. - Дивлячись на вас, цього не скажеш!
  4. «Альона Апіна познайомила мене з хлопцем, який дуже хотів одружитися на артистці. Я довго вмовляти...

Перша в Радянському Союзі жіноча група, що стала неймовірно популярною, відзначила 20-річчя

На початку 90-х пісні групи «Комбінація» ( »Russian girls», «Бухгалтер», «Два шматочок ковбаски», «Американ бой») звучали на кожному кроці На початку 90-х пісні групи «Комбінація» ( »Russian girls», «Бухгалтер», «Два шматочок ковбаски», «Американ бой») звучали на кожному кроці. Всього за кілька місяців дівчата з Саратова підкорили Москву і завоювали любов слухачів на просторах розвалюється Радянського Союзу. Але незабаром солістка групи Альона Апіна пішла з колективу. В майбутньому вона зробила успішну кар'єру. Після загибелі продюсера Олександра Шішініна складу групи змінювався кілька разів, і через 20 років залишилася лише одна учасниця «зі старих» - Тетяна Іванова. З її ім'ям і тепер асоціюється група «Комбінація», все так же успішно гастролює і є одним з лідерів «Дискотеки 80-х». І хоча група давно не випускала нових альбомів і не записувала пісень, шанувальників від цього не поменшало. «Я розумію, що« Комбінація »зараз далеко не найпопулярніша група, але ті, хто слухав нас 20 років тому, як і раніше ходять на концерти, з якими ми виступаємо, і розуміють, про що ми співаємо», - розповіла «ФАКТАМ »Тетяна Іванова. Група приїжджала до Києва на зйомки проекту каналу «1 + 1» «Новорічна дискотека 80-х». «Комбінація» помітно змінилася - замість коротких джинсових спідниць артистки одягалися в ошатні довгі сукні, а пишним начосом на голові вважали за краще акуратно укладене волосся. Макіяж у них теж спокійний, зовсім неяскравий. В іншому - це ті ж завзяті дівчата, з відчайдушністю в очах.

«Олександр Шішінін продав свої« Жигулі », і на ці гроші ми поїхали підкорювати Москву»

- Пані Тетяно, як потрапили в групу? Наскільки мені відомо, ви зовсім не мріяли стати співачкою.

- Закінчивши школу в Саратові, я брала участь у самодіяльності, хоча спеціальної музичної освіти не мала, втім, у мене його і зараз немає. Уявіть, як-то прямо на вулиці до мене підійшов чоловік і запропонував заспівати в групі. Я негайно його послала, самі знаєте куди ... Але він все-таки умовив мене. Це був наш саратовський хлопець Олександр Шішінін, що став згодом директором «Комбінації» і продюсером. Надивившись концертів суперпопулярної в той час групи «Міраж», він разом з композитором Віталієм Окорокова ( "Бухгалтер», «Два шматочок ковбаски») вирішили створити свій колектив. Ось і шукали дівчат практично на вулиці. Винятком була тільки Альона Апіна. На той час вона вже вчилася на другому курсі консерваторії, дружила з Окорокова. Олена бачила себе професійної солідної співачкою і не хотіла брати участь в цьому балагані. Хлопцям довелося довго її вмовляти. І ось ми всі разом поїхали підкорювати Москву на виручені від продажу «Жигулів» Шішініна гроші. Він зняв в столиці двокімнатну квартиру - одну на всіх. На решту грошей записали пісню і почали гастролювати. Дівчата одразу шуб накупили собі! Правда, нас тут же пограбували.

- Багато вкрали?

- Винесли шмотки, імпортні касети, гроші. Вже й не пам'ятаю, яку суму. Не дуже багато, оскільки ми відразу ж все витрачали. У той час за один виступ платили 10 рублів, а в середньому в день ми давали по чотири. Пам'ятаю, у Владивостоці за місяць відпрацювали 56 концертів.

- У такому юному віці на вас обрушилася справжня слава. Що відчували?

- Я ставилася до цього дуже спокійно, оскільки не зовсім розуміла, що відбувається. Не могла усвідомити масштабів популярності групи. Напевно, тому, що в юному віці мізки відсутні. Тепер-то я впевнено можу сказати, що в 17 років їх немає ні в кого. Тому потрібні контроль і підтримка батьків, дорослих товаришів.

«Почавши співати в групі, кинула інститут. Так і залишилася неосвічена »

- Допустили багато помилок?

- І зараз шкодую, що кинула інститут, провчившись два тижні. Тепер усім кажу, що у мене незакінчену вищу освіту. Я поступила в Саратовський політехнічний інститут на факультет електронної техніки. Після закінчення мала стати інженером по обслуговуванню електронно-обчислювальних машин. Боюся, вуз не допоміг би мені знайти себе в цій професії, адже і тепер комп'ютером толком не вмію користуватися. Але, як то кажуть, вищу освіту, воно і в Африці вища. Тепер ось я неосвічена. Спочатку було колись, потім лінь, а тепер вже пізно - старість підкрадається.

- Дивлячись на вас, цього не скажеш!

- Повірте, нічого спеціально для цього не роблю. Просто живу в своє задоволення. Періодично, правда, ходжу в спортзал. Але лінь все одно перемагає, і всі мої спроби зводяться нанівець.

- На початку 90-х, на піку популярності групи, всі дівчата на просторах колишнього СРСР копіювали вашу манеру одягатися, зачіски, рожеві лосини. Хто створював вам імідж?

