Реклама
Реклама
Реклама

Кеш Android. Як очистити кеш Android?

  1. Очищення кеш-пам'яті окремого додатка

Вітаю, дорогі друзі! Дуже багато користувачів задатися питанням як видалити кеш браузера або додаток на Android. Коли ви користуєтеся своїм планшетом на базі Android для того, щоб пограти в гру, посидіти в інтернеті або встановити додаток, пристрій зберігає невелику кількість інформації, яке забезпечує, швидкий доступ до часто запитуваною даними. Однак, цей кеш тимчасових файлів споживає пам'ять і може викликати неполадки в роботі планшета. Регулярне чищення кешу на вашому Android планшеті допоможе звільнити місце і поліпшити робочі характеристики пристрою.

як видалити кеш браузера або додаток на Android

Ваш браузер зберігає версію кожної веб-сторінки, яку ви відвідали для того, щоб йому не довелося заново завантажувати її при повторному візиті. Однак, ви можете виявити, що для часто оновлюваних сайтів відображається застаріла версія. Очистіть кеш (цей процес залежить від того, який браузер у вас встановлений) щоб змусити пристрій зберегти нові версії сайтів, які ви відвідуєте. У стандартному браузері Android натисніть «Меню», виберіть «Історія», потім знову натисніть «Меню» і клікніть «Очистити історію». У браузері Chrome натисніть «Меню», потім виберіть «Історія» і клікніть «Очистити історію браузера».

У браузері Chrome натисніть «Меню», потім виберіть «Історія» і клікніть «Очистити історію браузера»

Коли ви користуєтеся Google Play Store, він зберігає вашу пошукову історію, щоб пізніше ви могли отримати до неї миттєвий доступ. Ця історія корисна, коли ви хочете знайти додаток, яке вирішили не встановлювати раніше. Вона так само показує, що ви шукали іншим користувачам пристрою. Очистіть її, щоб зберегти конфіденційність цієї інформації. Спочатку, запустіть додаток Google Play Store і натисніть «Меню», потім відкрийте «Налаштування» і виберіть «Очистити історію пошуку».

Очищення кеш-пам'яті окремого додатка

Файли кешу додатків покращують роботу програм на вашому Android планшеті. Наприклад, вони можуть збільшувати швидкість завантаження, зберігати ваш рахунок в іграх або дані з соціальних мереж. На жаль, інформація, що зберігається в кеші, може викликати лаги в додатку. Щоб очистити кеш окремого додатка, проведіть вниз по екрану на вкладці «Повідомлення» та натисніть на іконку «Налаштування». Натисніть на кнопку «Детальніше е» і виберіть «Дані додатків». Потім, виберіть програму, тимчасові файли якої ви хочете видалити і натисніть «Очистити кеш».

Очищення кеш-пам'яті всіх додатків

Очищення кеш-пам'яті всіх додатків

Деякі пристрої на базі Android дозволяють вам очистити кеш всіх встановлених додатків одночасно. Якщо ви зіткнулися з помилкою вільного місця або неполадками в роботі всіх програм, це рішення може допомогти. Проведіть вниз по екрану на вкладці «Повідомлення» та натисніть на іконку «Налаштування», потім клацніть «Детальніше». Виберіть «Сховище даних» та пошукайте розділ «Кеш даних». Якщо він є, натисніть на нього і підтвердіть процес видалення тимчасових файлів всіх програм.

сторонні додатки

Якщо розділу «Кеш даних» на вашому пристрої немає, ви можете очистити кеш за допомогою сторонніх додатків. Програми History Eraser і App Cache Cleaner дозволяють позбутися від тимчасових файлів одним натисненням кнопки. Додаток 1-Click Cleaner йде ще далі. На додаток до очищення кешу, воно виконує регулярне технічне обслуговування, щоб ваша система залишалася чистою.