Реклама
Реклама
Реклама

Калькулятор ПДВ 2019 | Онлайн розрахунок ПДВ 20% і 18%

  1. Як розрахувати ПДВ (20%) для юридичних осіб на калькуляторі ПДВ Ви представник організації або індивідуальний...
  2. Як обчислити ПДВ від суми?
  3. платники
  4. Ставки і об'єкти оподаткування
  5. Що таке розрахункова ставка?
  6. Що таке податкове вирахування?
  7. Як розрахувати ПДВ (20%) для ВП
  8. Як порахувати ПДВ 20% від суми (формула)

Як розрахувати ПДВ (20%) для юридичних осіб на калькуляторі ПДВ

Ви представник організації або індивідуальний підприємець і хочете зрозуміти, як порахувати суму з ПДВ, щоб включити податок в підсумкову ціну товару, або дізнатися, як виділити ПДВ із суми? Щоб використовувати онлайн ПДВ калькулятор, потрібно виконати єдину дію - ввести число в рядок.

Справа з'являться виділений і нарахований податок, а також сума продажу або покупки з урахуванням і без урахування податку.

Так як деякі товари оподатковуються за ставкою 10%, то в рядку «ставка податку» можлива зміна значення, калькулятор ПДВ формує значення з урахуванням цієї ставки.

Так як деякі товари оподатковуються за ставкою 10%, то в рядку «ставка податку» можлива зміна значення, калькулятор ПДВ формує значення з урахуванням цієї ставки

У полях праворуч тут же з'являться правильні підсумкові цифри.

Розрахунок ПДВ для чайників. Популярні питання

Що це за податок і які суми їм обкладаються?

Податок на додану вартість держава бере з організацій і підприємців, які продають товари, послуги, роботи і ввозять продукцію через митницю. Щоб зрозуміти, з чого стягується цей непрямий платіж до бюджету, розберемося, що таке додана вартість. Додана вартість - це різниця між ціною покупки товару і ціною його реалізації. Фактично це націнка, яку зробив продавець, саме з неї і слід заплатити в бюджет. Обкладенню обов'язково підлягають всі отримані аванси і вартість будь-якої продукції, яку організація або ІП віддає даром (в цьому випадку онлайн калькулятор ПДВ допоможе нарахувати виходячи з середньої ринкової вартості товару або послуги).

Як обчислити ПДВ від суми?

Найпростіше розібрати на наочному прикладі, що представляє собою виділення ПДВ із суми, в тому числі подивимося, як вирахувати ПДВ 20% від суми.

Приклад: Ви керівник організації і купили продукт у постачальника за 120 рублів. З них 20 рублів - сума обов'язкового платежу до бюджету за ставкою 20%, яку ви заплатили, так як вона включена у вартість товару. Без такого зобов'язання на додану вартість покупка коштувала б 100 рублів. Продати цей продукт ви хочете за 180 рублів - з націнкою 50%. Тому до його вартості ви додаєте 20%, які заплатить покупець товару. 20% від 180 рублів - становить 36 рублів. Значить, ви продаєте товар за 216 рублів з урахуванням податку. Ваша фірма не платить до бюджету всю виручку, яку отримає від покупця. Заплатити потрібно з тієї частини ціни, яку ви додали або наценілі при продажу. Ті 20 рублів, які ви заплатили постачальнику при покупці, віднімаються з підсумку в 36 рублів. Таким чином розмір платежу, який ви повинні відправити державі, складе 36 - 20 = 16 рублів. Порахувати саме цю цифру допомагає онлайн калькулятор ПДВ.

платники

У Росії цей податок платять усі юридичні особи та індивідуальні підприємці, крім:

  • господарюючих суб'єктів, що використовують ССО;
  • платників ЕНВД;
  • тих платників податків, чия виручка за рік склала не більше 2 млн рублів (щоб звільнитися від статусу платника і необхідності платити, подайте заяву в територіальну інспекцію ФНС).

Ставки і об'єкти оподаткування

Існують 2 звичайні ставки:

  • 20% - основна;
  • 10% - знижена.

І одна пільгова:

Найчастіше застосовується основна - 20%.

Знижена ставка 10% діє при продажу тих видів товарів, які прямо перераховані в Податковому кодексі:

  • дитячі товари;
  • навчальна література;
  • продовольчі товари, наведені в статті 164 НК РФ ;
  • деякі медичні товари;
  • племінні тварини.

Пільгову нульову ставку, як і десятипроцентну, використовують при продажу товарів, робіт і послуг з чітко обмеженого переліку ( стаття 164 НК РФ ). Один з пунктів списку - експорт. Право використовувати ставку 0% підтверджується документально.

Що таке розрахункова ставка?

Іноді розмір платежу потрібно обчислити з доходів з вже містяться в них податком. Тоді застосовується зворотний спосіб розрахунку за формулами:

Це і є розрахункові ставки 20/120 або 10/110. Однак найпростіше здійснить розрахунок онлайн калькулятор ПДВ, в якому вже враховані всі розрахункові ставки. Виділити ПДВ онлайн можна буквально в кілька клацань мишкою.