- І слова такого ніхто не знав. Коли чую, що нас копіювали, приходжу в жах. Прошу вибачення, що надавали на кого-то вплив. Адже це було моторошно. Макіяж - бойове розфарбовування індіанців. Чорні стрілки до вух малювали самі, хто чим міг, волосся фарбували гідропериту, перепалюючи їх і перетворюючи в мочалки. Правда, пізніше я перейшла на хну, ставши рудої. Мої батьки, побачивши це, були в шоці. Адже в групу я прийшла з русою косою до пояса.

Одяг у нас теж була відповідна - короткі джинсові спідниці, куртки, різнокольорові блискучі лосини і лаковані туфлі-човники на підборах. Купували їх у спекулянтів за скажені гроші. Пам'ятаю, «точка» була в готелі «Космос». Лосини стільки коштували, що на цю суму звичайна нормальна людина могла жити два місяці. Причому в цих шмотках ми не тільки на сцену виходили, але і в реальному житті їх носили.

- Ну ви ж були зірками, могли собі це дозволити.

- Ми не розуміли тоді, що є популярними.

- Так адже постійно стадіони збирали.

- Були дні, коли давали по вісім концертів. Перший починався о дев'ятій ранку, а останній закінчувався о дев'ятій вечора. Моталися від однієї концертного майданчика до іншого на автобусі, перерва між виступами становив всього півгодини. Співали в основному під фонограму. І якщо вам хтось скаже, що виступав «живцем» - можете кинути в нього навіть не камінь, а цілий цегла! Тоді все халтурили. Бігли, поспішали, їли-спали на ходу. Я важила 47 кілограмів, могла за шваброю сховатися. Харчувалися адже абияк. Доводилося яйця варити в самоварі і спати в колгоспних гуртожитках. Ліжка були моторошно незручні - з провісшимі пружинами.

- І ви не вередували?

- Ми так втомлювалися, що не звертали на це уваги. Падали обличчям вниз і відразу засипали - часом прямо в одязі, не змивши косметику. Орали, як коні. При цьому я не змогла накопичити грошей. Знову таки через відсутність розуму. Витрачала зароблене на якусь нісенітницю: колготки з люрексом, дорогущую французьку косметику, шмотки.

Зараз, звичайно, навчилася багато цінувати, розуміти, але тепер з'явилися інші зірки: молодший, красивіше ... А «Комбінація» - група з минулого. Але я дуже спокійно до цього ставлюся. Ніколи не ганялася за славою, і зараз не страждаю, коли мене не впізнають на вулиці. Ми до сих пір багато виступаємо, правда, обсяги вже не ті, що раніше. Та й учасниці помінялися. Я єдина представниця «Комбінації» 90-х. Жіночий колектив дуже нестабільний: хтось із дівчат заміж вийшов, і чоловік заборонив гастролювати, кілька учасниць за кордон виїхали. Наприклад, наша колишня клавішниці живе зараз в Італії, одна гітаристка в Бельгії, інша - в ПАР.

«Альона Апіна познайомила мене з хлопцем, який дуже хотів одружитися на артистці. Я довго вмовляти себе не змусила »

- Першою від вас пішла Альона Апіна?

- Тому що виявилася найрозумнішою з нас! Вона була трохи старше, вчасно зрозуміла, зорієнтувалася. Вийшовши заміж за Олександра Іратова, вирішила починати сольну кар'єру. У мене такої можливості не було. Втім, з відходом Олени в групі залишилася тільки одна солістка - я. Так що могла займатися сольною кар'єрою в рамках рідного колективу, ні в чому собі не відмовляючи.

- Зараз ви стали продюсером групи?

- Не люблю це слово. Я більше художній керівник. Займаюся цим з 1996 року. З тих пір у нас продюсера немає. Чи не терплю ніяких рамок, я вже не в тому віці, щоб виконувати чиюсь волю. Навіть рідному чоловікові цього не дозволяю (сміється).

- Він у вас гарячих кровей, не обурюється?

- Мріяв одружитися на артистці - нехай терпить.

- Правда, що вас видала заміж Альона Апіна?

- Вона нас познайомила. Якийсь час після відходу Олени ми не спілкувалися. Я була трохи ображена. А потім знову зблизилися. Якось вечеряли з нею удвох в одному з московських ресторанів, і раптом Апіна каже: «У мене є знайомий - чудовий хлопчик. Мріє одружитися на артистці. Давай познайомлю ». Я сміюся, а Олена вже набирає номер його телефону. «Дивний хлопчик» дуже скоро виявився за нашим столиком. Скажу чесно, я довго вмовляти себе не змусила. Ми відразу ж стали жити в цивільному шлюбі. А після народження дочки Марійки розписалися. Зізнаюся, більше вважаю себе дружиною і мамою, ніж артисткою. Сама веду господарство, чужих людей в будинку не переношу. Мені не важко вимити посуд, приготувати їжу. Ці заняття заспокоюють нерви, дають час подумати.

- З Апіної співаєте разом?

- Звичайно. Тільки дуже рідко і за великі гроші.

- Хіт 90-х «Два шматочок ковбаски»?

- Я категорично відмовлялася виконувати цю пісеньку, вперше прочитавши вірші. Була просто в жаху. Намагалася відредагувати текст, але все одно виходив марення. Ми з хлопцями пішли в буфет, випили кави з коньяком і заради приколу вирішили цей «шедевр» записати в студії. А потім і в альбом пісню включили. Вийшов ефект вибуху бомби - на кожному концерті зал скандував: «К-ба-су, кол-ба-су!»

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Багато вкрали?
Що відчували?
Хто створював вам імідж?
І ви не вередували?
Зараз ви стали продюсером групи?
Він у вас гарячих кровей, не обурюється?
Правда, що вас видала заміж Альона Апіна?
З Апіної співаєте разом?
Хіт 90-х «Два шматочок ковбаски»?