Приклад: Фірма отримала аванс в сумі 120 рублів з урахуванням податку. Як розрахувати ПДВ від суми в цьому випадку? Податок з такого авансу платять із застосуванням звичайної загальноприйнятої розрахункової ставки. Він складе: 120 * 20/120 = 20 рублів. Виділення ПДВ з суми в цьому випадку дає такий же результат, як при використанні звичайної ставки 20%. Розрахункова формула виділення ПДВ допоможе перевірити, чи правильно ви зробили обчислення за звичайною ставкою.

Випадків, коли використовується розрахункова ставка, - сім, вони перераховані в статті 164 Податкового кодексу . Платіж до бюджету розраховується так, тільки якщо в виручку, отриману від покупця він уже включений і необхідно з'ясувати, як порахувати ПДВ від суми вартості товару, роботи або послуги.

Це необхідно:

  1. При отриманні коштів за товари зі списку статті 162 НК РФ . це:
    1. гроші, які фірма отримує при продажу як фінансову допомогу або для поповнення фонду;
    2. дохід у вигляді відсотка за оплату продукції векселями або облігаціями або у вигляді відсотка, який вище основної ставки ЦБ;
    3. дохід від страхових виплат при невиконанні зобов'язань партнерами.
  2. При отриманні авансів за майбутню поставку або передачу майнових прав.
  3. При утриманні суми податковими агентами.
  4. При продажу придбаного майна.
  5. При продажу сільгосппродукції.
  6. При перепродажі автомобілів, куплених у фізичних осіб.
  7. При передачі прав на майно по пунктам 2-4 статті 155 НК РФ .

Отже, коли ми знаємо, як відняти ПДВ 20% від суми, можна розглянути питання, чим може допомогти формула нарахування ПДВ при визначенні суми, ніж треба платнику податків вирахування. Адже до цього питання податківці завжди ставляться з найбільшою підозрою.

Що таке податкове вирахування?

Відрахування - фактично це той податок, який ви заплатили, купуючи товар у постачальника, у складі його ціни. Не існує продукції, вартість якої не містила б в собі такої частини. Навіть при надходженні товарів з-за кордону вони обкладаються податком при перетині меж РФ по їх митної задекларованої вартості. При подальшому продажу продукції за призначеною вами ціною ви повинні бюджету за мінусом цієї суми. При цьому у вас повинні бути документи від постачальника, що доводять покупку продукції і оплату включеного у вартість ПДВ. Підтвердженням можуть в більшості випадків бути рахунки-фактури. Крім пред'явлених постачальниками сум прийняти до відрахування можна ( стаття 171 НК РФ ):

  • утриманий при ввезенні на митниці;
  • заплачений в бюджет при продажу, якщо покупець потім відмовився і повернув товар;
  • заплачений заздалегідь, якщо потім договір розірвано і передоплата повернена;
  • пред'явлений підрядником при капітальному будівництві або монтажу (демонтажу) основних засобів;
  • пред'явлений постачальниками товарів, потрібних для власних будівельних потреб фірми;
  • заплачений в бюджет при будівництві для потреб фірми;
  • перерахований до бюджету податковими агентами;
  • заплачений в зв'язку з витратами на відрядження або представницькими витратами;
  • сплачений за раніше непідтверджений паперами експорт після підтвердження;
  • сплачений з вартості майна, що входить до статутного капіталу.

Як розрахувати ПДВ (20%) для ВП

Користуйтеся тим же калькулятором ПДВ. Для ІП він розраховується так само, як і для організацій. У терміни сплати теж немає ніякої різниці - платники податків подають декларацію та сплачують до бюджету до 25-го числа місяця, що йде за звітним кварталом.

Як порахувати ПДВ 20% від суми (формула)

Формула розрахунку ПДВ допоможе зробити це швидко і без проблем. Ось принцип, який використовується в калькуляторі, щоб здійснити обчислення ПДВ у разі, якщо податок включений у вартість. Наприклад, це необхідно, щоб коректно поставити на облік основні засоби або просто зрозуміти, скільки ви переплатили державі. Якщо зрозуміти принцип, то робити розрахунок можна і без допомоги сервісу. Раптом під рукою не виявиться інтернету?

Щоб виділити ПДВ: розділіть потрібну величину на 1 + 20% (це 1,20), потім відніміть вихідну суму, помножте на -1 і округлите до копійок в найближчу сторону.

Розберемо формулу на нашому прикладі: виділимо суму за ставкою 20% з 120 рублів.

Нарахувати ПДВ на потрібну суму ще простіше. Якщо величину доходу без ПДВ помножити на 0,20, вийде сума самого податку, а якщо помножити на 1,20 - вартість товару з урахуванням податку.

Знову найпростіший приклад: нараховуємо ПДВ 20% на 100 рублів.

Знову найпростіший приклад: нараховуємо ПДВ 20% на 100 рублів

Як обчислити ПДВ від суми?
Що таке податкове вирахування?
Як обчислити ПДВ від суми?
Що таке розрахункова ставка?
Як розрахувати ПДВ від суми в цьому випадку?
Що таке податкове вирахування?
Раптом під рукою не виявиться інтернету?